Hallothneth
Hectopat
MSI 5700XT Gaming X model ekran kartım var. Sistemi yeni topladım. 4 günlük kullanım deneyiminde yazılım hariç sıkıntı çıkmadı. En son Far Cry 5 oynarken ekranda birden renkli çizgiler oluşmaya başladı daha sonra siyah ekranda 5-6 saniye kalıp PC reset attı. PC tekrar açıldıktan sonra ekran kartından cızırtı şeklinde ses çıkmaya başladı masaüstünde olunca ses yok AIDA64 ile 10 dakika işkence testinde duyulmuyor veya reset atma gibi sıkıntısı yok. Ancak Steam üzerinden oyuna girince oyunda renk dalgalanmaları ve FPS düşmesi oluşmaya başladı PC resetlemiyor kendini ama FPS düşmesi ve renk dalgalanmaları var yani kısaca görüntü grafik işlerken sürtünmeye benzer ses çıkartıyor. Sizce sorun nedir?
Bu arada sistemin diğer parçaları; AMD Ryzen 5 3600X - MSI X570 GAMING Plus - Samsung 970 Evo Plus 500 GB - Corsair RGB modeli 3600 MHz 16 GB DDR4 RAM - Cooler Master Masterliquid ML240L RGB model.
Tüm bileşenlerin testini yaptım testlerde hiçbirinin sıkıntısı gözükmüyor sadece ekran kartını passmark testine soktum grafik işlerken sürtünmeye benzer ses çıkıyor ekran kartından ama sonuç %99 çıktı.
Bu arada sistemin diğer parçaları; AMD Ryzen 5 3600X - MSI X570 GAMING Plus - Samsung 970 Evo Plus 500 GB - Corsair RGB modeli 3600 MHz 16 GB DDR4 RAM - Cooler Master Masterliquid ML240L RGB model.
Tüm bileşenlerin testini yaptım testlerde hiçbirinin sıkıntısı gözükmüyor sadece ekran kartını passmark testine soktum grafik işlerken sürtünmeye benzer ses çıkıyor ekran kartından ama sonuç %99 çıktı.
Son düzenleyen: Moderatör: