RX 5700 XT vs RTX 2060

Bu oyunlarin cogu NVIDIA destekli oldugunuda belirteyim.
Yapılan testteki oyunlar bunlar. Eşitlensin diye aynı teste üç farklı Battlefield oyunu koymak saçma olur. Nvidia bu konuda piyasaya daha hakim. Bu yüzden Nvidia kartlar daha çok performans veriyor, çoğu oyun Nvidia destekli. Biz hep fiyat / performans olarak düşündüğümüz için AMD daha performanslı gibi geliyor. Kartların tam olarak karşılığına bakmak lazım. Eskiden GTX 1060 ve RX580 karşılaştırıldı mesela, Nvidia'nın AMD karşılığı olarak, yanlış hatırlamıyorsam tabii. Çünkü almayı düşündüğümde RX 580 tercih etmiştim, kartım sorunlu olduğu için iade almışları ve direkt 1060 6G'ye geçmiştim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Örneğin bu video, bazı sahnelerde RX 580, bazılarında GTX 1060 önde. Genellikle fark birkaç FPS'den yukarı çıkmıyor. Bir de RX580, GTX 1060'dan yaklaşık bir yıl sonra piyasaya sürüldü diye hatırlıyorum.

RX580 kartım sıkıntılı çıktığında, yeniden Nvidia'ya döndüğümde şöyle düşünmeye de başlamıştım:
RX580'in 8GB 256bit ile veremediğini, GTX1060 6GB 192bit ile verebiliyor, daha eski bir kart olmasına rağmen (o zamanlar, bu zamana göre çok daha bilgisizdim, kim, ne önerse alacak durumdaydım) Bunun nedeni de büyük ihtimalle yine çoğu oyunun Nvidia destekli olması.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia ilede ilgili bir sürü problem var yani arama kısmına "Nvidia Sorun" yazacak olsam AMD'de olduğu gibi bir çok konu başlığı çıkacaktır. Ben indirim günlerinde 5700 XT Nitro+ aldım. Çok şükür ne ses var ne problem var. Olmayacağı anlamına gelmez umarım olmaz. Bende aynı sürücüleri kuruyorum ve problem yaşamıyorum. FPS ve sıcaklık değerlerimde gayet güzel. Güncellemelerle daha da iyi olacak.

Forumda bahsedilen gibi ayar falan yapmadım. Taktım ve çalıştırdım. Yanlış anlaşılmasın Nvidia almayın demiyorum yada o firmayı "kötülemiyorum".

Bütçenize uygun olan hangisi ise onu almanızı tavsiye ederim. 14 gün iade süreniz var memnun kalmazsanız değiştirirsiniz.

Ama fiyat olarak ve performans eğrileri kıyaslandığında 5700 XT, 2060S'e göre hem daha ucuz hemde daha performanslı. Sadece oyun testleri ile değil benchmarklar ilede önde gidiyor şuan.

2070S mi 5700XT mi diye sorsaydınız 2070S derdim. Bütçeniz yetiyorsa onu alın. Çok faha performanslı mesela. AMD/Nvidia kıyası yapmak yerine, neye ihtiyacım var, ne kadar bütçem var hangisi benim bu sorularıma cevap verebilir. Kararınızı böyle verin.
 
Bende Nitro + 5700 XT modeli vardı, soğutması ve gücü fiyatına göre güzel gerçekten, ancak sürücü ve stabilite sorunları çektiğim için sattım, bütçem olduğu için RTX 2080 aldım. Kullanmış biri olarak şimdilik öneremeyeceğim.
 
Asus Tuf 3 Radeon RX 5700 iyi soğutur mu acaba?
Asus TUF serisi maalesef ki fiyasko. VRM soğutması yetersiz. Otomatik olarak VRM'ler ısındıkça PCB'de ısınıyor ve yüksek derecelere çıkıyor. 5700/5700 XT için MSI ve Sapphire şuan en iyi markalar gibi duruyor.
 
Konuların içeriğini okusanız sorunların sadece driver kaynaklı olmadığını anlarsınız, ufak tefek hatalar her sürücüde olur. NVIDIA hatasız sürücü yayınlıyorsa neden hotfix çıkarıyor mesela? Düz mantık. Donanımsal problemleri olan kartları AMD'ye yüklemeden önce tekrar düşünün, AMD sadece GPU üreticisi, hatta GPU'yu da TSMC üretiyor. AMD tasarlıyor ve satıyor, tasarımsal sıkıntı olsa oradaki mühendislerden hiçbiri fark etmeyecek mi sanıyorsunuz bu durumu? Tonlarca teste tabi tutuluyorlar, rastgele çıkarmıyorlar yani. Neredeyse tüm donanımsal sorunların suçlusu firmalar, mesela Sapphire bu konuda zirveyi ele almış gidiyor. Driver konusuna gelirsek, 5700 serisi ilk çıktığında driver tam hazır değildi, eski sürüm notlarından da okuyabilirsiniz. Aradan birkaç ay geçti, son sürüm 2020 Adrenalin dahil sürücülerde önemli bir sıkıntı yok. En azından testler ve notlar o şekilde. Driverlara sallamadan önce sisteme göz atmakta fayda var, stabiliteyi kullanılan bileşenler de etkiler. Ayrıca karşılaştırılan kartlar 2060 ve 5700 XT. 5700 bile NVIDIA destekli oyunlarda 2060'a fark atarken ne diye 2060 önerilir ki? Problem yaşarsa iade hakkı var, düşük bir ihtimal de olsa. Ayar yapmasını gerektirecek bir durum da yok, tak çalıştır, bu kadar basit.

Model seçiminde MSI'ın Mech ve Evoke seçme mümkünse, o modeller termal pedlerin yanlış yerleştirilmesinden dolayı belleklerin ısınmasına yol açıyor. Sonunda GP olan modelleri düzeltilmiş halleri. Ayrıca RTX'i kullanmaya can atıyorsan 2060 seçmen hata olur, RTX performansı da berbat bu kartın. Minecraft'ta RTX açacaksan bilemem tabii.

Son olarak, performans istiyorsan kesinlikle RX 5700 XT. 2060'ın savunulacak bir yanı da yok, önermek için hiçbir sebep yok.
 
Asus TUF serisi maalesef ki fiyasko. VRM soğutması yetersiz. Otomatik olarak VRM'ler ısındıkça PCB'de ısınıyor ve yüksek derecelere çıkıyor. 5700/5700 XT için MSI ve Sapphire şuan en iyi markalar gibi duruyor.
MSI ve Sapphire bütçemin baya üstüne çıkıyor. İncehesap'ta donanım arşivinin hazır bir pc'sinde
Asus Tuf 3 Radeon RX 5700 XT 8GB GDDR6 Gaming Ekran Kartı bulunuyor fakat
Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB GDDR6 DX12 Gaming Ekran Kartı değiştirdiğimde +600 TL ekleniyor. Normalde 5500 TL olan bilgisayar 6129 TL oluyor. 5500 TL'ye dediğiniz gibi soğutması iyi olan hazır pc satan bir yer var mı?
 
Giriş seviye ekran kartlarında (570, 580, 590) AMD pazarın büyük bir bölümünü aldı. Ancak orta-üst segmentte bence tercihinizi Nvdia'dan kullanın. AMD bu pazarda hala daha yeni. Radeon VII, Vega 56 ve 64 felaketlerinden sonra 5700 serisi çok daha iyi. Ancak kişisel olarak yorumum, hala güven vermiyorlar.
 
MSI ve Sapphire bütçemin baya üstüne çıkıyor. İncehesap'ta donanım arşivinin hazır bir pc'sinde
Asus Tuf 3 Radeon RX 5700 XT 8GB GDDR6 Gaming Ekran Kartı bulunuyor fakat
Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB GDDR6 DX12 Gaming Ekran Kartı değiştirdiğimde +600 TL ekleniyor. Normalde 5500 TL olan bilgisayar 6129 TL oluyor. 5500 TL'ye dediğiniz gibi soğutması iyi olan hazır pc satan bir yer var mı?

Yanlış anlamazsanız bu konuda beni maruz görün prensip olarak satıcı önermiyorum. Ama herkesin kullandığı alışveriş yaptığı yerlerde direk model isimleri aratarak fiyat kıyaslaması yapabilirsiniz. Tabi bunu Google'da yapıyor fakat kendi araştırmanız fiyat konusunda daha doğru tercih olacaktır.

Hazır PC yerine belki kendinizde parçaları seçip montajlayabilirsiniz. Ya da ayrı ayrı parçaları sipariş edip tecrübeli birine toplattırabilirsiniz. Daha ucuz olur mu bilemiyorum ama istediğiniz şeyleri seçmiş olursunuz.
 

Geri
Yukarı