RX 5700XT Nitro+ sistem çalışırken ekran kapanıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba iyi Sosyaller, dün sisteme yeni islemci aldim ve kule tipi sogutucu. Bunlari guzel bir sekilde montajladim. Sistemi toparladim ekran kartini taktim sonrasinda sistemi açtım. Masaustune geldikten sonra oylesine test etmek icin CS2 girdim ve oyuna girdikten sonra ekran kapandi ama sistem calisiyordu. Sonra sistemi tekrar açtım ve actigimda ekran kartini gormedigini fark ettim. DDU ile silip surucuyu tekrar kurdum sonrasinda ayni hatayi aldim ve kasayi soktum soktugumde ekran kartının ekstra guc kablosunun 1 tanesini tam sokamadigimi fark ettim tekrardan saglam bir şekilde taktim ve hata almadan CS2 oynadim. Bugün ise normal bir şekilde YouTube'da takilirken bir anda ekran gitti ve sistemi birkac kez daha acmaya calistigimda ekran gelmedi, en sonunda geldi. Ama bu sefer ekran kartini goruyordu AMD'nin ayarlarina girecekken ekran yine gitti. Daha sistemi acmayi denemedim. Sorun sizce nedir?
Sistemim:
Sapphire RX 5700XT Nitro+
16x2 DDR4 G.Skill RAM.
i5 13400F.
B760M HDV M.2 D4 anakart.
PSU Xigmatek 750W Vector s (2014 uretimi PSU) yanlış hatirlamiyorsam tam moduler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RDR 2 falan oynadim kapanmadi YouTube'da takilirken ekran gitti anlamadim bende.

Bu sistem bende 1 senedir var ayni sekil kullanıyorum hiç sorun yasamadim dun islemci degistim sorun yasadim

Anlıyorum fakat söylediğim gibi kullanıp bir deneme yap. RX 5700 XT serisinde bu tip problemler olabiliyor. Olayın işlemci ile alakası %1 bile değildir. En son ihtimalle işlemciden dolayı olduğunu düşünülür.

Sorunlu olabilecek parçalar önem sırasına göre,

1) PSU
2) Ekran Kartı
3) RAM
4) Anakart veya İşlemci

Diğer parçaların bu sorunu yapma olasılığı son derece düşük.

Anlıyorum fakat söylediğim gibi kullanıp bir deneme yap. RX 5700 XT serisinde bu tip problemler olabiliyor. Olayın işlemci ile alakası %1 bile değildir. En son ihtimalle işlemciden dolayı olduğunu düşünülür.

Sorunlu olabilecek parçalar önem sırasına göre,

1) PSU
2) Ekran Kartı
3) RAM
4) Anakart veya İşlemci

Diğer parçaların bu sorunu yapma olasılığı son derece düşük.

Dun Prime95 testi yapmistim small ffts herhangi bir sorun yasanmadi. İşlemci icin yapmistim 23 dakika.

Dun Prime95 testi yapmistim small ffts herhangi bir sorun yasanmadi. İşlemci icin yapmistim 23 dakika.

Ben gunleri karistirdim bu arada pardon, islemciyi cumartesi gunu kurdum pazar gunu sorun yasamadim bu sabah YouTube'da takilirken sorun yasadim.

Sorun ekran kartı güç kaynağı veya RAM de %99 ihtimalle diğer parçalarda sorun olma olasılığı %1 diyorum ya. Dediklerimi yaparsan sorunun çözüleceğini düşünüyorum eğer düzelmezse farklı çözüm yolları da sunabilirim.

Üst linkte konularımı incelersen RX 5700XT ile alakalı ne kadar bilgi sahibi olduğumu görebilirsin. :)

Bildiğimden söylüyorum.

Sorun ekran kartı güç kaynağı veya RAM de %99 ihtimalle diğer parçalarda sorun olma olasılığı %1 diyorum ya. Dediklerimi yaparsan sorunun çözüleceğini düşünüyorum eğer düzelmezse farklı çözüm yolları da sunabilirim.

Üst linkte konularımı incelersen RX 5700XT ile alakalı ne kadar bilgi sahibi olduğumu görebilirsin. :)

Bildiğimden söylüyorum.

Ekran kartinin guc kablosunu tam takamadigimi soylemistim bu durum ekran kartina zarar verebilir mi ya da PSU'ya?

Ekran kartinin guc kablosunu tam takamadigimi soylemistim bu durum ekran kartina zarar verebilir mi ya da PSU'ya?

Evet kısa devre ekran kartına yapabilirsin. Fakat kısa devre olsa zaten anlarsın öyle bir durum yaşamıyorsun.

PSU da sorun olup olmadigini OCCT ile anlayabilirim değil mi? Test yaparken PSU da sorun varsa sisteme zarar verebilir mi?
Hayır sadece restart kapanma veya siyah ekrana düşer. OCCT güç kaynağı testi yap ortaya çıkar zaten.

Hayır sadece restart kapanma veya siyah ekrana düşer. OCCT güç kaynağı testi yap ortaya çıkar zaten.

Umarim sorun PSU da dir yoksa en zarara sokacak şey ekran karti. Test etmek icin actigimda ekran gelmiyor.

Testi yapabildim 15 dakika. Sistem kapanmadi sorun hala PSU da olabilir mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı