Daha fazla
Sayılı kişilerin yaşadığı sorun değil bunlar kullanıcıların büyük çoğunluğunun yaşadığı sorunlar.Sayılı kişinin yaşadığı problem ile bir marka veya modeli kestirip atmak çok da mantıklı değil. Binlerce insan var AMD ekran kartı kullanan ve kullananlardan çoğu da memnun.
Eğer RTX 2070 ve RX 5700 XT kıyaslamasına gelecek olursak RX 5700 XT çok daha performanslı bir kart. Ancak olaya barındırdığı teknolojiler ve imkanlar tarafından bakacak olursanız ise pek çok oyunda Nvidia grafik işleme teknolojileri ön plana çıkarılmakta. Ancak bu teknolojilerin bazıları oyunlarda ciddi FPS kayıplarına sebep olabildiği için kullanıcılar tarafından tercih edilmemekte veya üst seviye sistemler ile tam performanslı kullanılabilmekte. Örnek vermek gerekirse Ray Tracing teknolojisi an itibarı ile pek çok oyunda yer almakta veya entegre edilmekte ancak bu teknolojinin getirilerini ve götürülerini yan yana koyduğumuzda ne kadar gerekli olduğunu sorgulatmakta. Ciddi FPS kayıplarına yol açan ve bana göre görsel olarak da bu performans kaybını tolere edemeyen bu teknoloji geliştirilip piyasada yer edindiğinde ise RTX 2060, 2070 gibi kartlarla da performans kayıpları ve ilerleyen grafik teknolojileri sebebiyle bu teknolojiden tam verim alınamayacak. Yani şu dönemde Ray Tracing için gidip RTX ekran kartı satın almak bana çok da mantıklı gelmiyor, bunun için önce teknolojinin oturmasını ve yerleşmesini beklemek en doğrusu.
Ben yaklaşık 20 yıldır PC topluyorum, AMD de Nvidia de kullanırım şu an 2 masaüstü sistemim var birinde Nvdia diğerinde AMD kart var.
AMD 20 yıldır aynı, her şey iyi dediğin anda bir driver update gelir her şey tersine döner, düzeltene kadar günlerce uğraşırsın.
Eğer her şey yolundaysa AMD için "şimdilik" diyorum.
Zaten AMD bu sorunlar nedeniyle Nvida'nın sattığı kartların 4'te 1'inin bile satamıyor.
Yoksa insanlar salak mı Nvidia için fazla para ödesin. Bir tek akıllı siz misiniz? (sizin için değil AMD'yi övenler için söylüyorum)
Keşke bu tip sorunlarını çözse de gerçek anlamda rekabet izlesek hepimizin yararına olurdu.
Buradaki konuları takip edin. Reddit'ten araştırın.
Graphics | Community
Son düzenleme: