RX 5700 XT sistemde yeni monitörden sonra WattMan hatası

SWG

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x Corsair CL16 8GB 3000mhz
SSD veya HDD modeli
James Donkey 240GB SSD ve Western Digital 2TB HDD
Ekran kartı
MSI MECH AMD Radeon RX 5700 XT 8GB
Anakart
Gigabyte A320M S2H Rev 1.1
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, bugün İtopya üzerinden Philips Evnia 24inç modelini aldım. Kurulumunu vs. yaptıktan sonra 180Hz'e ayarladım ve RGB test videolarından biri ile test ediyordum.
Tam ekrandayken YouTube'un alt barının(durdurup başlatma, video akışının olduğu bölüm) gitmesini sağladım ki tüm pikselleri test edeyim fakat bu sırada bilgisayar takıldı. Ne mouse ne klavye tepki vermedi, yaklaşık 5sn sonra altta görseli olan hata meydana geldi. Hata mesajını kapattığımda ise ekran her hareketimde titriyor.
Eski monitörüm Samsung marka 60Hz sıradan bir monitördü ve HDMI ile bağlıydım, bir kere bile bu hatayı almadım.
Bu monitör 180Hz ve DisplayPort ile bağlı ve neredeyse her tam ekranda bu RGB test videosunu açsam aynı şekilde donuyor.
Yardımcı olabilecek varsa memnun olurum.

1739645582084.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@SWG Ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun. Yeni monitörle.

Bu arada güle güle kullanın. :)

@SWG Ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun. Yeni monitörle.

Bu arada güle güle kullanın. :)
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Temiz driver kurulumunu yeni yapmış olduğum halde tekrar temiz kurulum yaptım ve ne titreşim ne hata mesajı gelmiyor artık. Monitör için tekrar driver kurma olayını da öğrenmiş oldum 😅

@turko35408 Mehaba hocam, bugün bi video izlerken yine aynı hatayı aldım. Dün ne oyunda ne bir video izlerken sorun olmamıştı. Başka bir nedeni var belli ki. Nasıl çözerim fikriniz var mı?

Son düzenleme:
Hocam RX 5000 serisinde çok karşılaşılan sorun sizinki.
Rapor oluşturup paylaşın.

Hocam RX 5000 serisinde çok karşılaşılan sorun sizinki.
Rapor oluşturup paylaşın.

Hangi rapor lazım bilmiyorum konuda belirtilen tüm raporları çıkarttım.
Mediafire

Ekran kartına overclock veya undervolt yaptınız mı?
Neredeyse hiç yapmadım, eskiden aldığım bir hatanın çözümü olarak sunulan ayarı denemiştim bir ara ama fanların açılacağı sıcaklık değerlerini vs. değiştirmiştim sadece. Zaten çözüm olarak işe yaramayınca da geri aldım, geri almasaydım da radeon uygulamasından yaptığım ve uygulama sıfırlandığı için stok halde şu an.

Bu arada; hata ilk çıktığı zaman 60, 120 ve 144Hz ile de denedim ve aynı hata karşıma çıkmadı. 180Hz'de ise 2-3 denememde bir ya hata çıkıyordu ya da hata çıkmadan altta bıraktığım videodaki gibi titremeler oluyordu. Titremeden bahsetmiştim ama video olarak da görün isterseniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı