RX 5700 XT mavi ekran ve siyah ekran hataları

HighTechLowLife

Megapat
Sistem özelliklerim.
İşlemci Ryzen 5 3600. ---- Ekran kartı Sapphire Nitro+ RX 5700 XT.---- Anakart X570 Aorus Pro.--- Bellek Crucial 2x8 3200 MHz.--- Güç kaynağı Seasonic 750W.---1 TB SSD.

Aşağıdaki sorunların hepsi yeni ekran kartı ile başıma geldi. 5 yıl 7850, 4 yıl kadar RX 470 kullandım. Hiç sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Bunu alalı 15 gün oldu :(

Oyunda iken hata vermeden oyundan atması.
Monitör no signal deyip ekranın kararması.
Bazen oyunu aşağıya aldığımda mouse sanki 1 FPS oluyor. Aşırı ağırlaşıyor.
Ara ara oyunda iken PC'nin reset atması.
Ara ara ekran anlık siyah olup hemen düzelmsi.
İki kere mavi ekran verdi. Hata olarak * video TDR failure* yazıyordu.
Resimde göreceğiniz gibi oyunda iken karıncalı şekilde kalması.

Her şey oyun oynarken oluyor. AMD en güncel Driver yüklü. Monitör HDMI ile kullanıyorum 60 Hz olduğu için. Windows son sürüm. Yaşadığım sorunların bir kısmı ( en alt iki madde) ekran kartını PCI-e 4.0 slotundan 3.0'a takınca tekrar olmadı. Bazıları azaldı. Şu an en sık karşılaştığım şey oyundan pat diye atması.
53453453.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızın son bios güncellemesini yapınız. [F20a versiyon]
Çipset, Audio, LAN sürücülerinin en güncel versiyonlarını kurunuz.
Ekran kartınızın en son çıkan 20.5.1 sürücüsünü kurunuz.
SSD son sürüm firmware ve güncel sürücüsünü kurunuz.
Windows 10 son versiyonu kurunuz. [1909 veya 2004 versiyon.]
Dos komut sistemini admin olarak çalıştırdıktan sonra sfc /scannow komutunu çalıştırıp, varsa bozuk dosyaları onartınız.

Sistem özelliklerim.
İşlemci Ryzen 5 3600. ---- ekran kartı Sapphire Nitro+ RX 5700 XT.---- Anakart X570 Aorus Pro.--- Bellek Crucial 2x8 3200 MHz.--- Güç kaynağı Seasonic 750W.---1 TB SSD.

Aşağıdaki sorunların hepsi yeni ekran kartı ile başıma geldi. 5 yıl 7850, 4 yıl kadar RX 470 kullandım. Hiç sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Bunu alalı 15 gün oldu :(

Oyunda iken hata vermeden oyundan atması.
Monitör no signal deyip ekranın kararması.
Bazen oyunu aşağıya aldığımda mouse sanki 1 FPS oluyor. Aşırı ağırlaşıyor.
Ara ara oyunda iken PC'nin reset atması.
Ara ara ekran anlık siyah olup hemen düzelmsi.
İki kere mavi ekran verdi. Hata olarak * video TDR failure* yazıyordu.
Resimde göreceğiniz gibi oyunda iken karıncalı şekilde kalması.

Her şey oyun oynarken oluyor. AMD en güncel Driver yüklü. Monitör HDMI ile kullanıyorum 60 Hz olduğu için. Windows son sürüm. Yaşadığım sorunların bir kısmı ( en alt iki madde) ekran kartını PCI-e 4.0 slotundan 3.0'a takınca tekrar olmadı. Bazıları azaldı. Şu an en sık karşılaştığım şey oyundan pat diye atması.
Eki Görüntüle 595416

Kartinizda donanimsal bir problem oldugunu dusunuyorum ben. OCCT indirebilirseniz test etmenizi oneririm.

Anakartınızın son bios güncellemesini yapınız. [F20a versiyon]
Çipset, Audio, LAN sürücülerinin en güncel versiyonlarını kurunuz.
Ekran kartınızın en son çıkan 20.5.1 sürücüsünü kurunuz.
SSD son sürüm firmware ve güncel sürücüsünü kurunuz.
Windows 10 son versiyonu kurunuz. [1909 veya 2004 versiyon.]
Dos komut sistemini admin olarak çalıştırdıktan sonra sfc /scannow komutunu çalıştırıp, varsa bozuk dosyaları onartınız.
O BIOS sürümü yeni gelmiş yükledim şimdi onu. Birde 20 gün kadar önce format atmıştım. Chipset sürücülerini güncellememişim onuda güncelledim. AMD sürücüsüde zaten en son sürüm. Bakalım bugün oyun testi yapacağım.

O BIOS sürümü yeni gelmiş yükledim şimdi onu. Birde 20 gün kadar önce format atmıştım. Chipset sürücülerini güncellememişim onuda güncelledim. AMD sürücüsüde zaten en son sürüm. Bakalım bugün oyun testi yapacağım.

bahsettiğim komutla da sistem dosyalarını onarın kesin bir şeyler bulur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı