RX 5700 XT Undervolt Ayarları

@Rutkay Tutuşan Kart frekansı düştüğü için kullanım azalmıyor, kullanım az olduğu için kart frekansı düşürüyor. Çünkü binen yük az olduğu için frekans arttırma ihtiyacı duymuyor. Buradaki ayarlar yeterli değil frekansı kitlemek için. Dediğim gibi onun ayarı başka. Yakında bununla alakalı da konu oluşturacağım. COD MW'da ultrada böyle bir sorun varsa belki bellekler veya işlemci darboğaz yapıyor olabilir, net bir şey söylemek zor.

@kesici244 Hayır, Vega 64 için uyumlu değil bu ayarlar. Sadece 5700 XT için.
Hocam mai afterburnerdan bakınca tam kullanımda gösteriyor sanırım bir sorun yok :D ben windowstan bakıyordum

Benim kart ısınmıyor oyunlarda zaten en fazla 65-67'yi görüyor acaba bende mi yapsam undervolt kararsız kaldım şimdi.

Sıcaklık değerini 63-64 dereceye, güç tüketimini 180W'a düşüren ama yüksek frekans ve performanstan ödün vermeyen Undervolt ayarlarım aşağıdaki gibidir. Öncelikle Furmark testinde 10 dakika sonucundaki değerler; Eki Görüntüle 697730

Radeon Software üzerinden yaptığım Undervolt profili;
Eki Görüntüle 697735
Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ile 1 haftadır bu profili kullanıyorum, şuana kadar bir sorun yaşamadım. 2060MHz'de 1100mV'ta çalışmak üzere oluşturulmuş bir profildir. Bellek frekansını da 1770MHz yaptım, tercihe bağlıdır siz isterseniz yapmayabilirsiniz. Güç limiti %10 olmalı. Fan ayarını ben kendi kartıma göre ayarladım. Otomatikte bıraktığım zaman kart ısınmadığı için fan hızını stok halinden de daha düşük tutarak (1200 RPM civarı) 70 dereceye ulaşmasını sağlıyordu. Bunu önlemek için özel fan profili oluşturdum. Siz de benim fan profilimi deneyebilir, kendi kartınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz.
Hocam bişey sorucam ya, ben karta hiç ayar yapmadım gaming modunda kullanıyorum. Oyundayken kart kullanımı %99 larda çekirdek hızıda 1700 - 1850 arası dalgalı gidip geliyor hiç 2000 üstüne çıkmadı böyle olması normal mi ? 2000 üstüne nasıl çıkarabilirim çıkarırsam fps te artış olur mu

Hocam bilmediğim için soruyorum. Bu dediklerini yapınca FSP artışı ve ısı düşmesi mi oluyor? Ayrıca ben XFX 5700XT kullanıyorum. Aynı uygulamları yapabilir miyim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı