RX 5700 XT vs RTX 2070

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sayılı kişinin yaşadığı problem ile bir marka veya modeli kestirip atmak çok da mantıklı değil. Binlerce insan var AMD ekran kartı kullanan ve kullananlardan çoğu da memnun.

Eğer RTX 2070 ve RX 5700 XT kıyaslamasına gelecek olursak RX 5700 XT çok daha performanslı bir kart. Ancak olaya barındırdığı teknolojiler ve imkanlar tarafından bakacak olursanız ise pek çok oyunda Nvidia grafik işleme teknolojileri ön plana çıkarılmakta. Ancak bu teknolojilerin bazıları oyunlarda ciddi FPS kayıplarına sebep olabildiği için kullanıcılar tarafından tercih edilmemekte veya üst seviye sistemler ile tam performanslı kullanılabilmekte. Örnek vermek gerekirse Ray Tracing teknolojisi an itibarı ile pek çok oyunda yer almakta veya entegre edilmekte ancak bu teknolojinin getirilerini ve götürülerini yan yana koyduğumuzda ne kadar gerekli olduğunu sorgulatmakta. Ciddi FPS kayıplarına yol açan ve bana göre görsel olarak da bu performans kaybını tolere edemeyen bu teknoloji geliştirilip piyasada yer edindiğinde ise RTX 2060, 2070 gibi kartlarla da performans kayıpları ve ilerleyen grafik teknolojileri sebebiyle bu teknolojiden tam verim alınamayacak. Yani şu dönemde Ray Tracing için gidip RTX ekran kartı satın almak bana çok da mantıklı gelmiyor, bunun için önce teknolojinin oturmasını ve yerleşmesini beklemek en doğrusu.
Sayılı kişilerin yaşadığı sorun değil bunlar kullanıcıların büyük çoğunluğunun yaşadığı sorunlar.

Ben yaklaşık 20 yıldır PC topluyorum, AMD de Nvidia de kullanırım şu an 2 masaüstü sistemim var birinde Nvdia diğerinde AMD kart var.
AMD 20 yıldır aynı, her şey iyi dediğin anda bir driver update gelir her şey tersine döner, düzeltene kadar günlerce uğraşırsın.

Eğer her şey yolundaysa AMD için "şimdilik" diyorum.
Zaten AMD bu sorunlar nedeniyle Nvida'nın sattığı kartların 4'te 1'inin bile satamıyor.
Yoksa insanlar salak mı Nvidia için fazla para ödesin. Bir tek akıllı siz misiniz? (sizin için değil AMD'yi övenler için söylüyorum)

Keşke bu tip sorunlarını çözse de gerçek anlamda rekabet izlesek hepimizin yararına olurdu.

Buradaki konuları takip edin. Reddit'ten araştırın.

Son düzenleme:
RTX 2070 kullanıcısıyım, sıcaklığa uyuzluğum olmasa 5700XT'yi bekler ve alırdım. Yazılım, RTX masal, RTX teknolojisi denen şey halen beta ve çok FPS düşürüyor, hiç gerek yok. 5700XT adamlar yapmış, canavar gibi kart.

Ben de indirimle 2900’e ASUS ROG STRIX 5700 aldım. Başlangıç ve yük altındayken olan sıcaklık değerlerini attım. Sizden ricam 2060 Super ile Ultra çözünürlükte 1.5 saat oynayıp sıcaklık değerini atar mısınız? Forum dedikodularına değil somut delillerle karşılaştırma yapalım alacak arkadaşa yardımcı olalım.
Sayılı kişilerin yaşadığı sorun değil bunlar kullanıcıların büyük çoğunluğunun yaşadığı sorunlar.

Ben yaklaşık 20 yıldır PC topluyorum, AMD'de NVIDIA'de kullanırım şu an 2 masaüstü sistemim var birinde NVIDIA diğerinde AMD kart var.
AMD 20 yıldır aynı, her şey iyi dediğin anda bir driver Update gelir her şey tersine döner, düzeltene kadar günlerce uğraşırsın.

Eğer her şey yolundaysa AMD için "şimdilik" diyorum.
Zaten AMD bu sorunlar nedeniyle NVIDIA'nın sattığı kartların 4'te 1'inin bile satamıyor.
Yoksa insanlar salak mı NVIDIA için fazla para ödesin. Bir tek akıllı siz misiniz? (Sizin için değil AMD'yi övenler için söylüyorum)

Keşke bu tip sorunlarını çözse de gerçek anlamda rekabet izlesek hepimizin yararına olurdu.
Hakaret içerici sözcükler kullanmaktansa sitelerdeki stok durumlarını incelemiş olsaydın hangi kart fazla satılıyor şu anda bilirdin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de indirimle 2900’e Asus Rog Strix 5700 aldım. Başlangıç ve yük altındayken olan sıcaklık değerlerini attım. Sizden ricam 2060 Super ile ultra çözünürlükte 1.5 saat oynayıp sıcaklık değerini atar mısınız ? Forum dedikodularına değil somut delillerle karşılaştırma yapalım alacak arkadaşa yardımcı olalım.

Bilgisiz arkadaşım hakaret içerici sözcükler kullanmaktansa sitelerdeki stok durumlarını incelemiş olsaydın hangi kart fazla satılıyor şuanda bilirdin.
Burada gelip RTX kartları Intel'in ürettiğini söyleyip, oyundan çıktıktan sonra masasütünden görüntü alıp, bakın kartım ne kadar da serin dedikten sonra bana bilgisiz mi diyorsun?

Yorum yapmıyorum.

ASUS Dual RTX 2060S Evo OC modeli.
Tamam şimdi şöyle yapalım elindeki sistemle elinde olan oyunlarla 1.5 saat oyna Ultra çözünürlükte ve sıcaklık değerini bize yolla lütfen.
Burada gelip RTX kartları Intel'in ürettiğini söyleyip, oyundan çıktıktan sonra masasütünden görüntü alıp, bakın kartım ne kadar da serin dedikten sonra bana bilgisiz mi diyorsun?

Yorum yapmıyorum.
Oyundan çıkmış olsam solda gördüğün VRAM değeri 0 olur güzel kardeşim. Yoruyorsunuz insanı ama boşsunuz. Intel ekran kartı üretiyor diye bir şey demedim. Fanboyluk yapmayın dedik. Önceki sayfaları okursan aydınlanabilirsin. 2070 in performans olarak 5700 XT'den iyi olduğunu söyleyen komik arkadaşlarımız vardı.

Sizin durumunuzda ben de bir daha yanaşmazdım büyük ihtimalle. Kendilerince küçük hatalar yüzünden pek çok müşteri kaybediyorlar. Kullanıcıların pek çoğunun da olaya taraflı bakması bu yüzden. Çoğu kullanıcı kullanıp memnun kaldığı markayı savunuyor kullanmadığı veya kullanıp sorun yaşadığı markayı karalıyor. Şahsen kendim 20 yıl önce ilk bilgisayarımı aldım ve pek çok markanın pek çok ürününü kullandım. AMD işlemci de ekran kartı da kullandım, aynı şekilde Intel ve Nvidia'nın da ürünlerini kullandım. Genel olarak hepsinden memnun kaldım diyebilirim, bu sebeple şu an performanslı olanı tercih ederim. Arkadaşa da bu sebeple RX 5700 XT alabilirsin diyorum.
Evet mantıklı. Ben hiç AMD ekran kartı kullanmadım aynı şekilde işlemci de kullanmamıştım. İlk adımımı R5 3600’e geçerek yaptım ve çok memnun kaldım. Öyle ki R5 3600 baya baya piyasada tutulan bir işlemci oldu. E dedim işlemcisi iyi güzel bi de ekram kartını kullanalım. Sonra bu sıkıntılar oldu falan fişman derken sizin dediğiniz gibi bu konuma geldim. İşlemci kesinlikle ryzen alırım ama ekran kartı sanırım daha yanaşmam.

Tamam şimdi şöyle yapalım elindeki sistemle elinde olan oyunlarla 1.5 saat oyna ultra çözünürlükte ve sıcaklık değerini bize yolla lütfen.

Oyundan çıkmış olsam solda gördüğün VRam değeri 0 olur güzel kardeşim. Yoruyorsunuz insanı ama boşsunuz.
Masaüstündesin, oyunun arka planda çalışması yine sıcaklığı düşürür.

RTX 2070 kullanıcısıyım, sıcaklığa uyuzluğum olmasa 5700XT'yi bekler ve alırdım. Yazılım, RTX masal, RTX teknolojisi denen şey halen beta ve çok FPS düşürüyor, hiç gerek yok. 5700XT adamlar yapmış, canavar gibi kart.
Bu arada sıcaklık konusuna açıklık getireyim, kışın bile banyo sonunda soğuk suyla duşumu alır çıkarım, kesinlikle sıcağı sevmiyorum 😃

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı