Çözüldü RX 5700 XT Görüntü Gidip Gelme ve Kilitlenme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bulnir

Centipat
Yeni sistem topladım, ekran kartı hariç diğer parçaları 2 ay kadar daha önce aldım, yeni ekran kartı alana kadar eskisi ile idare ediyordum ve sorunsuz kullanıyordum bilgisayarı mı? Yaklaşık 1 hafta kadar önce ekran kartını aldım ve sorunlar yaşamaya başladım.
1. Sorun: Çok sık olmamakla birlikte ara sıra ekran gidiyor monitör görüntü yok diyor ve PC kitleniyor, PC çalışıyor ama boşa, reset atmadan kendine gelmiyor.
2. Sorun: Bu sorunu yeni yaşamaya başladım görüntü sürekli git gel yapıyor bazen de gidiyor gelmiyor ben HDMI girişini çıkartıp taktığım zaten geri geliyor biraz düzeliyor sonra geri gidiyor. Mesela şu an bir sıkıntı yaşamıyor dün akşam LOL oynarken çok yaşadım ve oyundan çıktığımda bile sorun devam ediyordu.
3. Sorun: Oyunlarda ekran titreme yapıyor, Dikey Senkronizasyonu açınca biraz daha azalıyor ama hala az da olsa yapıyor.

Kendi araştırmalarım sonucu öğrendiğime göre RX 5700 serisi ile çok fazla sıkıntı yaşayanlar olmuş genelde Driver kaynaklı olduğu söyleniyor.
Driver, BIOS vs hepsinin güncellemesini yaptım değişen pek bir şey olmadı.

Donanımlarım;
  • Ekran Kartı: ASUS TUF RX 5700XT
  • İşlemci: Ryzen 5 3600
  • Anakart: ASUS TUF B450-PRO GAMING
  • RAM: Crucial 2x8 GB 3200 MHz
  • SSD: Samsung 970 Pro
  • Kasa + PSU: Xigmatek ASTRO 650W 80Plus
  • Monitör: Monitörüm eski onu daha yenilemedim VGA çıkışı var VGA to HDMI dönüştürücü aldım şu anlık onunla kullanıyorum.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun sebebi dönüştürücü olma ihtimali yüksek dönüştürücü ısınmaya başlayınca kendini kapatıyor ve görüntü kesiliyor yani kartta problem olmadığını düşünüyorum bir soğutucu ile dönüştürücüyü soğutmayı deneyin sorun çözülürse monitör değiştirin.
Sanırım sorunlar yazılım kaynaklıydı. AMD'nin yeni güncellemeleri ile artık bahsettiğim sorunları yaşamıyorum. Ara sıra ufak tefek şeyler oluyor ama kartta problem olduğunu düşünmüyorum. Ekranda dalgalanma sorunu hala devam ediyor, büyük ihtimalle monitör kaynaklı. Yeni monitör alacağım efsane cuma indirimlerini bekliyorum.
Aslında herkes sıkıntı yaşamıyor ama gelin görün ki yaşayanda kurtulamıyor. Ben önceki kartım 570 Pulse'de WattMan yaşayıp bir daha şans verdim ve Nitro aldım. Sıkıntı yok ama iadeden önce 1 hafta 12 saat çözümüyle uğraştım ama nafile. Kısacası AMD kartları kumar gibi bir şey. Bu yüzden diyorum yüksek bütçede böylesine bir zar atmaya değmez. Alın NVIDIA en azından kafanız rahat etsin.
Sıkıntı her iki markada da olabilir ama şunu anlamak gerek millete NVIDIA fanboy derken, kendileri AMD fanboylugu yapiyorlar ve şu gerçek AMD'de arıza çıkma olasılığı NVIDIA göre fazla. Birde Sapphire servisi berbat ötesi onu anladım AMD'den önce Sapphire alamam birdaha F/P diye aldık ne fiyatını gördük ne performansini.

Yanlış anlaşılmasın fikirlerimi yazacağım.

