RX 5700 XT sistem oyun oynarken kapanıyor

mburoje

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, masaüstü PC AIDA64 veya FurMark'ta kapanmıyor ama yüksek sistem isteyen oyunlarda tepki vermeden kapanıyor. Neden olabilir?

FurMark'ta hotspot ısısı 110-112 dereceye çıkıyor ama ekran kartı max 66 derece görüyor sıcaklık.

Bir de PSU kablosu 8 + 6 pimi tek kablodan veriyor.

ChatGPT'nin önerisiyle AMD uygulamasından undervolt yaptım, otomatik işe yarar gibi oldu ama 1-2 gün sonra yine aynısını yaşadım. Sorun nerede olabilir, yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem
ASUS TUF RX 5700 XT 8 GB.
Ryzen 5 3600X.
16 GB DDR4 4200 RAM(3866 ya ayarlamistim)
ASUS ROG B550 Wi-Fi anakart.
Corsair VS650 PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, masaüstü PC AIDA64 veya FurMark'ta kapanmıyor ama yüksek sistem isteyen oyunlarda tepki vermeden kapanıyor. Neden olabilir?

FurMark'ta hotspot ısısı 110-112 dereceye çıkıyor ama ekran kartı Max 66 derece görüyor sıcaklık.

ChatGPT'nin önerisiyle AMD uygulamasından undervolt yaptım, otomatik işe yarar gibi oldu ama 1-2 gün sonra yine aynısını yaşadım. Sorun nerede olabilir, yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem.
Ryzen 5 3600X.
Corsair VS650 PSU.

Fan kullanımı artıp kapanıyorsa korumaya alıyor.

Hotspot sıcaklığı çok yüksek, hele de normal sıcaklık ile arasındaki fark devasa. Macun değişimi yap.

Termal padde değişmek gerekli midir acaba.

Geçen sene 2. el aldım hiç değişim yapmadim.

Bir de bahadır yaşıyorum bu sorunu genelde LoL falan oynadığım için çok sorun olmuyordu, ama Last of Us 2 clair obscur gibi oyunları açınca oluyor.

Evet hocam şimdi FurMark testi tekrar yaptım VRAM 72 derece VRM Max 63 derece ben öncelikle bir termal macun değişeyim en iyisi. sonra olmassa psu ya yönelirim

FurMark'ta hotspot ısısı 110-112 dereceye çıkıyor ama ekran kartı max 66 derece görüyor sıcaklık.

Sistem
Ryzen 5 3600X.
Corsair VS650 PSU.
Kardeşim amd kartlarda bu sorun oluyor rx6600 ekran kartım sorun psu da sandım sorunsuz psu değiştim hatayı bulmak için 5 k ya yakın para harcadun ama sorun net olarak termal macun ekran kartının termal macununu değiştir çok kolay bi işlem öyle abartılı bi macun alma 200-300 hem ekran kartının macununu yenilerken işlemciyede kullan

Evet hocam şimdi FurMark testi tekrar yaptım VRAM 72 derece VRM Max 63 derece ben öncelikle bir termal macun değişeyim en iyisi. sonra olmassa psu ya yönelirim
Sorun kesinlikle psu değil ekran kartım fifa da 115 görüyodu ve direk kapanıyodu ekrankartı macunu ile değiştim 60-70 stabil

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00