RX 5700 XT WattMan hatası nasıl çözülür?

biiggie0

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, RX 5700 XT ekran kartına sahibim ve sık sık WattMan hatası alıyorum. 1-2 aydır almamaya başlamıştım fakat son zamanlarda sık sık olmaya başladı. WattMan için bir çözüm var mıdır veya aynı ekran kartını kullanan arkadaşlar en sıkıntısız AMD sürümünü söyleyebilirler mi?

Her zaman en güncel sürücü kullanıyorum. Yukarıdaki adımlara ek olarak aşağıdaki görseli incele ve güç kaynağını ekran kartına düzgün şekilde bağladığına emin ol.

Her zaman en güncel sürücü kullanıyorum. Yukarıdaki adımlara ek olarak aşağıdaki görseli incele ve güç kaynağını ekran kartına düzgün şekilde bağladığına emin ol.

Teşekkürler hangi sürümü kullanıyorsunuz şu an acaba.

Normalde çıkarmaması lazım. Undervolt dışı herhangi bir ayar yapmıyorum.

Eğer undervolt yapmak istersen;

GPU-Z aç, Boost hızını aklında tut.

AMD Adrenalin kısmına P3 frekans kısmına: Boost hızını yaz +/- 1 birim olabilir.

Örnek; Boost hızı: 2035 MHz yerine 2034 MHz veya 2036 MHz yazabilirsin.

Voltaj: 1050 mV ver.

Dünya üzerinde Boost clock hızında 1050mV voltaj veremeyen hiçbir RX 5700XT yok.

(İsteğe bağlı) VRAM clock: 1800 MHz çıkartabilirsin.

Sıcaklığını hatrı sayılır mana da düşürecektir.

Son düzenleme:
Normalde çıkarmaması lazım. Undervolt dışı herhangi bir ayar yapmıyorum.

Eğer undervolt yapmak istersen;

GPU-Z aç, Boost hızını aklında tut.

AMD Adrenalin kısmına P3 frekans kısmına: Boost hızını yaz +/- 1 birim olabilir.

Örnek; Boost hızı: 2035 MHz yerine 2034 MHz veya 2036 MHz yazabilirsin.

Voltaj: 1050 mv ver.

Dünya üzerinde Boost clock hızında 1050mv voltaj veremeyen hiçbir RX 5700XT yok.

(İsteğe bağlı) VRAM clock: 1800 MHz çıkartabilirsin.

Sıcaklığını hatrı sayılır mana da düşürecektir.

1050 voltajı P3 kısmına yazacağım değil mi? Bir de FPS'ye ne kadar etki eder bir fikriniz var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı