RX 5700 XT sistem oyun oynarken kapanıyor

mburoje

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, masaüstü PC AIDA64 veya FurMark'ta kapanmıyor ama yüksek sistem isteyen oyunlarda tepki vermeden kapanıyor. Neden olabilir?

FurMark'ta hotspot ısısı 110-112 dereceye çıkıyor ama ekran kartı max 66 derece görüyor sıcaklık.

Bir de PSU kablosu 8 + 6 pimi tek kablodan veriyor.

ChatGPT'nin önerisiyle AMD uygulamasından undervolt yaptım, otomatik işe yarar gibi oldu ama 1-2 gün sonra yine aynısını yaşadım. Sorun nerede olabilir, yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem
ASUS TUF RX 5700 XT 8 GB.
Ryzen 5 3600X.
16 GB DDR4 4200 RAM(3866 ya ayarlamistim)
ASUS ROG B550 Wi-Fi anakart.
Corsair VS650 PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim AMD kartlarda bu sorun oluyor RX6600 ekran kartım sorun PSU da sandım sorunsuz PSU değiştim hatayı bulmak için 5 k ya yakın para harcadun ama sorun net olarak termal macun ekran kartının termal macununu değiştir çok kolay bir işlem öyle abartılı bir macun alma 200-300 hem ekran kartının macununu yenilerken işlemciyede kullan.

Sorun kesinlikle PSU değil ekran kartım FIFA da 115 görüyordu ve direk kapanıyordu ekran kartı macunu ile değiştim 60-70 stabil.

Bende öyle yapacağım bakalım maaş bekliyorum MX 6 alacağım.

Termal padde değişmek gerekli midir acaba.

Geçen sene 2. el aldım hiç değişim yapmadim.

Bir de bahadır yaşıyorum bu sorunu genelde LoL falan oynadığım için çok sorun olmuyordu, ama Last of Us 2 clair obscur gibi oyunları açınca oluyor.

Aynısını ben yaşıyorum TLOU 2 ıle 110 hotspot değeri alıyorum eskiden 1-2= sene öncesi böyle bir şey yoktu 120 hotspotta kapanmıyordu AMD güncelleme ile bunu bence 110'da belli bir süre çalışınca kapatma ile ilgili bir güncelleme yaptı sanırım.

Evet an itibarıyla Arctic MX-6 ile sadece macunu yeniledim (aşırı katı olduğu için kalın bile sürmek zorunda kaldım) FurMark'ta 10 dakikada GPU Max 66 hotspot Max 90'ı gördü, padlara dokunmadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı