RX 5700 XT Tek fanlı alınır mı?

ArdaKKK

Centipat
Arkadaşlar ben RX 5700 XT almayı düşünüyorum. Ama şu anda tek fanlı. Sizce 2 fanlı cıkmasını beklemeli miyim yoksa tek fan isimi görür mü? Bu arada ben günde 12 saat PC oynayacağım icın tek fanlı çok ısınir mı? İsimi gorur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alınır. Şu çok ısınır diyenlerin kafası 10 yıl öncesine çakılı kalmış. Kart 7nm, hatırlatırım. Önemli olan kasa içi soğutmanızın başarısı. Kasa içine güzel bir hava girişi ve çıkışı sağlayamıyorsanız, ekran kartını 3 fanlı da alsanız bir anlam ifade etmez.

Yine de beklemende fayda var, orası ayrı. Sonuç olarak arada uçurum kadar fiyat farkı olmadıktan sonra, daha sağlam fan sistemi olan modelleri tercih etmen iyi olur.

Alınır. Şu çok ısınır diyenlerin kafası 10 yıl öncesine çakılı kalmış. Kart 7nm, hatırlatırım. Önemli olan kasa içi soğutmanızın başarısı. Kasa içine güzel bir hava girişi ve çıkışı sağlayamıyorsanız, ekran kartını 3 fanlı da alsanız bir anlam ifade etmez.

Yine de beklemende fayda var, orası ayrı. Sonuç olarak arada uçurum kadar fiyat farkı olmadıktan sonra, daha sağlam fan sistemi olan modelleri tercih etmen iyi olur.
Çok ısınır demiyoruz, benchmarklar ve ekran kartı hariç her şeyi üst seviyede tutulmuş testler diyor. Ama dediğin gibi kasa eğer iyi soğutulursa olabilir. Ama bu ekran kartı ısınmaz demek değil. 1 tane blower fanı var.

Çok ısınır demiyoruz, benchmarklar ve ekran kartı hariç her şeyi üst seviyede tutulmuş testler diyor. Ama dediğin gibi kasa eğer iyi soğutulursa olabilir. Ama bu ekran kartı ısınmaz demek değil. 1 tane blower fanı var.

Yukarıda, "çok ısınır" diyen arkadaşa yazdım. Kağıt üstü testlere ve yazılımlara odaklanma.

Fiyat uygunsa bencede alınır. Bu ekran kartını tasarlayan kişiler yük altındaki çalışma prensiplerinide göz önüne almışlardır heralde. Hemen alınmaz kesinlikle çöp vb yorumlar bana saçma geliyor.
Her tarafı pasif soğutmaya uygun plakalar ile kaplı zaten Rx 5700 XT modeli tek fan olsa ne yazar kasa güzel ve iyi bir soğutmaya sahip ise bence yeterlidir.
Çift fanlı model çıkınca 2 bilemedin 3 derece daha serin çalışsın hadi olmadı 5 derece serin çalışsın ne deyişecek hayatında.

Aynen 7nm olunca ısınma diye birsey kalmiyor

Yukarıda, "çok ısınır" diyen arkadaşa yazdım. Kağıt üstü testlere ve yazılımlara odaklanma.
Zamanında çok çektim cabasını bir bildigim var ki söylüyorum eski kafayım ve her zaman işimi garantiye alırım önerimde bu şekilde olur, daha performanslısını beklemek varken fabrika çıkışlısını neden alsın ki vereceği parada 3k küsürken komiksiniz cidden.
Aynen 7nm olunca ısınma diye birsey kalmiyor
Buz oluyor buz sen ne diyosun 😅 😅
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yükteki ısı değerlerine bakabilirsiniz 90C'ye kadar yükseliyor. Kesinlikle beklemelisin, Forumda ki çocuklar çok fazla laf dalaşına girmeyi seviyor yapıcak birşey yok görmezden gel yoksa bunların flame'sinin sonu yok..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı