RX 5700 XT Oyun oynarken bir anda anlamsızca çökme

Kayrotti

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. Warzone ve Rainbow Six Siege oynarken hatta bazen normal kullanımda (Chrome vs. kullanırken) bilgisayar bir anda kendini yeniden başlatıyor ve bu olay normalden de uzun sürüyor. Eski bilgisayarımda sadece Warzone yeni çıktığında 1-2 hatadan dolayı çöküyordu ama diğer oyunlarda veya kullanımlarda bir sıkıntı yaşatmıyordu. Yaklaşık 1 ay önce yeni bilgisayar topladım sürekli bir sıkıntı yaratıyor. Neden olabilir sizce?
GPU: MSI Radeon RX 5700 XT Evoke
CPU: AMD Ryzen 5 3600
RAM: Corsair Vengence 3200 MHz (2x8) 16 GB
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max

Bir bilgilendirme yapayım; donanımsal hiçbir sıkıntı yok şuan ama yine yapmamı önerdiğiniz testler varsa açığım önerilere. Biraz dikkat ettim son 1 gün içinde bilgisayarı birkaç dakika kullanmayıp ekran kendini uyku moduna aldıktan sonra ekranı uyandırmak için mouse'u hareket ettirdikten yaklaşık 10 saniye sonra bir anda reset atıyor kendi kendine. Sanırım psu'dan kaynaklı kasa ile beraber gelen psu'yu ikinci el satıp üzerine para ekleyip 750 W 80+ sertifikalı bir güç kaynağı almayı düşünüyorum.
Bir bilgilendirme yapayım; donanımsal hiçbir sıkıntı yok şuan ama yine yapmamı önerdiğiniz testler varsa açığım önerilere. Biraz dikkat ettim son 1 gün içinde bilgisayarı birkaç dakika kullanmayıp ekran kendini uyku moduna aldıktan sonra ekranı uyandırmak için mouse'u hareket ettirdikten yaklaşık 10 saniye sonra bir anda reset atıyor kendi kendine. Sanırım psu'dan kaynaklı kasa ile beraber gelen psu'yu ikinci el satıp üzerine para ekleyip 750 W 80+ sertifikalı bir güç kaynağı almayı düşünüyorum.
Edit: belli bir süre sonra ekranın kapanma modunu kapattım. Yinede belli bir süre afk bıraktığımda tekrar kullanmak için mouse u hareket ettirdikten sonra reset atıyor....

Edit: belli bir süre sonra ekranın kapanma modunu kapattım. Yinede belli bir süre afk bıraktığımda tekrar kullanmak için mouse u hareket ettirdikten sonra reset atıyor....
Bir edit daha: Bazen de kullanımın ortasında reset atmaya devam ediyor ne yapmam lazım bilmiyorum ya psu değiştirdikten sonra düzelmez ise başka nelerde sıkıntı olabilir ?

Son düzenleme:
Acaba çözebildin mi sorunu? @Kayrotti.
Ekran kartını radeon ayarlarından otomatik undervolt yapıp oyuna girdiğim zaman bir sıkıntı yaratmıyor. Ama undervolt'lu haldeyken netflixde ve twitch de yine restart atmaya devam ediyor. Vatana götürdüm bir sıkıntı çıkmadı adamlar test ederken yine çıkmaya devam ederse anakartı servise gönderin dediler.

Ekran kartını Radeon ayarlarından otomatik undervolt yapıp oyuna girdiğim zaman bir sıkıntı yaratmıyor. Ama Undervolt'lu haldeyken Netflix'de ve Twitch'de yine restart atmaya devam ediyor. Vatan'a götürdüm bir sıkıntı çıkmadı adamlar test ederken yine çıkmaya devam ederse anakartı servise gönderin dediler.

Cevap için teşekkür ederim. Ben siz konuyu açtığınız zamandan önce bu sorunu yaşıyordum ve aldığım yere çözmeleri için yolladım adamlar sadece stres testi yapıp sorun yok diyerek yolladılar 1 ay bekledim. Saçma sapan siyah ekran veriyordu bugün teknik servisten geri döndü umarım düzelir. Düzelmezse undervolt yapmayı denerim.

Arkadaşlar selam. Warzone ve Rainbow Six Siege oynarken hatta bazen normal kullanımda (Chrome vs. kullanırken) bilgisayar bir anda kendini yeniden başlatıyor ve bu olay normalden de uzun sürüyor. Eski bilgisayarımda sadece Warzone yeni çıktığında 1-2 hatadan dolayı çöküyordu ama diğer oyunlarda veya kullanımlarda bir sıkıntı yaşatmıyordu. Yaklaşık 1 ay önce yeni bilgisayar topladım sürekli bir sıkıntı yaratıyor. Neden olabilir sizce?
GPU: MSI Radeon RX 5700 XT evoke.
CPU: AMD Ryzen 5 3600.
RAM: Corsair vengence 3200 MHz (2x8) 16 GB.
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.

Evoke zaten üretimden hatalı bir ekran kartı.

Ekran kartini OC islemi ile mi kullaniyorsun, MSI Afterburner gibi programlar kurulu mu?
Afterburner falan kurulu ama hiçbir oc işlemi yapmıyorum ekran kartına. Bir süre de afterburner kurulu değilken kullandım yine devam etti aynı sıkıntılar.
Evoke zaten üretimden atalı bir ekran kartı.
Almadan önce araştırmalarda çok sıkıntı yaşayan görmemiştim AMD haterları dışında yoktu pek birşey ama alınca anladım sıkıntıları varmış en kısa zamanda para biriktirip elimdeki kartı satıp üzerine koyarak yükseltmeyi düşünüyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı