RX 5700 XT FPS düşmesi ve stuttering sorunları

Daha fazla  
Test ettiğim hemen hemen her oyunda FPS düşmesi stuttering ve stabilite sorunları ile karşılaşıyorum. Birçok AMD sürücü denedim. Herhangi bir şekilde donanımsal bir darboğaz sorunum yok. 1080P'de V-Sync açıkken bu sorunları yaşamayan kimse var mı? Varsa da hangi driverları kullanıyor? Ve driver ayarları ne merak ediyorum.

Konuda bir gelişme var mı? RX 5700 XT Nitro + ekran kartı kullanıyorum. Yeni topladım sistemi ve PUBG'ye gireyim dedim. Özellikle adam görünce çatışmada ani droplar yaşıyorum.

CPU: Ryzen 7 3700 X
RAM: 16 GB G.Skill 3200 MHz GL16

Ben birkaç oyun testleri izledim bu kart için ve belirtmiş olduğunuz özellikler RAM markası hariç aynı özellikteler. Sizin PSU'nuz yetersiz ise veya kasanızın hava akışı kötü ise bu sorunlar doğal. Başka oyunlarda denediniz mi?

Konuyu hortlatmak istemezdim fakat sormak istiyorum.@codEX. hocam probleminizi çözdünüz mü acaba?Bende R5 2600 ve 5700XT Pulse ile stutter ve donma problemleri yaşıyorum.

Konuyu hortlatmak istemezdim fakat sormak istiyorum.@codEX. hocam probleminizi çözdünüz mü acaba?Bende R5 2600 ve 5700XT Pulse ile stutter ve donma problemleri yaşıyorum.
Temmuz ayının sonuna geldik hala sorun devam ediyor. Hatta AMD sorunu görmezden gelip 20.7.1 driverında düzeltmeye kalkmadan listeden bile çıkardı tepkiler gelince, 20.7.2 listesine yine ekledi.

Valla dostum ben artık öyle bir raddeye geldim ki, stutter sorunu yaşamayan kullanıcıları garipsiyorum. RX5500 XT aldım almadan önce kaç farklı Youtube kanalından benchmark testlerine baktım, videolarda drop yapmayan bazı oyunlar (örn. Watch Dogs 2 ve Star Wars Jedi Fallen Order) bende drop yapıyor oynanmaz derecede. Üstelik bende de herhangi bir darboğaz söz konusu değil, ben sorunun kaynağını çözemedim bir türlü bence bu iş ekran kartıyla ilgili değil.

Bundan önce GTX1050 kullanıyordum onda da drop yaşamadığım oyun sayısı sınırlıydı. Konsol oyunculuğu bu kadar pahalı olmasaydı hiç düşünmeden bilgisayarımı satıp konsol alır keyfime bakardım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı