RX 5700 XT vs RTX 2060

2060 alırsan kafan rahat olur, salak salak problemlerle karşılaşmazsın, saatlerini kaybetmezsin, oyun deneyimin olumsuz etkilenmez. 5700XT değil, genel olarak AMD alırsan herhangi bir problemle karşılaşma olasılığın, Nvidia'ya göre çok daha fazla. Genel olarak yazılım sıkıntıları oluyor bunlar. Bir hata bitiyor, diğeri başlıyor, yaptıkları güncelleştirmelerin sorunları tamamen çözeceğinin hiçbir zaman garantisi yok. Her AMD güncellemesi sonrası forumda kaç tane konu açılıyor, eski sürümlerde sıkıntı yaşayanları söylemiyorum bile.

Şöyle bir benzetme yapabilirim. 4.500TL'ye Hepsiburada'dan bir telefon alabilirsin. Aynı telefonu Vatan Bilgisayar'dan 5.000TL'ye alabilirsin.

Hepsiburada'dan alırsan:

• Daha az para ödersin.
• Bir sorunla karşılaştığında teknik servis durumlarıyla senin birebir ilgilenmen gerekebilir.
• Cihazla ilgili sorun çıkma olasılığı daha fazla, edinilen kaynak belli değil.

Vatan Bilgisayar'dan alırsan:

• Daha fazla para ödemen gerekir.
• Bir sorunla karşılaştığında telefonu Vatan'ın müşteri hizmetlerine teslim etmen yeterli, kargolamasını, ulaştırmasını, kısacası her şeyini onlar hallediyor. Aynı zamanda güncel olarak da SMS ile bilgilendiriyorlar.
• Cihazla ilgili sorun çıkma olasılığı daha az, sonuçta yerel bir kuruluş, bilindik ve cihazları nasıl, hangi yolla ve ne şekilde edindikleri bilgisine ulaşılabilir.

Hepsiburada: AMD
Vatan Bilgisayar: Nvidia
Bu arkadaşımıza aynen katılıyorum. AMD tarafında yaşanan sorunlar daha fazla diyoruz, AMD tarafında Coil Whine sorunları, Wattman sorunu, Isınma sorunları var diyoruz ondan sonra bize fanboy diyorlar. Zaten kime sorsak herkesin arkadaşı bu kartı yıllardır sorunsuz kullanıyor. Ya en çok FPS veren en iyi kart değil kardeşim şunu anlayın artık. Kartı alıyorsunuz hem ucuz hem 2060'dan bile performanslı diye sonra forumda geziniyorsunuz ''RX5700XT Cızırtı sorunu, RX5700XT Isınma sorunu, RX5700XT wattman sorunu'' diye. Biz NVIDIA kusursuz demiyoruz, NVIDIA'da sorunlar AMD'ye göre daha az oluyor diyoruz NVIDIA %100 Sorunsuzdur demiyoruz. Böyle bir anlam çıkartmayın bu yazdığımızdan bunu yapan çok var bu forumda. RX5700XT ayarında bir kart istiyorsanız RTX2060 Super alın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Akerfeldt bir kere, ısınma sorunu, modelden modele değişir. Coil Whine zamanında GTX 1000 serisinde de vardı, halen var. Ayrıca, RTX 2060 RX 5700XT ayarında değil. RTX 2070 RX 5700XT dengindedir.
Yani;
RTX 2060 Super RX 5700 XT
RTX 2070 = RX 5700 XT
 
@Akerfeldt bir kere, ısınma sorunu, modelden modele değişir. Coil Whine zamanında GTX 1000 serisinde de vardı, halen var. Ayrıca, RTX 2060 RX 5700XT ayarında değil. RTX 2070 RX 5700XT dengindedir.
Yani;
RTX 2060 RX 5700 XT
RTX 2070 = RX 5700 XT
Soğutması en iyi olan modeller bile sıcak çalışıyor AMD tarafında ne yazık ki, sayfaları araştırabilirsiniz internetten. İşte diyorum ya ben zaten NVIDIA %100 sorunsuzdur NVIDIA'da Coil Whine yoktur aksini iddia eden AMD'lidir diye birşey söylemedim sadece AMD'ye kıyasladığınızda daha az karşılaşabileceğiniz bir problemdir dedim. Dikkatli okuduysanız RTX2060 Super yazdım ben RX5700XT'ye denk olarak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Düzenledim. RTX 2070 ile farkı daha az. Soğutması iyi olan modeller bile sıcak çalışıyor diye bir dünya yok. Coil Whine sorununun GPU üreticisi ile de alakası yok, kullanılan bileşenler, güç kaynağı ve gelen elektrik ile alakalı. V-Sync açılıp, FPS sabitlendiğinde olmuyor genelde. Sen 60 Hz monitörde 300 FPS alırsan, diyecek bir şey yok.
 
RX5700XT ayarında bir kart istiyorsanız RTX2060 Super alın.

Ne demek ayarında! RX 5700 XT ayarında olan kart RTX 2070S tir. Biri 3500 TL diğeri 5500 TL. İnsanları sığ bilgilerinizle yanlış yönlendirmeyin lütfen. Okumadan sağdan soldan gördüklerinizle bilmiş bilmiş konuşmayı ne çok seviyorsunuz.
 
Yazılanları atlayarak geldim, @94679 iyi fanboy, bunu söyleyebilirim.
Hepiniz ayrı ayrı ne konuştunuz be, ne fanboylukmuş. Ne düşünürseniz düşünün. Yarın, öbür gün konu sahibi 5700XT aldığında yazılımsal olarak sıkıntılarla karşılaşırsa teknik servis ve iade süreciyle uğraşacak olan sen ya da senin gibiler değil. Adamların kendi yazılımlarına koydukları, vadettikleri özelliklerin çoğu düzgün çalışmıyor, AMD yazılım olarak sıkıntılı deyince NVIDIA fanboyu mu oluyorum? 🤡

Toplam çalışan sayısı 10.000 küsür, sadece NVIDIA'nın çalışanı 13.000 küsür gerisini siz hesap edin. Adamlar sanki keyfinden hatalı çıkarıyormuş gibi algı yaratıyorlar. Adamlar düşük Ar-Ge'ye rağmen Intel gibi bir devi elimine etti. GPU pazarında da yavaş yavaş ilerliyorlar.
RX580 yeni çıktığı zamanlar almıştım. O zamanlar şimdiye kıyasla daha az bilgiliydim doğal olarak. O zaman da saçma sapan hatalarla karşılaşmıştım. Kırmızı yatay çizgiler olsun, rengini hatırlamasam da tarayıcıda dolaşırken çıkan kareler olsun. Haliyle iadeye karar verildi, 1060'a döndüm. O zamandan bu zamana AMD sürücülerinin pek değiştiğini gözlemlemedim, o hatalar gitti, şimdi başka hatalar başladı. Gerçi onların da gittiğini söyleyemem, benim birkaç yıl önce yaşadığım sıkıntıları şu an RX kartlarında hala yaşayanlar var. VRAM'i arızalı diyor kimisi, kimisi sürücüden diyor, bilmiyorum.

AMD tarafında Coil Whine sorunları, WattMan sorunları, ısınma sorunları var diyoruz ondan sonra bize fanboy diyorlar.
Boşver yahu, kime laf anlatıyorsun? "🐶: Adında NVIDIA var bir kere fanboy seni, baştan kaybettin münakaşayı. (! )"

NVIDIA'da sorunlar AMD'ye göre nispeten daha az oluyor diyoruz NVIDIA %100 sorunsuzdur demiyoruz.
Anlatamıyor değiliz, anlamıyorlar, anlayamıyorlar işte. Şunun benzerini ben de yazdım, birisi çıkıp, "madem NVIDIA sorunsuz, o zaman neden hotfix çıkartıyor he? 🤡" Yazıyor, anlamıyorlar.
 
Benim anlamadığım NVIDIAcı gençliğin "AMD" kullanıcılarından kesin bir şikayet beklemesidir :D Forumda AMD kullananlardan hep bir şikayet beklemekteler. Yok arkadaşım, ısınma coil whine yazılım hatası yok. Çok beklemeyin :D
 
Ben kartı kullandım satıyorum şu anda , karşılaştığım sorunları dile getiriyorum, e sen kullandın mı ne yorum yapıyorsun da diyemiyolar çünkü kart elimde :). Bu seferde benim kart arızalı olabilirmiş :). Kart sapasağlam soğutması performansıda iyi ama yazılım sıfır, bunu siz kabul etmeyebilirsiniz, ben tekrar Nvidia’ya geçtim bile size iyi forumlar.
 
Bir kere, kırmızı çizgiymiş, karelermiş bilmem ne geçeceksin bunları. Bak, o zamanlar daha az bilgiliymişsin, halen aynısın. O sorun sürücülerden kaynaklanmıyor bir kere. RX 5700 XT alırsa, karşılaşabileceği en büyük problem, "Wattman uyarısı"dır. Bak hata değil, uyarı diyorum. Sistem düzgün olduktan sonra o bile olmuyor. AMD yazılımsal olarak sıkıntılı deyince değil, RX 5700 XT'nin RTX 2060'a eşit olduğunu söyleyince fanboy oluyorsun. Yazılım olarak sıkıntılı olduğunu inkar etmiyoruz ama bunlar, düzelebilecek sorunlar. Oyun içinde hiç 10 FPS aldın mı RX 580 ile? Ya da normalden fazla FPS düşüşü yaşadın mı, sistemin düzgünse? Sen PSU'dan kıs, bellekten kıs, anakarttan kıs, SSD'den kıs, sonra "AMD sorunlu" hehe, oldu.
 
Ben kartı kullandım satıyorum şu anda , karşılaştığım sorunları dile getiriyorum, e sen kullandın mı ne yorum yapıyorsun da diyemiyolar çünkü kart elimde :). Bu seferde benim kart arızalı olabilirmiş :). Kart sapasağlam soğutması performansıda iyi ama yazılım sıfır, bunu siz kabul etmeyebilirsiniz, ben tekrar Nvidia’ya geçtim bile size iyi forumlar.
Ee kardeşim zaten öyle. Sana denk gelmiş. Üç kişi Sapphire aldık çatır çatır kullanıyoruz :D
 

Geri
Yukarı