RX 5700 XT vs 2060 Super

Makaleler
42
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B450 TOMAHAWK MAX, RX 6600 PULSE, R5 3600, 860 EVO 500 GB & 970 EVO 500 GB, KIOXIA EXCERIA G2 1 TB, G.Skill Ripjaws V 8X4 32GB 3600MHZ, MSI Mag Forge 100R, High Power Element Smart 750W, Samsung CJG54 27'' QHD 144Hz
Merhabalar. Yakında Ryzen 5 3600 ile birlikte kullanmak için ekran kartı alacağım. 5700XT ve 2060S arasında kaldım. 5700XT'nin daha iyi olduğunu biliyorum. Ancak AMD tarafında yaşanan bazı sorunlar olduğunu gördüm. Son güncellemelerle çözüldüğünü söylüyorlar. Ancak yine de emin olamadım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Gözün kapalı NVIDIA dostum. AMD'nin ısınma sorunları, wattman sorunları bitmez. Ben kendim bizzat 1300 TL'ye aldığım RX590 Special Edition ile tecrübe ettim bunu. Şimdi iade parası bankaya yatsın anında 1660Ti alıcam.
Aynı model RX 590 bende vardı, keşke imkanım vardı, 1660ti alsaydım. Ordaki abi bu daha iyi demişti. Ama RX 5700 ve 5700XT için aynı değerler geçerli değil. Hele Pulse ve Mech modelleri için.

RX 5700XT son gelen güncellemeler ile rtx 2080 gibi bir kartın ensesinde. Kararını sen ver. Ayrıca artık o sorunların kalmadığını belirten arkadaşlar var. Sonuçta kart daha yeniydi ozamanlar.
Evet. Sorunların bittiğini duydum. Ancak yine de emin olamadığım için konuyu açtım. Biraz daha araştırma ve sizden gelen yanıtlar doğrultusunda karar vereceğim.

Gözün kapalı NVIDIA dostum. AMD'nin ısınma sorunları, wattman sorunları bitmez. Ben kendim bizzat 1300 TL'ye aldığım RX590 Special Edition ile tecrübe ettim bunu. Şimdi iade parası bankaya yatsın anında 1660Ti alıcam.
Daha sana sorununun cevabını geçen ki bir konu da verdik. Sen de olacak diye herkesde olacak diye bir şey yok bu kartları kullanan milyonlarca insanlar var dedik, sen ise hala NVİDİA fanboyluğuna devam ediyorsun.
RX 5700 XT gibi bir kartın performansıyla 2060'ın arasında dağlar kadar fark var adama gidip daha yüksek performans alabilecekken az performans almasını söylüyorsun. Buraya gidip Recep Baltaşı'da etiketlesem, o da 5700 XT diyecek. Arkadaşım kararını vermen için şu konuya da göz atmanı istiyorum.
Benim önerim kesinlikle 5700 XT.

Daha sana sorununun cevabını geçen ki bir konu da verdik. Sen de olacak diye herkesde olacak diye bir şey yok bu kartları kullanan milyonlarca insanlar var dedik, sen ise hala NVİDİA fanboyluğuna devam ediyorsun.
RX 5700 XT gibi bir kartın performansıyla 2060'ın arasında dağlar kadar fark var adama gidip daha yüksek performans alabilecekken az performans almasını söylüyorsun. Buraya gidip Recep Baltaşı'da etiketlesem, o da 5700 XT diyecek. Arkadaşım kararını vermen için şu konuya da göz atmanı istiyorum.
Benim önerim kesinlikle 5700 XT.
Teşekkürler. Bakıyorum hemen konuya.

Wattman hatası çözüleli çok oluyor, arkadaşın dediği gibi sende oldu diye diğerlerindede olacak diye bir şey yok. Ayrıca her hafta yeni driver çıkartıyorlar, en fazla 2 ay sonra biter bu sorunlar.

Ben her zaman şunu söylerim, karşı çıkan çıksın, umrumda değil. Intel ve Nvidia'nın ürünlerini gözün kapalı alabilirsin, pek çok sistemde sıkıntısız çalışır, yazılımsal ya da fiziksel anlamda Nvidia'nın hiçbir zaman genel bir sıkıntı yaşattığını duymadım. AMD'nin ürünlerinden herhangi birini alırsan bir gözün açık kalır ister istemez. Benim bildiğim bir WattMan hatası var, RX 580 kullandığım zamanlar yaşamıştım bu sıkıntıyı, sonradan anladım hatanın bu hata olduğunu. WattMan dışında ekran kartının kendisinin de hatalı olduğu hakkında konulara rastladım, ekranda durduk yere çıkan kırmızı kareler, vesaire. Elbette her kart için geçerli değil, ben rastladıklarımı yazdım her zaman. Aynısını ben de yaşamıştım, yine 580 kartımla. İade çıkmıştı, şanslıydım ve kurtuldum. Bir daha da hiçbir zaman AMD ekran kartı almayacağım, en azından önümüzdeki 2-3 yıl içinde.

İşlemci konusunda da bir gözün hep açık kalır, gözün kapalı alamazsın AMD işlemcilerini. İki - üç yüz lira kâr edeceğim diye Intel almayıp, fiyat / performans ürünü olduğu için AMD işlemci alan çoğu kişinin RAM'lerini ya da PSU'larını değiştirdiğine şahidim. Doğal olarak daha çok masraf açtı bu durum onlara. İnanıyorum ki onlar da bu saatten sonra AMD'ye dönmeyecekler.

Ben senin yerinde olsam 2060S alıp keyfime bakardım, saçma sapan sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalabilirsin yoksa, Nvidia'dansa AMD2de sıkıntılar yaşamak çok daha muhtemel. Hataların bir çözüme ulaştırıldığını söyleyenler var, bu demek değil ki bir sonraki güncellemede tekrar sıkıntı çıkartmayacak. Yine bir şekilde sıkıntı yaratacağı düşüncesindeyim AMD'nin yazılımsal olarak. Aradaki güncel fiyat farkını bilmiyorum, belki de aldığınız zaman o fiyata gerçekten değecektir. En önemlisi sizin içinize sinmesi. İki kartın arasındaki fark çoğu oyunda 5FPS'den fazla değildir, en azından izlediğim güncel olmayan videolarda görünen bu şekilde. Belki de fark daha da artmıştır güncellemelerden sonra.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 3.nesillerle birlikte devrim yaptı intel bile kabul etti kaybettiğini ama bazı insanlar hala ryzen alırken gözü açık kalıyormuş. Arkadaşım ryzenları performanslı kullanmak istiyorsan Ram Mhz'lerini yükseltmen lazım. Daha geçen arkadaşıma B&H'dan 5700 XT aldık , çocuğun parçaları uyumluydu kasa içi hava sirkülasyonu'da iyiydi hiç bir sıkıntısı olmadan kullanıyor şu an. Bu arada Wattman hatası çözüleli asırlar oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı