RX 5700 XT şişirilme bir kart mı?

Userbenchmark kafadan yorum yapmıyor, o sonuçlar kullanıcıların yaptığı benchmark testlerinden alınan sonuçlarının ortalaması.

Sosyal'de yasak ama o konuya girmek istemiyorum.

RX 5700 XT 2070'in rakibi olarak piyasaya çıktı, Nvdia da 2070 Super'i çıkardı.

Bence o kart 2070'e denk bir kart, 2070S ile rakip olamaz.
Neye göre söyledin hocam bunu? YouTube'da FPS karşılaştırma videolarına göz attım çok bir fark yok, 10 oyundan 3'ünde daha iyi hatta. Baktığım kartlar Pulse ve STRIX versiyonlarıydı, 1080 ve 1440 çözünürlüklerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube videolarını baz alırsanız çok yanılırsınız, Kimi kanallar AMD'nin iyi kimisi Nvdia'nın iyi olduğu oyunlarda testleri yapıyor.

Bir de ne şartlarda yaptıkları da belli değil. Her türlü manipüle edebilirler.

Ben bu konuda Techpowerup, Guru3d gibi isim yapmış, bilinen kaynaklara güveniyorum. Bu sonuçlara göre 2070 ile 2070S arasında bir kart. 2070 gücünde desek yanlış olmaz, 2070'e çok daha yakın.

Orta ve orta üst segmentte bir kart. Gayet güzel. Üst seviye olmadığı aşikar. NVIDIA'nın 2080'inin AMD'de bir karşılığı yok. Radeon VII olabilir belki, ama o da HBM bellek kullandığı için çok pahalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Referans 5700 XT bile 2070S kadar performans veriyor. Ben de genelde Guru3D ve TechSpot tarzı sitelere bakıyorum. Technopat da karşılaştırma tarzı videolar yaparsa ilk orası olur :D

Şu linke tıklarsanız bu sitenin neden dikkate alınmaması gerektiğini anlarsınız. INTEL ve NVIDIA'yı önde göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar, tarafsız bir site değil.

Şu linke tıklarsanız bu sitenin neden dikkate alınmaması gerektiğini anlarsınız. INTEL ve NVIDIA'yı önde göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar, tarafsız bir site değil.
1 milyon kere söyledim yine söylüyorum. O %1 tek çekirdek performansını baz alarak oyun puanını gösteriyor.
Alttaki değerlere bakın. Çoklu çekirdekte arada %375 fark olduğu görünüyor.

1 milyon kere söyledim yine söylüyorum. O %1 tek çekirdek performansını baz alarak oyun puanını gösteriyor.
Alttaki değerlere bakın. Çoklu çekirdekte arada %375 fark olduğu görünüyor.
Onu yaptığını bende biliyorum, sorum neden bunu yaptığı? Deneyimli bir kullanıcı altlara inip neyin ne olduğunu anlayabilir fakat internette dolaşan bilgisiz kullanıcı bunu gördüğünde direkt o sıralama ile işlemci karşılaştırıyor. Sırf Ryzen 3000 serisi çok yüksek benchmark puanları aldı diye puan mekanizmasını değiştirmesinden tutun da, yine Intel işlemcileri önde göstermek için, 8 thread üstü işlemcilerin benchmark skorlarını "Average user bench" kısmından kaldırması gibi daha bir çok "tarafsız" attıkları adım var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı