RX 5700 XT WattMan Hatası

Berkay528

Centipat
Katılım
31 Aralık 2019
Mesajlar
30
Arkadaşlar merhaba,

Biliyorum WattMan sorunu çok klişe bir problem AMD için ama gerçekten bir çözüm bulamadım ve bir de buraya danışmak istedim.

Öncelikle denediğim şeyler:

-DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip WHQL olanı tekrar kurdum.
-MSI Afterburner vardı harici bir program olarak onu sildim.
-Hızlı başlat seceneğini kapadım
-En son RAM MHz'lerini 3200'e çekmiştim (asıl değeri o) ama gördüğüm bazı konular neticesinde Auto yani 2333 MHz geri aldım.

Tabii bunların hiçbiri çözüm olmadı. Sıcaklık değerlerim gayet iyi, sorunun oradan kaynaklandığını düşünmüyorum. 70 dereceyi geçtiği bile çok nadir oluyor.Fan hızımda genel olarak 950-1000 rpm civarında. Frekans ve voltaj ayarlarında değişiklik yap gibi yorumlar gördüm fakat bunların tehlikeli olabileceğini ve nasıl yapacağımı bilmediğimden o konuyu denemedim. Yabancı forumlarda AMD'nin kendi forumlarında da çözüm için sunulan şeyler benzer şeyler. Sonuç olarak yardımı dokunabilecek her türlü bilgiye açığım.

-Ryzen 7 3800 XT
-ASUS TUF RX 5700 XT
-Corsair RM 750X PSU
-G.Skill Sniper X 2x16 GB RAM
-ASUS ROG STRIX B550-E Anakart
-Windows 10 Pro

Not: Anakartımın 8+4 CPU güç girişi var fakat bende sadece 8'li bir pin olduğu için 4'lü taraf boş. Bu, WattMan konusunda herhangi bir şeye sebep olur mu? Çünkü ilk aldığımda overclock yapılmıyorsa 4 pin girişinin olmaması problem yaratmaz diye okudum.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız412asfsa.png
    Adsız412asfsa.png
    109,9 KB · Görüntüleme: 69
  • 412asfas.png
    412asfas.png
    29,4 KB · Görüntüleme: 67
  • Adsız12412asfa.png
    Adsız12412asfa.png
    158,9 KB · Görüntüleme: 63
Markaların kendisi kafasına göre O.C yapıyor kartlara. Özellikle Sapphire ve Inno bu konularda kartı bayağı zorluyor. Bu yüzden o 4 pine ihtiyacınız var. Yüksek ihtimalle sebebi bu. Fakat imkanı yok takamam diyorsanız dediğimi yapın. Voltaj konusunda arttırın dedim ama sorun yetersiz güç ise bu seferde mecburen azaltmanız gerek sonuçta o 4 pini takmıyor olacaksınız.
Pinin siparişini verdim, yine çözüm olamz ise voltaj ve frekans ayarlarında düzenleme yapayım diyorum bu konuda bildiğiniz bir rehber veya sizin bilginiz varsa nasıl yapacağımı yazabilirmisiniz.
 
Pinin siparişini verdim, yine çözüm olamz ise voltaj ve frekans ayarlarında düzenleme yapayım diyorum bu konuda bildiğiniz bir rehber veya sizin bilginiz varsa nasıl yapacağımı yazabilirmisiniz.
Bir rehber bilmiyorum ve modelden modele ayarlar değişiyor. Bu yüzden hani bilsem de yardım edemem kartı en iyi siz tanıyorsunuz. Pini taktıktan sonra normal ayarlarda kartı kullanın. Baktınız hala kapanıyor clock hızlarını düşürebilirsiniz. Yine kapanırsa voltajı arttıracaksınız. İnternette ufak bir araştırmayla halledersiniz. Önce pinin gelmesini bekleyin, sonra baktınız yine kapanıyor burada konu açarsanız yardımcı olurlar. Tüm bunlara rağmen hala sıkıntı yaşıyor olursanız da garantiye yollayın.
 

Geri
Yukarı