Yanlış anlaşılmasın fikirlerimi yazacağım.
AMD'i fazla seviyorum sebebi işlemci olsun ekran kartı olsun performansına göre fiyatlandırması rekabet ortamı oluşturuyor. Acele ile mi piyasaya sürüyor bu sorunlar neden çıkıyor bilmiyorum ama şöyle açıklayayım. Hayatımda 10 yıl boyunca laptoplar kullandım ve ilk kez masaüstü PC topladım birkaç ay evvel. Evet giriş seviye PC ama idare ediyorum şimdilik, bayağı iyi bilirim her şeyi donanım ve yazılım ile ilgili, belki onlarca sorun gördüm okudum yanıtladım RX570 ile ilgili bana karşı çıkanlar kendin al kullan görürsün diyenler oldu. Sistemimi ilk kurduğumad arkadaşımın boştaki 1660 Ti kartı ile kullandım 2 ay kadar, sonrasında millete inat değil kendi istediğim için Nitro+ RX570 aldım ve 2 aya yaklaşacak sorunsuz kullanıyorum. Farklı modellerde belki aynı modelde sorunlar yaşayanlar vs. var evet ben 10 yıllık işlemci anakart çok eski RAM'ler ile kurduğum sistemimde şu an sorunsuz kullanmaktayım. Burada markayı kötülemek yerine çözüm odaklı şekilde birbirimize yardımcı olmamız gerekli, ben bugün bana sorsalar yine Nitro+ 570 öneririm herkese çünkü eskiden zaten emindim güzel kart olduğuna şimdi de kendim deneyimliyorum ve iyi diyorum. Kartta hiçbir sorun yaşamadım, 1490MHz GPU Frekanslarını zorladım, kart stok olarak 1340MHz'de çalışıyor ve Auto fan ayarında BF1'de 55 dereceyi geçmiyor, zaten Low'da oynuyorum ve %10 downclock yaptığımda fanlar bile dönmüyor böyle bir kart yok yani.
Gelelim diğer sorunlara, B450 chipsetlerde Ryzen 3. Nesil sorunlu çalışıyor anladığım kadarıyla bu elbette düzeltilecektir ancak AMD'i sevsem de bir şey hazır olmadan neden piyasaya sürüyor anlamıyorum. Millete Nitro+ 5700XT öneriyordum artık tırsmaya başladım, adam driver sorunları 2 ayda çözülene kadar neden ızdırap çeksin yani. O yüzden önerimi yaparken sorunlara da artık değiniyorum riskleri açıklıyorum alternatifleri sunuyorum. AMD CPU olsun GPU olsun hepsini çözecektir umarım en kısa zamanda.
Not: 3500X'e dair bir tane userbenchmark skoru gördüm dün, manyak bir işlemci geliyor B550 ile toplayacaklar heyecanlanabilir çünkü single Core olarak 3600 ile aynı görünmekte (tek skor ile bilemeyiz çıksın bir görelim elbette), 6c6T olacak ama 9400F'ten daha iyi zaten ayrıca muhtemelen 1100TL civarına çıkacak umarım bir aksilik olmazsa, indirim falan derken rakipsiz şekilde 1000TL civarına satılırsa ve B550 de makul şekilde gelirse umarım herkes mutlu olur
Ekran kartı olarak da 5500 çıkacak deniliyordu 590'a alternatif daha güçlü 1080P Gaming için, o çıkmadan driver ve BIOS sorunları çözülecek diyorlar ve bu da Ekim ortasından önce olacakmış. 10Gün daha sıkalım dişimizi her şey çözülecek.