RX 5700XT ekran kartı satılmalı mı?

Hocam tabii ki 9Klık değil fakat bu fiyatlar 2022'ye kadar hiç düşmeyecekmiş gibi geliyor.
Muhtemelen de düşmeyecek hocam. Eğer şu anda elinizdeki kartı satarsanız benim yaptığım gibi sizi idare edecek bir kart ayarlayabilirsiniz. Hem stok beklersiniz hem de PC'yi kullanmaya devam edersiniz. Tabii ki idareten alacağınız kart 5700 XT performansı vermeyecektir ama günlük işlerinizi halletsin ve düzenli olarak oynadığınız oyunları oynatsın yeterli. En azından ben böyle düşünerek bu işe kalkıştım. Tabii yine de tercih sizin ama şimdi satayım yaza 5700 XT'den daha güçlü bir kart alayım olayı biraz zor. Eğer 3060 almak istiyorsanız her yer 8.5-9K'ya 3060 kaynıyor, her zaman alırsınız.

Hocam bu dünemde RTX 3070 2.el bulmak zor ama eğer 9.5 veya 10kya satarsanız RTX 3070 ikince ellerine bakarsınız.
Yani evet o yapılabilir ancak ama zor. İşte kartın piyasası bu kadar artmışken yapılacak tek mantıklı hareket kartı satıp pcyi gündelik işler için kullanmaya başlayıp xboxa geçmek gibi geliyo bana. Çünkü kartı zamlı fiyattan satıp yerine zamlı kart alınca çok bi karın olmuyor zaten. Hani kar etmek için de satılmıyorsa 5700XT hala taş gibi kart.

Yani evet o yapılabilir ancak ama zor. İşte kartın piyasası bu kadar artmışken yapılacak tek mantıklı hareket kartı satıp PC'yi gündelik işler için kullanmaya başlayıp xboxa geçmek gibi geliyor bana. Çünkü kartı zamlı fiyattan satıp yerine zamlı kart alınca çok bir karın olmuyor zaten. Hani kar etmek için de satılmıyorsa 5700XT hala taş gibi kart.

Bence RX 5700 XT'yi satarsa ve RTX 3070 bulamassa o paranın 2000 TL'si ile 1650 alsın
8000 TL'si ile Xbox X alsın.

Sapphire RX 5700XT Nitro+ ekran kartına sahibim ve 1 yıldır sadece oyun için kullandım. Hazır fiyatlar tavan yapmışken satıp yazın daha ucuza ekran kartı mı alsam, sizce ne yapsam? Karar veremedim.
Bu piyasa sonsuza dek bu şekilde gitmeyecek. Bence satman en ideali. Bu piyasa da bilerek bu kadar yüksekten almak isteyen enayi çoksa sat ve sene sonuna stok sorunu da kalmaz. Muhteşem cuma indirimleri gibi indirimlerle o sattığın fiyata 3 tane ayni seviyede ekran kartı alma şansın olur. Tabi ekran kartsız belli bir süre geçirmen gerekecek veya ucuza 1030 1050 ti falanda alabilirsin 1080p de çoğu oyunu low ayarlarda kasmadan oynatır, bu idarelik bir ekran kartın olur.

Kafamda RX 560 + Xbox Series X almak var. Oynadığım oyunlar genellikle PC'de Rainbow, Valorant, CS tarzı oyunlar mantıklı mı sizce bu hareket?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı