RX 5700XT sürücü sorunları devam ediyor mu?

Arkadaşın bellek hızın tam frekansında çalıştığı için öyle. Nedense bazı kullancılarda 144hz ve üstü monitörlerde belleklerin tam frekansında çalışma sorunu var. Bu yüzden kart boştayken gereksiz yere ısınıyor. Bende yok bu sorun, sizde de yok. Sanırım monitörle alakalı.
O zaman şundan dolayımı GPU MCLK hep aynı değerlerde bazen artıyor ama bundansa hdmi ile 120 hz bağlantı falan yapmaya çalışayım. Bu arada sıcaklık ayarını elle yapmak zorunda kaldım. Çünkü 61 derece sabitleniyordu.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    37,5 KB · Görüntüleme: 67
Dün RX 5700 XT sipariş ettim. Hayatımda ilk defa AMD ekran kartı kullanacağım. Bir ara sürücü sorunları vardı, son güncelleme ile düzeldi deniyor. Doğru mu bu? Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Arkadaşım 5700XT için en sorunsuz sürücü son çıkan 20.2.2 ben aylardır sürücüleri kuruyorum en sorunsuzu artık mavi ekran hatası almıyorum.

O zaman şundan dolayımı GPU MCLK hep aynı değerlerde bazen artıyor ama bundansa hdmi ile 120 hz bağlantı falan yapmaya çalışayım. Bu arada sıcaklık ayarını elle yapmak zorunda kaldım. Çünkü 61 derece sabitleniyordu.
Evet sorun bundan kaynaklı. Belleğiniz 1750MHz’de şuan. Benimki ve diğer sorun yaşamayanların 200MHz’de oluyor.
Gigabyte Gaming OC.

144Hz monitör kullanıyorum aynı sorun bende de mi olacak.
Şans işi, monitöre de bağlı. Kafaya takılacak bir konu değil. Oyun performansını veya günlük kullanımı etkilemez.

Kasa havalandırmam çok iyi ama ekran kartı aşırı fazla ısınıyor karttamı sorun var gerimi yollamalıyım ne yapmam gerekiyor.

Kasa soğutmanızdan ve nerede olduğundan bahseder misiniz? (kaç fan var nasıl konumlandırılmış haldeler)

Aldığınız kart 3 fanlı modelmi söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı