RX 5700 XT sistemde anlık FPS düşüşü oluyor

TheFearOfDeath

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR 4 STRONG
SSD veya HDD modeli
GİGABYTE 240 GB
Ekran kartı
RX 5700 XT SAPHİRE NİTRO
Anakart
A320M-A PRO
İşlemci
RYZEN 5 3600
Çok anlık FPS düşüyor, yükseliyor, dalgalanıyor. Anlayamadım bir türlü düzeltemedim. İşlemcimi değiştim ekran kartımı değiştim RAM aldım ama sorun hiçbir türlü tamamen düzelmedi.
Sistem özelliklerim.
RX 5700 XT -markası: Sapphire Nitro sadece Sapphire yazısı RGB olan.
Ryzen 5 3600-AMD
A320M-A Pro-MSI
16 GB DDR 4 3200 MHz RAM- markası: Strong.
650W PSU- markası: Fury Power Boost.
1 TB HDD.
240 GB SSD Gigabyte.
Yardımcı olursanız sevinirim. Zamanında RX 580 ve R5 1600 AF vardı ama o zamanda sorun devam ediyordu şu an Windows 11 geçiyorum düzelir mi diye bakacağım ama umutlu değilim; sıcaklık işlemci konusunda yüksek ama ekran kartında çok normal. Ekran kartında 65'i geçmiyor. İşlemcide aynısını söyliyemiyorum. 86'ya kadar çıkabildiğini gördüm. PSU'da 2 sene önce 0 olarak almıştım PSU konusunda şüphem yok. RAM'lar 0 olarak alındı şüphem yok. SSD değişilmişti onlada bir alakası yok ama sağlığı düşük, en kısa sürede yeni SSD alacağım. Şu anda sadece anakart ve HDD var aklımda HDD 1 TB %100 sağlık onu da geçen sene yeni almıştım. Yardımcı olursanız çok memnun kalırım.

Daha detaylı anlayabilmemiz için MSI Afterburner değerlerinizin açık olduğu bir video paylaşırsanız iyi olur. Anlık FPS düşüşleri veya takılmalarının bir çok sebebi var.

Daha detaylı anlayabilmemiz için MSI Afterburner değerlerinizin açık olduğu bir video paylaşırsanız iyi olur. Anlık FPS düşüşleri veya takılmalarının birçok sebebi var.

Haklısınız MSI Afterburner yükleyeceğim. Windows 11'e geçince epeyi düzeldi, ama dün oyun oynanmaz bir haldeydi, bir süre sonra gene aynı olacağına eminim. Olsada olmasa Afterburner yükleyeceğim ve fotoğraf video ekleyip göstermeye çalışacağım şimdiden teşekkür ederim.

Daha detaylı anlayabilmemiz için MSI Afterburner değerlerinizin açık olduğu bir video paylaşırsanız iyi olur. Anlık FPS düşüşleri veya takılmalarının birçok sebebi var.

Hocam watt değeri 125'e kadar düşüyor CPU kullanımı çok fazla.

Normalde 200W civarında gezmeli gözüme o çarptı.

Dosya Ekleri

• The Last of Us™ Part II v1.0.10402.1014 7.04.2025 20_15_37.png
    The Last of Us™ Part II v1.0.10402.1014 7.04.2025 20_15_37.png
    4,4 MB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Bu kadar işlemci kullanımının imkanı yok. Aklıma gelen tek şey sistemde bir virüs olabileceği, virüs programları gizlice çalışarak işlemciye yük bindirir. Eğer virüs yoksa işlemcide ciddi bir sıkıntı var. 60 FPS limitini kaldırın her hangi bir V-Sync falan da açmayın tüm yük ekran kartına binsin birde öyle bakalım.

Bu kadar işlemci kullanımının imkanı yok. Aklıma gelen tek şey sistemde bir virüs olabileceği, virüs programları gizlice çalışarak işlemciye yük bindirir. Eğer virüs yoksa işlemcide ciddi bir sıkıntı var. 60 FPS limitini kaldırın herhangi bir V-Sync falan da açmayın tüm yük ekran kartına binsin bir de öyle bakalım.

Hocam V-Sync kapatınca daha fazla takılıyor ve FPS düşüyor bilmiyorum sorunu anlayamadım.

İşlemci sıcaklığınız yüksek gibi termal macununu tazeleyin ardından virüs gibi bir şüpheniz varsa temiz kurulum yapın.
Şuan 94 lere kadar çıktı işlemci sıcaklığı daha dün yeni win 11 e geçiş yaptım her formattan sonra düzeliyor gibi oluyor, ama sorun mutlaka sonradan devam ediyor. 1 sene önce virüs girdiğine eminim bilgisayarıma. Mining yapılıyordu hemen sonrasında format attım.

Hocam V-Sync kapatınca daha fazla takılıyor ve FPS düşüyor bilmiyorum sorunu anlayamadım.

Şuan 94 lere kadar çıktı işlemci sıcaklığı daha dün yeni win 11 e geçiş yaptım her formattan sonra düzeliyor gibi oluyor, ama sorun mutlaka sonradan devam ediyor. 1 sene önce virüs girdiğine eminim bilgisayarıma. Mining yapılıyordu hemen sonrasında format attım.
Sürekli %100'de çalıştığı için haliyle ısınıyor. İşlemcilerde belirli bir ısı limiti var sonra frekans düşürür, gerçi sınır 100 dereceydi diye biliyorum her işlemcide farklı oluyor. Termal macun yenilemen önerimdir fakat neden bu kadar kullanıldığını anlamadım. Oyun içindeyken görev yöneticisinden en çok CPU kullanan uygulamaları gösterir misin?

Sürekli %100'de çalıştığı için haliyle ısınıyor. İşlemcilerde belirli bir ısı limiti var sonra frekans düşürür, gerçi sınır 100 dereceydi diye biliyorum her işlemcide farklı oluyor. Termal macun yenilemen önerimdir fakat neden bu kadar kullanıldığını anlamadım. Oyun içindeyken Görev Yöneticisi'nden en çok CPU kullanan uygulamaları gösterir misin?

NVIDIA Experience var ve Discord var Discord kapalıyken %90 %85 falan açıkken %100 gibi oluyor. 1 tane fan aldım kasama, kasama daha fazla sıcaklık yapıyor gibi geldi bana, kasam bu kadar sıcak değildi önceden. Macunu 1 sene önce yenilemiştim ilk işim o olacak. HDD'den şüphelenmeli miyim? Bu sorun RAM'leri yükselttiğim'de düzelmişti.

NVIDIA Experience var ve Discord var Discord kapalıyken %90 %85 falan açıkken %100 gibi oluyor. 1 tane fan aldım kasama, kasama daha fazla sıcaklık yapıyor gibi geldi bana, kasam bu kadar sıcak değildi önceden. Macunu 1 sene önce yenilemiştim ilk işim o olacak. HDD'den şüphelenmeli miyim? Bu sorun RAM'leri yükselttiğim'de düzelmişti.

Fazladan fan takmakla düzelecek bir sıcaklık değil benim kasa 2008 yılından kalma sadece bir tane egzoz fan var onda bile bu sıcaklıkları görmüyorum. Termal macun olarak hangi markayı kullanıyorsun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı