RX 5700 XT sorunları çözüldü mü?

Emir'inKedisi

Hectopat
Arkadaşlar ben bu ekran kartı hakkında birçok sorun okudum, özellikle Driver sorunları. Bu sorunlar çözülebildi mi? Ben RX 5700 XT ve RTX 2070 arasında kaldım, arada yaklaşık 100 TL fark var. Ne önerirsiniz? 100 TL az verip risk almayı mı yoksa 100 TL ekleyip RTX 2070 almayı mı?

Not: 1080P'de oyun oynuyorum ve ileriye dönük bir sistem istiyorum.
  • İşlemci: R5 3600

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 2070 doğru seçim olmuş. Hayırlı olsun diyelim :). Ne kadar AMD seven biri olduğumu imzama bakan anlar ama ekran kartı konusunda Nvidia'dan şaşmam rakamlar net ortada. Bu RTX muhabbeti yokken bile yansımalarda Nvidia ağırlaşma yaşamıyordu evimde bizzat deniyorum yani, ama AMD'nin ekran kartları o konuda çok zorlanıyor. Gelecek serilerde düzelteceklerini söylüyorlar belki o zaman RTX 3000 serisi yerine AMD ekran kartı bakabilirim.

hocam benim genel bir bütçem var hazır sistem bakıyorum zaten yani tüm sistem monitör dahil 9000 o da en fazla. Yani ekran kartına ayrı bütçem yok.
Anladım. Ben de toplayacağım ve 5700 XT alacağım derken şu an kullandığım ve çok çok memnun kaldığım GALAX markasının Galax RTX2070 Super WTF Work The Frames Edition 8GB 256Bit GDDR6 RTX 2070 Super Ekran Kartı (27ISL6MD49ES) - Ekran Kartı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik şöyle bir canavarı çok makul fiyata yarından itibaren stoklarda. Kendimi kasıp uzun vadeyi de belli kriterleri de düşünüp tercihimi bildiğimden yana kullanacağım.

En doğru kararı verdin sorunlar çözüldü diyenler AMD'nin son çıkardığı sürücünün açıklama notlarına bir baksınlar adamların bildiği ama hala çözemediği sorunlar yazıyor ayrıca geçmiş 5 sürücü notlarınada bakıp son sürücüde olan kaç tane sorunun aynı olduğunu saysınlar görürler. Forumda kural olmalı bence kimse kullanmadığı bir şey için yorum yapmamalı internetden iki video izleyip direk bu bunu gömüyor demek çok yanlış.

Arkadaşlar ben bu ekran kartı hakkında birçok sorun okudum, özellikle Driver sorunları. Bu sorunlar çözülebildi mi? Ben RX 5700 XT ve RTX 2070 arasında kaldım, arada yaklaşık 100 TL fark var. Ne önerirsiniz? 100 TL az verip risk almayı mı yoksa 100 TL ekleyip RTX 2070 almayı mı?

Not: 1080P'de oyun oynuyorum ve ileriye dönük bir sistem istiyorum.
  • İşlemci: R5 3600
5700XT modelin rakibi 2070S modelidir. Performansı aynı olsa 100TL daha ver 2070 al derdim ama bu durumda bence RX 5700XT alınmalı 😀

Sorunlar tamamen olmasa da ufak birkaç şey dışında çözüldü deniyor. O konuda sorun yaşayacağını sanmam.

Ben olsam ne olursa olsun NVIDIA alırım. Çünkü AMD tarafında her ne kadar forumdakiler sorunların çözüldüğünü iddia etse de halen daha sorun yaşayanlar var. Ayrıca AMD tarafında salt kas gücü alıyorsunuz. NVIDIA ise Ray Tracing, dlss, RTX voice ve daha düşük TDP değeri gibi artılara sahip. Bir atasözü der ki: "Ucuz etin yahnisi yavan olur." RTX 2060 Super 3500 TL, RTX 2070 Super 5000 TL, adam akıllı RX 5700 XT ise 4000 TL'den başlıyor. Ben alacak olsaydım RX 5700 XT yerine ya aradaki farkı ödeyip RTX 2070 Super alırım, ya da 500 TL daha az verip biraz daha az performansa razı olup RTX 2060 Super alırım. Çünkü 5700XT hala sorunlara sahip bir kart.
@Recep Baltaş

3500 TL olan 'adam akıllı' RTX 2060S'i bizimle paylaşır mısınız? Aynı şekilde 5000 TL olan RTX 2070S'IDE.
Anladım. Ben de toplayacağım ve 5700 XT alacağım derken şu an kullandığım ve çok çok memnun kaldığım Galax markasının Galax RTX2070 Super WTF Work The Frames Edition 8GB 256Bit GDDR6 RTX 2070 Super Ekran Kartı (27ISL6MD49ES) - Ekran Kartı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik şöyle bir canavarı çok makul fiyata yarından itibaren stoklarda. Kendimi kasıp uzun vadeyi de belli kriterleri de düşünüp tercihimi bildiğimden yana kullanacağım.

+600 TL verip MSI RTX 2070S Gaming X alınabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı