RX 5700 XT Evoke alınır mı?

%80 fan demek çok gürültü demek. Bence aceleci davranmayın sonuçta bu kartı uzun süre kullanacaksınız, Sapphire Pulse da yakında gelecektir onu bekleyin her açıdan daha iyi bir kart.

Birkaç gün beklememek için uzun süreli pişmanlık yaşamayın, sabredin. 🙂
Stoklara ne zaman gireceği hakkında hiçbir bilgi yok. Umarım bu hafta içinde girer.

Stoklarda vardı talep fazlasından bitti durumunuzu bilmiyorum ama böyle şeylerde acele etmek pek doğru değil sonuçta kullan at bir ürün değilki.
Yukko'ya mesaj attım stok durumu için. Onlar da herhangi bir zaman veremeyeceklerini söylediler. Bakalım, ay sonuna kadar bekleyeceğim.

40 desibelden rahatsız olan varsa eğer kasası pek kaliteli değildir. Kaliteli bir kasada bu seslere aldırış dahi etmezsin.
Ben phanteks P400S kullanıyorum ekran kartı olarak da ASUS STRIX GTX 980 Ti DirectCU III OC var.
Ortalama 50-55 dB de çalışıyor ama ben bunun sesini işitmiyorum açıkcası.
Bu 35-40 dB ye ses diyenler dediğim gibi kalitesiz teneke kasalar kullanıyordur.

40 desibelden rahatsız olan varsa eğer kasası pek kaliteli değildir. Kaliteli bir kasada bu seslere aldırış dahi etmezsin.
Ben phanteks P400S kullanıyorum ekran kartı olarak da ASUS STRIX GTX 980 Ti DirectCU III OC var.
Ortalama 50-55 dB de çalışıyor ama ben bunun sesini işitmiyorum açıkcası.
Bu 35-40 dB ye ses diyenler dediğim gibi kalitesiz teneke kasalar kullanıyordur.
Dark Spartan kasaya sahibim ben de. Ses zaten önemli değil de ısı sorunu yüzünden Evoke modelini almaktan vazgeçtim. Pulse, Nitro veya Gigabyte Gaming O.C modellerini bekleyeceğim ay sonuna kadar.

Dark Spartan kasaya sahibim ben de. Ses zaten önemli değil de ısı sorunu yüzünden Evoke modelini almaktan vazgeçtim. Pulse, Nitro veya Gigabyte Gaming O.C modellerini bekleyeceğim ay sonuna kadar.
İştee orada dur bir bakalım. Öncelikle ben RX 5700 Pulse aldım. Hatta stoklara girdi 1-2 gün sonra ben teslim aldım. Neyse geldi falan kullanmak için taktım buraya kadar her şey çok güzel mükemmel hiçbir sıkıntı yok. Sonrasında ise oyunu açıyorum oyundan bi anda atıyor hata vermeden. Ya da GPU driver güncelleyin diye atıyor. Fakat driver en güncel sürümünde. Neyse açıyorsun oyunu bir şekilde oynuyorsun falan bazen hata da vermiyor kafasına göre takılıyordu birazcık. Bir de aşırı ısınma gözlemledim ben. BF1 oynuyordum 80 dereceye çıktığını gördüm. MSI Afterburner'ı açınca fanları otomatik moda alıyor bir anda hızlanıyor fanlar fakat bu sefer de aşırı ses yapıyo %40'tan bir anda %70-80'e çekiyordu fan hızını. Gerek bu ısınma problemi olsun gerek yazılımsal sıkıntıları olsun o yüzden ben tavsiye etmiyorum ya da en azından Sapphire tavsiye etmiyorum. Asus vs çıkarsa daha farklı olabilir tabii ki. Neyse ben iade ettim kurtuldum onun karşılığında indirim kovalayıp aynı paraya Asus Dual RTX 2060 S EVO OC aldım. Al tak çalıştır 65-66 derece'yi geçtiğini görmedim yazılımsal olarak da Nvidia zaten her şey ortada :) İlle de alıcam diyorsan sen bilirsin :)

Ben Sapphire RX 5700 XT kullanıyorum referans sürüm olanı. Çok memnunum. Ne ses ne de sıcaklık sorunu var.

Hiç test yaptınız mı? Sıcaklık değeri, fan ayarı vs. nedir?

İştee orada dur bir bakalım. Öncelikle ben RX 5700 Pulse aldım. Hatta stoklara girdi 1-2 gün sonra ben teslim aldım. Neyse geldi falan kullanmak için taktım buraya kadar her şey çok güzel mükemmel hiçbir sıkıntı yok. Sonrasında ise oyunu açıyorum oyundan bi anda atıyor hata vermeden. Ya da GPU driver güncelleyin diye atıyor. Fakat driver en güncel sürümünde. Neyse açıyorsun oyunu bir şekilde oynuyorsun falan bazen hata da vermiyor kafasına göre takılıyordu birazcık. Bir de aşırı ısınma gözlemledim ben. BF1 oynuyordum 80 dereceye çıktığını gördüm. MSI Afterburner'ı açınca fanları otomatik moda alıyor bir anda hızlanıyor fanlar fakat bu sefer de aşırı ses yapıyo %40'tan bir anda %70-80'e çekiyordu fan hızını. Gerek bu ısınma problemi olsun gerek yazılımsal sıkıntıları olsun o yüzden ben tavsiye etmiyorum ya da en azından Sapphire tavsiye etmiyorum. Asus vs çıkarsa daha farklı olabilir tabii ki. Neyse ben iade ettim kurtuldum onun karşılığında indirim kovalayıp aynı paraya Asus Dual RTX 2060 S EVO OC aldım. Al tak çalıştır 65-66 derece'yi geçtiğini görmedim yazılımsal olarak da Nvidia zaten her şey ortada :) İlle de alıcam diyorsan sen bilirsin :)
İlginç. İlk defa böyle bir hata duyuyorum kart ile ilgili 🤔 XT modeli de dediğiniz gibi mi acaba bilemedim şimdi. Nitro modelinde böyle olmaz diye umuyorum. Bir diğer seçenek zaten Gigabyte Gaming O.C

İlginç. İlk defa böyle bir hata duyuyorum kart ile ilgili 🤔 XT modeli de dediğiniz gibi mi acaba bilemedim şimdi. Nitro modelinde böyle olmaz diye umuyorum. Bir diğer seçenek zaten Gigabyte Gaming O.C
İlk defa mı? Yabancı forumlarda özellikle reddit'te bu sıkıntıyı çeken bir sürü insan vardı.Buyrun bu linke bakmanızı tavsiye ediyorum. Isınması modelle alakalı bir durum ama hatalar driver yazılımsal. Yoksa ekran kartının verdiğin FPS'ler gayet güzel ve tatminkar.

Tabii ki. Sıcaklık boştayken 38-40 arasında. Oyunlarda ise oyununa göre değişiyor. 1080P'de oyun oynuyorum her şey Ultra ayarlarda. Assassin's Creed Odyssey'de mesela en fazla 54-55 derece oluyor. Kasa havalandırmam iyi. Oyun oynarken kasa fan ayarlarını full Speed yapıyorum. [PCIEX16 ekran kartı sıcaklığı boştayken.]

1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı