RX 5700 XT vs RTX 2070

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam şimdi şöyle yapalım elindeki sistemle elinde olan oyunlarla 1.5 saat oyna ultra çözünürlükte ve sıcaklık değerini bize yolla lütfen.

Oyundan çıkmış olsam solda gördüğün VRam değeri 0 olur güzel kardeşim. Yoruyorsunuz insanı ama boşsunuz.
Şu an müsait bir durumda değilim fakat kullanıcı yorumlarımı ileteyim her gün kesintsiz bir şekilde oynarım rainbow six siege veya diğer oyunları ultrada sıcaklık olarak 65 dereceyi geçtiğini daha hiç görmedim. Sıcaklık konusunda takıntılı bir insanım onu aktif olarak takip ediyorum açıkcası. Asus’un uygulaması olan GPU Tweak gösteriyor kullanım süresi boyunca max ve minimum sıcaklık değerlerini OSD ekranındaydı sanırım.

Sayılı kişilerin yaşadığı sorun değil bunlar kullanıcıların büyük çoğunluğunun yaşadığı sorunlar.

Ben yaklaşık 20 yıldır PC topluyorum, AMD de Nvidia de kullanırım şu an 2 masaüstü sistemim var birinde Nvdia diğerinde AMD kart var.
AMD 20 yıldır aynı, her şey iyi dediğin anda bir driver update gelir her şey tersine döner, düzeltene kadar günlerce uğraşırsın.

Eğer her şey yolundaysa AMD için "şimdilik" diyorum.
Zaten AMD bu sorunlar nedeniyle Nvida'nın sattığı kartların 4'te 1'inin bile satamıyor.
Yoksa insanlar salak mı Nvidia için fazla para ödesin. Bir tek akıllı siz misiniz? (sizin için değil AMD'yi övenler için söylüyorum)

Keşke bu tip sorunlarını çözse de gerçek anlamda rekabet izlesek hepimizin yararına olurdu.

Bilgilendirme için teşekkürler. Zaten yıllardır Nvidia bu şekilde kendini Premium kullanıcıların tercihi olarak göstermeyi başarıp bu sebeple de piyasayı kontrol altına alan taraf oldu bunun sonucu olarak da günümüzde gördüğümüz gibi fiyatı ne olursa olsun kendini tercih ettirmeyi başarıyor.

Şahsen ben de aldığım dönemde daha ucuza daha performanslı olan RX 580 yerine GTX 1060 tercih etmiştim. Sonuç olarak kullanıcıda oluşan algı da 300-500 fazla vereyim de Nvidia olsun durumuna geldi. Bunun yıkılmasını beklerken maalesef yeni çıkan RX 5700 ve 5700 XT modelleriyle birlikte hepten ortalık karıştı.

AMD kart alırken mayın tarlasında geziyor gibi hissetmemek için daha uzun bir süre beklememiz gerekiyor sanırım.

Bu dediğiniz seneler önce böyleydi evet. Paramı veririm garanti olur diyorduk. Şimdi enayi miyim boşuna para vereyim diyor çoğunluktaki insanlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Somut bir şey daha. Kıyaslama 2070 değil 2080 Super ile yapılan ve OC durumundaki kart. Sıcaklık değerlerine bakın AMD çok ısınmış gibi duruyor sanki ( OC yapılmış halde )

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediğiniz seneler önce böyleydi evet. Paramı veririm garanti olur diyorduk. Şimdi enayi miyim boşuna para vereyim diyor çoğunluktaki insanlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Somut bir şey daha. Kıyaslama 2070 değil 2080 Super ile yapılan ve OC durumundaki kart. Sıcaklık değerlerine bakın AMD çok ısınmış gibi duruyor sanki ( OC yapılmış halde )

Bu videoya bakarsak ısınmıyor denilen STRIX 5700 XT gayet ısınıyor aslında ben mi yanlış gördüm? 77-78 dereceleri gördüm sanırım? Yanlışsam düzeltin lütfen.

Bu videoya bakarsak ısınmıyor denilen STRIX 5700 XT gayet ısınıyor aslında ben mi yanlış gördüm? 77-78 dereceleri gördüm sanırım? Yanlışsam düzeltin lütfen.
Aslında başka bir şey ima ettim ama anlamamışsınız belli ki. OC durumunda o kart şu anda yani full performasta bu durumda ısınması normal fakat bu durumdabile normal durumdaki NVIDIA kart arasında çok sıcaklık farkı yok.

Aslında başka bir şey ima ettim ama anlamamışsınız belli ki. OC durumunda o kart şu anda yani full performasta bu durumda ısınması normal fakat bu durumdabile normal durumdaki NVIDIA kart arasında çok sıcaklık farkı yok.
NVIDIA STRIX kartlar mining yaparken bile 65 dereceyi geçmiyor. Benim mining rıg'imde 1080 modelleri vardı 65'i geçtiğini görmedim üstelik hiç manuel fan ayarı yapmadım. Bir de attığın videodaki kartlardan birisi referans diğeri STRIX.

Bu kartların asıl sorunun ısı değil yazılım olduğunu belki 150 kere falan söylemişimdir.

Sayılı kişilerin yaşadığı sorun değil bunlar kullanıcıların büyük çoğunluğunun yaşadığı sorunlar.

Ben yaklaşık 20 yıldır PC topluyorum, AMD de Nvidia de kullanırım şu an 2 masaüstü sistemim var birinde Nvdia diğerinde AMD kart var.
AMD 20 yıldır aynı, her şey iyi dediğin anda bir driver update gelir her şey tersine döner, düzeltene kadar günlerce uğraşırsın.

Eğer her şey yolundaysa AMD için "şimdilik" diyorum.
Zaten AMD bu sorunlar nedeniyle Nvida'nın sattığı kartların 4'te 1'inin bile satamıyor.
Yoksa insanlar salak mı Nvidia için fazla para ödesin. Bir tek akıllı siz misiniz? (sizin için değil AMD'yi övenler için söylüyorum)

Keşke bu tip sorunlarını çözse de gerçek anlamda rekabet izlesek hepimizin yararına olurdu.

Buradaki konuları takip edin. Reddit'ten araştırın.

Nerdeymiş 4 te 1 muhabbeti? AMD GPU pazarında geçti NVidia yı. Amacın ne senin? Söyle de tüm forum bilsin.
AMD kartlarda herkes sorun yaşamıyor, yaşayan var ama çoğunluk yaşamıyor. 100 konu da göstersen 1000 konu da bu milyonların içinde hiçbir şey. RTX kartlarda da büyük sorunlar yaşayan var ama bu demek değil ki herkes sorun yaşıyor.

Her şeyi geçtik zaten bu konuyu açan maddi durumundan dolayı 5700 XT mi yoksa 2070 mi alayım diye sordu. 2070 Super almayı düşünmüyor zaten. Bu sebepten dolayı hala 5700 XT yerine normal 2070 alsın diyorsanız benim daha lafım yok.

Referans model almayacağım ama bilgi için çok teşekkürler. Elle tutulur RTX 2070 Super fiyatlari 4500 TL, RX 5700 XT ise 3000. 1500 lira fark vermek için RTX 2080 modelini alıyor olmalıydım. Neredeyse ayni performansa sahip kartlar için 1500 TL fark biraz fazla tabii ki. Sanırım ben Sapphire Nitro ya da Pulse ikilisinden birini alacağım. Bütçeye uygun en iyi kart şu durumda bariz RX gibi görünüyor. Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Nerdeymiş 4 te 1 muhabbeti? AMD GPU pazarında geçti NVidia yı. Amacın ne senin? Söyle de tüm forum bilsin.
AMD kartlarda herkes sorun yaşamıyor, yaşayan var ama çoğunluk yaşamıyor. 100 konu da göstersen 1000 konu da bu milyonların içinde hiçbir şey. RTX kartlarda da büyük sorunlar yaşayan var ama bu demek değil ki herkes sorun yaşıyor.

Bilmiyorsun tamam ama bir şey iddia ediyorum insan saldırmadan önce rezil olmamak için araştırır ama onu bile yapmıyorsun.
2018 durum AMD %18.8 Nvidia %81.2 pazar payına sahip.

Attığın linkte Intel var ve aylık satışlar onlar, yıllık pazar payı yıl bitince hesaplanır. Mesela 2019'da 2018'i hesaplarsın. Attığın link yıllık bazda hesaplamıyor.

1569650355142.png

Bu da Steam'den.

Bu arada AMD bir ara Mınıng sayesinde satışlarını artırdı, oyuncu piyasasında pazar payının %10'una bile sahip değil, bunu da Steam'den görebilirsin. Mining son zamanlarda yine canlanmaya başladı.

Beni takip edip durma. Hiçbir şey anladığın yok, yazdıklarımı anlayamıyorsun, anca saldırıp duruyorsun. Bir daha ciddiye alıp sana cevap vermeyeceğim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı