RX 5700 XT sistem sürekli kapanıyor ve reset atıyor

Er3smus

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast (2X16 GB) 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG EVO 250GB
Ekran kartı
RX 5700 XT
Anakart
B450M S2H
İşlemci
RYZEN 5 5600
Başlıkta da yazdığı gibi, PC açıkken yarım saat içinde kendi kendine reset atıyor, ya da kapanıyor ve 30 saniye civarı tuşa basmama rağmen açılmıyor. Tekrar başlattığımda masaüstü açılır açılmaz PC kendi kendine sürekli reset atıyor ve güç kablosunu söküp bir süre bekledikten sonra açılıyor ve tekrar aynı döngüye giriyor. Sıcaklık değerlerine baktım sıcaklık değerlerinde herhangi bir anormallik yok.

Başlıkta da yazdığı gibi, PC açıkken yarım saat içinde kendi kendine reset atıyor, ya da kapanıyor ve 30 saniye civarı tuşa basmama rağmen açılmıyor. Tekrar başlattığımda masaüstü açılır açılmaz PC kendi kendine sürekli reset atıyor ve güç kablosunu söküp bir süre bekledikten sonra açılıyor ve tekrar aynı döngüye giriyor. Sıcaklık değerlerine baktım sıcaklık değerlerinde herhangi bir anormallik yok.

Bilgisayar kendini güvene alıyor olabilir , gelişmiş sistem ayarlarında başlangıç kurtarma ayarlarında sistem hatası altında otomatik yeniden başlat tikini kaldırırsan reset atmaz muhtemelen.

Tabi ya ramlerde ya SSD'de bir problem var yüksek ihtimal diğer parçalarda olsa masaüstüne gelemezsin diye tahmin ediyorum.

Bilgisayar kendini güvene alıyor olabilir , gelişmiş sistem ayarlarında başlangıç kurtarma ayarlarında sistem hatası altında otomatik yeniden başlat tikini kaldırırsan reset atmaz muhtemelen.

Tabi ya ramlerde ya SSD'de bir problem var yüksek ihtimal diğer parçalarda olsa masaüstüne gelemezsin diye tahmin ediyorum.
Söylemiş olduğunuz yöntemi uygulamıştım zaten ama bir farklılık olmadı.

RX 5700 XT kartların bazıları arızalı dostum sanada arızalı kart düşmüş. RX 5700 XT'yi bende 4 yıl kadar kullandım ve ne yaparsam yapayım sonuç alamamıştım. Şuna bir bakmanı tavsiye ederim, yeni bir çözüm ve kart elimde olmadığı için deneyemesemde beğeni ve dislike yorumuna göre çoğunlukta yardımcı olmuş arkadaş. Emin ol işe yaramasaydı gömerlerdi dislike butonunu, umarım çözüm olur sana.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1743331005449.png

Bunu dene %100 sonuç alacaksın tüm adımlarını dikkatlice yap.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı