RX 5700 XT satıp RTX 3070 alınır mı?

Bilgisayarı genel olarak mimari render ve modelleme amaçlı kullanıyorum. CPU, R5 3600 ve monitör 1080P. Oyunlarda RX 5700 XT sıkıntı yaşatmıyor ancak render programlarında pek iyi değil. Hem yavaş kalıyor hem RTX olmaması büyük bir eksi. Zaten çoğu program NVIDIA uyumlu. Ama RTX 3070 alırsam, işlemci ve monitör değiştirmek istemiyorum. Sizce bu kartı alırsam R5 3600 ve 1080P monitörü değiştirmeden gözle görülür bir performans farkı alır mıyım?

Bilgisayarı genel olarak mimari render ve modelleme amaçlı kullanıyorum. CPU, R5 3600 ve monitör 1080P. Oyunlarda RX 5700 XT sıkıntı yaşatmıyor ancak render programlarında pek iyi değil. Hem yavaş kalıyor hem RTX olmaması büyük bir eksi. Zaten çoğu program NVIDIA uyumlu. Ama RTX 3070 alırsam, işlemci ve monitör değiştirmek istemiyorum. Sizce bu kartı alırsam R5 3600 ve 1080P monitörü değiştirmeden gözle görülür bir performans farkı alır mıyım?

Daha lansmanı yapılmamış bir kart ve çoğu işlemci besliyemiyor, çok fazla güç çekiyor yeni nesil NVIDIA kartlar, AMD'nin cevabını beklemek lazım.

Oyunlar için bir fark olmaz. Tek gözle görülür farkı RTX destekli oyunlarda RTX kullanırsın ve zaten kart çok güçlü olduğundan yine yüksek FPS alırsın.

Tabi GPU kullanan Render programlarında RTX 3070 ciddi fark yaratacaktır.

Dostum eğer bütçe ayıracaksan, yani monitör, işlemci ve ekran kartı olarak komple bir revizasyona gideceksen olur (ki hiç mantıklı değil bana sorarsan). Ama diğer türlü darboğaz kaçınılmaz ve arkadaşların söylediği gibi o kartı 1080P'de kullanmak ciddi anlamda karta hakaret etmeye benziyor. Eğer gerçekten yeni bir RTX karta geçmek istiyorsanız 3060 veya çıkarsa 3050'yi düşünebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı