RX 5700 XT sistemde anlık FPS düşüşü oluyor

TheFearOfDeath

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR 4 STRONG
SSD veya HDD modeli
GİGABYTE 240 GB
Ekran kartı
RX 5700 XT SAPHİRE NİTRO
Anakart
A320M-A PRO
İşlemci
RYZEN 5 3600
Çok anlık FPS düşüyor, yükseliyor, dalgalanıyor. Anlayamadım bir türlü düzeltemedim. İşlemcimi değiştim ekran kartımı değiştim RAM aldım ama sorun hiçbir türlü tamamen düzelmedi.
Sistem özelliklerim.
RX 5700 XT -markası: Sapphire Nitro sadece Sapphire yazısı RGB olan.
Ryzen 5 3600-AMD
A320M-A Pro-MSI
16 GB DDR 4 3200 MHz RAM- markası: Strong.
650W PSU- markası: Fury Power Boost.
1 TB HDD.
240 GB SSD Gigabyte.
Yardımcı olursanız sevinirim. Zamanında RX 580 ve R5 1600 AF vardı ama o zamanda sorun devam ediyordu şu an Windows 11 geçiyorum düzelir mi diye bakacağım ama umutlu değilim; sıcaklık işlemci konusunda yüksek ama ekran kartında çok normal. Ekran kartında 65'i geçmiyor. İşlemcide aynısını söyliyemiyorum. 86'ya kadar çıkabildiğini gördüm. PSU'da 2 sene önce 0 olarak almıştım PSU konusunda şüphem yok. RAM'lar 0 olarak alındı şüphem yok. SSD değişilmişti onlada bir alakası yok ama sağlığı düşük, en kısa sürede yeni SSD alacağım. Şu anda sadece anakart ve HDD var aklımda HDD 1 TB %100 sağlık onu da geçen sene yeni almıştım. Yardımcı olursanız çok memnun kalırım.

Temiz yaptım hocam, donanımsal diyeceğim bu duruma ama bukadar parça değişmişken dahi devam etmesi bilemiyorum ben bir termal macun yeniliyeceğim bir kaç gün içerisinde eğerki durum düzelmezse, sizi haber edeceğim fikriniz varsa söyliyebilirsiniz herşeya açığım.

Sorunum devam ediyor yardımcı olursanız sevinirim ama sanırım kaynağı bu anlayabilir misinz HDD'den @TheSekai @Berk Chelik

Dosya Ekleri

• HD Tune 2.55 - Hard Disk Utility 14.04.2025 23_31_55.png
    29,1 KB · Görüntüleme: 31
  • HD Tune 2.55 - Hard Disk Utility 14.04.2025 23_33_52.png
    35,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Açıkçası pek anlayabildiğim bir konu değil yanlış bilgi vermek istemem. Bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.

HDD de tabii düşük hızlarda çalıştığı için drop yapar oyunlar HDD üzerine kuruluysa eğer SSD'ye atıp tekrar dener misiniz? Tabii ilk olarak termal macun değişimini yaparsanız daha iyi olur.

Nvidia experience'ı anlamadım gpu amd neden nvidia experience kullanıyorsunki bir de nvidia bazen cpu yu çok kullanabilir görev yöneticisinde cpu gpu kullanımı %10 %20 gibiyse görevi sonlandır benim laptopımda geçen sene %18 20 gibi kullanırdı nvidia, görevi sonlandırınca rahatlıyordu

Bir de görev yöneticisinin ss ini atabilirmisin cpu kullanım sırasına göre

Hocam Görev Yöneticisi'nin fotoğrafını koyuyorum, ama değerler epeyi değişti macun yeniledim 85 dereceye kadar düşürdük MX-4 kullandık. Ama sonuç gene aynı droplar devam ediyor 1 gün düzeldi ama yeniden eskisi gibi droplar devam ediyor. SSD aldım 480 GB MLD Valorant'ı kurdum HDD'yi çıkardım ama HDD ile bir alakası olmadığını anladım. Anakartımın problemli olduğunu düşünüyorum. Ekran kartı kullanımım düşük geldi sadece, normalde %99 da çalışırdı ama sabit değil 200W çekmesi gerekirken 60 ile 100 arası çekiyor Valorant'a kafam gerçekten çok karıştı.
Yardımcı olabilir misiniz? @TheSekai @Berk Chelik @Abdüssamed dural.

Dosya Ekleri

• Görev Yöneticisi 18.04.2025 20_14_40.png
    106 KB · Görüntüleme: 19

Sıcaklıklar düştü mü düşmedi mi oraya 85 dereceye kadar düşürdü yazmışsınız ama yine yüksek değerler en azından yükte en fazla 75 civarı görmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Sıcaklıklar düştükten sonra düzelmezse eğer sorun ya PSU da ya da anakartta demektir.

Hocam biraz düştü diyebiliriz önceden oyunda 95'e kadar çıktığını görüyordum, ama şu an Max 85 75 ile 80 arasında değişiyor, bu sorun Power'ı almadan önce de vardı, 0 olarak almıştım Power'ı +80 sertifikasıda olduğu için benim bir şüphem yok. Ama anakart sistemimde tek değişmiyen parça, yan sistemimin anakartını işlemciden ayırıp kendi sistemime kuracağım, önerilerinize açığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…