Çözüldü RX 5700 XT ve Ryzen 5 3600 sistemde işlemci fanı değişimi sonrası FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yektatrhn

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Önceki açtığım konuda işlemcimin fazla ısınmasından dolayı forumdaki arkadaşlar stok fanı değiştirip yeni bir soğutucu edinmemi tavsiye etmişlerdi. Ben de tavsiyelerine kulak verip önerileri sonucunda Arctic Freezer 34e-Sports Duo aldım. Bugün sogutucuyu taktıktan sonra oyuna girdim. Fakat inanılmaz bir FPS düşüşü ile karşılaştım ve bilgisayardaki uygulamaların acılış hızı bile yavasladı. Soğutucuyu takabilmek için ekran kartını çıkarıp takmam gerekiyordu. Acaba ekran kartına mı bir şey oldu? Oyunlarda FPS 20'den yukarı çıkmıyor. Acaba soğutucuyu takarken bir yanlışlık mı yaptım?
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+
Anakart: MSI B450M PRO-VDH Max.
Power Supply: Sharkoon 650W.

691de29f-fb7a-4e83-850b-e433a7f2a50d.jpg

Çözüm
Ekran kartı ve RAM'leri tak çıkar yaptım ve driverları güncelledim. Sorunum düzeldi. Herkese yardımları için teşekkürler.

4086a8da-bd03-4793-b457-1f7a40468e14.jpg
RAM'in 1800 MHz değerinde ekran kartın 841 MHz değerinde yani stabil çalışmıyorlar. Sorun bundandır diye düşünüyorum. RAM'ini BIOS'dan X. M.P. Profilini etkinleştirerek MHz hızını arttırabilirsin. Ekran kartın içinse bilemiyorum doğrusu.

RAM'in 1800 MHz değerinde ekran kartın 841 MHz değerinde yani stabil çalışmıyorlar. Sorun bundandır diye düşünüyorum. RAM'ini BIOS'dan X. M.P. Profilini etkinleştirerek MHz hızını arttırabilirsin. Ekran kartın içinse bilemiyorum doğrusu.
RAM e biostan baktıgımda 3000MHz DE çalışıyordu.
Grafik ayarlarını sormuyorum, çözünürlük ayarını soruyorum. @Yektatrhn
1920x1080

Aynı işlemci ve ekran kartını kullanıyorum seninle ve stok fan ile kullanıyorum sıfırdan aldığımdan beridir hiç bir ısınma ve düşüş yaşamadım. OC vs hiç gerek yok böyle şeylere keşke almasaydın ayar yapmasaydın. BIOS da Core performans Boost kapatacaktın sıcaklık vs düşecekti stabil kullanacaktın.

Merhaba arkadaşlar. Önceki açtığım konuda işlemcimin fazla ısınmasından dolayı forumdaki arkadaşlar stok fanı değiştirip yeni bir soğutucu edinmemi tavsiye etmişlerdi. Ben de tavsiyelerine kulak verip önerileri sonucunda Arctic Freezer 34e-Sports Duo aldım. Bugün sogutucuyu taktıktan sonra oyuna girdim. Fakat inanılmaz bir FPS düşüşü ile karşılaştım ve bilgisayardaki uygulamaların acılış hızı bile yavasladı. Soğutucuyu takabilmek için ekran kartını çıkarıp takmam gerekiyordu. Acaba ekran kartına mı bir şey oldu? Oyunlarda FPS 20'den yukarı çıkmıyor. Acaba soğutucuyu takarken bir yanlışlık mı yaptım?
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+
Anakart: MSI B450M PRO-VDH Max.
Power Supply: Sharkoon 650W.

Eki Görüntüle 569389

Emin değilim ama taktığın soğutucu çok fazla güç kullanıyodur ve psu yetmiyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı