Yeni sistem topladım, ekran kartı hariç diğer parçaları 2 ay kadar daha önce aldım, yeni ekran kartı alana kadar eskisi ile idare ediyordum ve sorunsuz kullanıyordum bilgisayarı mı? Yaklaşık 1 hafta kadar önce ekran kartını aldım ve sorunlar yaşamaya başladım.
1. Sorun: Çok sık olmamakla birlikte ara sıra ekran gidiyor monitör görüntü yok diyor ve PC kitleniyor, PC çalışıyor ama boşa, reset atmadan kendine gelmiyor.
2. Sorun: Bu sorunu yeni yaşamaya başladım görüntü sürekli git gel yapıyor bazen de gidiyor gelmiyor ben HDMI girişini çıkartıp taktığım zaten geri geliyor biraz düzeliyor sonra geri gidiyor. Mesela şu an bir sıkıntı yaşamıyor dün akşam LOL oynarken çok yaşadım ve oyundan çıktığımda bile sorun devam ediyordu.
3. Sorun: Oyunlarda ekran titreme yapıyor, Dikey Senkronizasyonu açınca biraz daha azalıyor ama hala az da olsa yapıyor.
Kendi araştırmalarım sonucu öğrendiğime göre RX 5700 serisi ile çok fazla sıkıntı yaşayanlar olmuş genelde Driver kaynaklı olduğu söyleniyor.
Driver, BIOS vs hepsinin güncellemesini yaptım değişen pek bir şey olmadı.
Donanımlarım;
Ekran Kartı: ASUS TUF RX 5700XT
İşlemci: Ryzen 5 3600
Anakart: ASUS TUF B450-PRO GAMING
RAM: Crucial 2x8 GB 3200 MHz
SSD: Samsung 970 Pro
Kasa + PSU: Xigmatek ASTRO 650W 80Plus
Monitör: Monitörüm eski onu daha yenilemedim VGA çıkışı var VGA to HDMI dönüştürücü aldım şu anlık onunla kullanıyorum.
Sorun sebebi dönüştürücü olma ihtimali yüksek dönüştürücü ısınmaya başlayınca kendini kapatıyor ve görüntü kesiliyor yani kartta problem olmadığını düşünüyorum bir soğutucu ile dönüştürücüyü soğutmayı deneyin sorun çözülürse monitör değiştirin.
Sanırım sorunlar yazılım kaynaklıydı. AMD'nin yeni güncellemeleri ile artık bahsettiğim sorunları yaşamıyorum. Ara sıra ufak tefek şeyler oluyor ama kartta problem olduğunu düşünmüyorum. Ekranda dalgalanma sorunu hala devam ediyor, büyük ihtimalle monitör kaynaklı. Yeni monitör alacağım efsane cuma indirimlerini bekliyorum.
Adam orda safire değil AMD kartlara olanı yazmış nasıl okudunuz? Cümlesi şu 'NVIDIA kartlarının pazar payı daha fazla olmasına rağmen AMD kartlarında sıkıntı yaşayan daha çok' 1 hafta içerisinde oluşan AMD ekran kartı arızalarını ekledi sonra. Çocuğun yazdığına cevap yazmış. Sen 2018 de uye olmuşsun saana fan demeleri normal diye başlıyor.
Konuyu açan çocuğun ekran kartı markasından dolayı diğer bir konuda Asus marka AMD ekran kartına laf söyledi. Bende yaşadıklarımdan sonra bosa yazarsınız. Benim ekran kartında Sapphire bariz arızalı kartı sağlam diye yolluyorlar.
Konuyu açan çocuğun ekran kartı markasından dolayı diğer bir konuda Asus marka AMD ekran kartına laf söyledi. Bende yaşadıklarımdan sonra bosa yazarsınız. Benim ekran kartında Sapphire bariz arızalı kartı sağlam diye yolluyorlar.
Benim aklımda şu var hocam; eğer bir arıza varsa servis bunu kesinlikle tespit eder. Demekki arıza yok ya da driver ve ya windows sürümü etki ediyor olabilir ve ya serviste çalışanlar ilgisiz.
Benim aklımda şu var hocam; eğer bir arıza varsa servis bunu kesinlikle tespit eder. Demekki arıza yok ya da driver ve ya windows sürümü etki ediyor olabilir ve ya serviste çalışanlar ilgisiz.
Demiştim ben de 2 kez gönderdim servise ama arızayı bulamıyorlar, belki de arıza ekran kartı yüzünden değildir ya da herhangi bir parça yüzünden, PSU ve RAM'im değişti zaten. Belki de driverlardan yapıyordur.
Demiştim ben de 2 kez gönderdim servise ama arızayı bulamıyorlar, belki de arıza ekran kartı yüzünden değildir ya da herhangi bir parça yüzünden, PSU ve RAM'im değişti zaten. Belki de driverlardan yapıyordur.
Doğrusun dostum, şuan NVIDIA bir ekran kartı kullanıyorum sorun yok. 4 farklı stabil çalışan bilgisayarın 4'unde de aynı hatayı veren ekran kartı arızalı değilse birşey demiyorum. Denedigim bilgisayarin teki aynı RX570 kullanıyor o bile dondu. Boşverin bu driver işlerini DDU, format denemediğim kalmadı. Adamlar furmark öğrenmiş yapıp gönderiyor uğraştıkları mi var? Oyun oynasin o kartla göreyim.
Arkadaşın dediği gibi sıfır PSU aldım. RAM degistirdim.
WattMan hatası alıyor iseniz biraz bekleyin kart yeni olduğundan yeni yeni driverlar geliyor lakin yine çözülmezse garanti veya iade isteyin. Bu yüzden yüksek bütçede AMD kartlara tövbeliyim.
Buda bütün AMD fanboyları ve RX 5700 XT 2060S'den çok performanslı deyip önerenlere gelsin.
Sırf 10-15 Fps yüksek veriyor diye AMD almak tam bir mantıksızlık.
AMD fanboyları kendinizi belli edinde görelim!
Buda bütün AMD fanboyları ve RX 5700 XT 2060S'den çok performanslı deyip önerenlere gelsin.
Sırf 10-15 Fps yüksek veriyor diye AMD almak tam bir mantıksızlık.
Bu da bütün AMD fanboyları ve RX 5700 XT 2060S'den çok performanslı deyip önerenlere gelsin.
Sırf 10-15 FPS yüksek veriyor diye AMD almak tam bir mantıksızlık.
Aslında herkes sıkıntı yaşamıyor ama gelin görün ki yaşayanda kurtulamıyor. Ben önceki kartım 570 Pulse'de WattMan yaşayıp bir daha şans verdim ve Nitro aldım. Sıkıntı yok ama iadeden önce 1 hafta 12 saat çözümüyle uğraştım ama nafile. Kısacası AMD kartları kumar gibi bir şey. Bu yüzden diyorum yüksek bütçede böylesine bir zar atmaya değmez. Alın NVIDIA en azından kafanız rahat etsin.