AMD'i fazla seviyorum sebebi işlemci olsun ekran kartı olsun performansına göre fiyatlandırması rekabet ortamı oluşturuyor. Acele ile mi piyasaya sürüyor bu sorunlar neden çıkıyor bilmiyorum ama şöyle açıklayayım. Hayatımda 10 yıl boyunca laptoplar kullandım ve ilk kez masaüstü PC topladım birkaç ay evvel. Evet giriş seviye PC ama idare ediyorum şimdilik, bayağı iyi bilirim her şeyi donanım ve yazılım ile ilgili, belki onlarca sorun gördüm okudum yanıtladım RX570 ile ilgili bana karşı çıkanlar kendin al kullan görürsün diyenler oldu. Sistemimi ilk kurduğumad arkadaşımın boştaki 1660 Ti kartı ile kullandım 2 ay kadar, sonrasında millete inat değil kendi istediğim için Nitro+ RX570 aldım ve 2 aya yaklaşacak sorunsuz kullanıyorum. Farklı modellerde belki aynı modelde sorunlar yaşayanlar vs. var evet ben 10 yıllık işlemci anakart çok eski RAM'ler ile kurduğum sistemimde şu an sorunsuz kullanmaktayım. Burada markayı kötülemek yerine çözüm odaklı şekilde birbirimize yardımcı olmamız gerekli, ben bugün bana sorsalar yine Nitro+ 570 öneririm herkese çünkü eskiden zaten emindim güzel kart olduğuna şimdi de kendim deneyimliyorum ve iyi diyorum. Kartta hiçbir sorun yaşamadım, 1490MHz GPU Frekanslarını zorladım, kart stok olarak 1340MHz'de çalışıyor ve Auto fan ayarında BF1'de 55 dereceyi geçmiyor, zaten Low'da oynuyorum ve %10 downclock yaptığımda fanlar bile dönmüyor böyle bir kart yok yani.

Gelelim diğer sorunlara, B450 chipsetlerde Ryzen 3. Nesil sorunlu çalışıyor anladığım kadarıyla bu elbette düzeltilecektir ancak AMD'i sevsem de bir şey hazır olmadan neden piyasaya sürüyor anlamıyorum. Millete Nitro+ 5700XT öneriyordum artık tırsmaya başladım, adam driver sorunları 2 ayda çözülene kadar neden ızdırap çeksin yani. O yüzden önerimi yaparken sorunlara da artık değiniyorum riskleri açıklıyorum alternatifleri sunuyorum. AMD CPU olsun GPU olsun hepsini çözecektir umarım en kısa zamanda.

Not: 3500X'e dair bir tane userbenchmark skoru gördüm dün, manyak bir işlemci geliyor B550 ile toplayacaklar heyecanlanabilir çünkü single Core olarak 3600 ile aynı görünmekte (tek skor ile bilemeyiz çıksın bir görelim elbette), 6c6T olacak ama 9400F'ten daha iyi zaten ayrıca muhtemelen 1100TL civarına çıkacak umarım bir aksilik olmazsa, indirim falan derken rakipsiz şekilde 1000TL civarına satılırsa ve B550 de makul şekilde gelirse umarım herkes mutlu olur :)

Ekran kartı olarak da 5500 çıkacak deniliyordu 590'a alternatif daha güçlü 1080P Gaming için, o çıkmadan driver ve BIOS sorunları çözülecek diyorlar ve bu da Ekim ortasından önce olacakmış. 10Gün daha sıkalım dişimizi her şey çözülecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sapphire'in teknik servisi ben de Arena bilgisayar, yani kartı direkt Sapphire'in eline vermiyorsun. Bir zamanlar Asus'ta da çok fazla şikayet vardı servis konusunda.
Valla biktim ben Sapphire ve AMD, benden uzak dursun. Zarfa minidump dosyalarına kadar koydum yolladim hala yok derlerse hakem heyetine gideceğim.

Öyle yapın. Ben ve bazı kişiler gerçekten şanslı ki ne Sapphire ile ne de AMD ile sorun yaşıyor.
RX470 referans modelim vardi aynı marka. Yaşamadım hic ama bu olay soğuttu. RX5xx'lu serilerde AMD kısmı baya sıkıntılı, Asus ve MSI tarafında da sıkıntı yaşayanlar var.

RX470 referans modelim vardi aynı marka. Yaşamadım hic ama bu olay soğuttu. RX5xx'lu serilerde AMD kısmı baya sıkıntılı, Asus ve MSI tarafında da sıkıntı yaşayanlar var.
Ben mesela ASUS kısmında sorun yaşıyorum.
Bu sorunun bir çözümü olduğuna hala inanıyorum ama henüz kimse birşey bulamadı.

Sapphire'in teknik servisi ben de Arena bilgisayar, yani kartı direkt Sapphire'in eline vermiyorsun. Bir zamanlar Asus'ta da çok fazla şikayet vardı servis konusunda.

Sapphire R7 265 kullanmıştım bir dönem onda da garanti Arena Bilgisayar adınaydı. Ekran kararması sorunu yüzünden götürmüştüm sorun düzeltilememiş iade belgesi vermişlerdi. Ankara Öveçler'de bir binanın bodrum katındaydı firma. Doğru düzgün tabela koyma ihtiyacı bile hissetmemişler zar zor bulmuştum mekanı.

Sapphire R7 265 kullanmıştım bir dönem onda da garanti Arena Bilgisayar adınaydı. Ekran kararması sorunu yüzünden götürmüştüm sorun düzeltilememiş iade belgesi vermişlerdi. Ankara Öveçler'de bir binanın bodrum katındaydı firma. Doğru düzgün tabela koyma ihtiyacı bile hissetmemişler zar zor bulmuştum mekanı.
Yapma böyle şeyler kalbime indireceksin 😂.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı