RX 580 8 GB alınır mı?

Karta bakim yapmana gerek yok, bu kart için 75-80 derece normal. Sen forumda alıştın tabii yeni nesil kartların 70 derece altında çalışmasına. Yalama yapmış vidayi sökmek zor olur, çok sıkılan vidalar değiller aslında. Ucu yeni bir ufak tornavida ile bastırarak açabilirsin diye düşünüyorum. Tekrar söylüyorum hiç uğraşma sıcaklıklar normal.

Karta bakim yapmana gerek yok, bu kart için 75-80 derece normal. Sen forumda alıştın tabii yeni nesil kartların 70 derece altında çalışmasına. Yalama yapmış vidayi sökmek zor olur, çok sıkılan vidalar değiller aslında. Ucu yeni bir ufak tornavida ile bastırarak açabilirsin diye düşünüyorum. Tekrar söylüyorum hiç uğraşma sıcaklıklar normal.

Arkadaş hangi modelini almış bilmiyorum ama benim bakımsız RX580 64 derece çalışıyordu, hadi o ROG STRIX diyelim standart bir Pulse modeli olsa bile yine de 82-83 fazla.

Arkadaş hangi modelini almış bilmiyorum ama benim bakımsız RX580 64 derece çalışıyordu, hadi o ROG STRIX diyelim standart bir Pulse modeli olsa bile yine de 82-83 fazla.

FurMark testi için 80 derece normal. Benim zamanında Gigabyte RX 570 vardi, 70-80 arası çalışırdı hep.

Kartı bugün alıp test ettim. Satıcı İstanbul'da yaşadığı için sıcaklıklar daha düşüktü 69 70derece civarıydı. Kendisinden FurMark istedim 45dk test ettiğinde bu değerleri verdi. Yaşadığım şehir 41 derece olduğu için bende sıcaklıklar 82 83 derece civarı çıktı fan devri ise %62'dekran kartı söküp bakım yapmak istedim fakat diğer tüm vidalar sökülürken 2 tane garanti etiketi olan işlemci vidasını yalama olduğu için sökemedim. Bakım yapsam 72 73 derecelere düşeceğini tahmin ediyorum. Yalama olan vidayı nasıl sökebilirim?
Yaşadığı şehir ile arasında 13 derece farketmez cehennemde yaşamıyorsunuz ya hocam en fazla 4-5 derece fark eder bir oyun yapmış olabilir arkadaş neden aldığınız kartın bir de içini açıp bakım yapmalısınız ki? Param güvende ile aldıysanız iade edin belki UV yapmıştır veya daha kaliteli bir kasa kullanıyordur ama yinede 82-83 yüksek dereceler fan devrini manuel olarak 75e falan yükseltebilirsiniz.

IMG-20240805-WA0007.jpg
Hocam vidalar böyle eğer bildiğiniz yöntem varsa deneyebilirim. Mesela yüksek grafikli oyun girdiğimde 2. Dk da 80 dereceye çıkıyor fanlar 2700 2800rpm

Urfada yaşıyorum odama hava girmiyor cam olmasına rağmen tam tersi taraf esiyor.

IMG-20240805-WA0008.jpg
Model numarasıda bu. 1900e aldığım için pazarlıkla bana ucuza geldi. Kargo ile gönderttim o yüzden iade edemem.

Hocam fan sesinden dolayı rahatsız oldum. Ondan dolayı bakım yapmak istiyorum. Kart uzun zamandır açılmadığı için sıcaklığı yüksek geldi bana. Yalama vidayı nasıl sökebilirim? Ya da bilgisayarcıya götürüp açtırayım mı?

Bu arada occt 3d standart testinde sistem 1.dk da ekranı kapatıp fanları fullüyor. Furmakta 10dk tuttum bir sorun olmadı acaba occt nin sürümü eski diye mi oluyor?

Son düzenleme:
Sapphire Pulse hocam

Aynısı var açmadığı oyun görmedim.

Eki Görüntüle 2279432
Hocam vidalar böyle eğer bildiğiniz yöntem varsa deneyebilirim. Mesela yüksek grafikli oyun girdiğimde 2. Dk da 80 dereceye çıkıyor fanlar 2700 2800RPM

Urfada yaşıyorum odama hava girmiyor cam olmasına rağmen tam tersi taraf esiyor.

Eki Görüntüle 2279450
Model numarasıda bu. 1900e aldığım için pazarlıkla bana ucuza geldi. Kargo ile gönderttim o yüzden iade edemem.

Hocam fan sesinden dolayı rahatsız oldum. Ondan dolayı bakım yapmak istiyorum. Kart uzun zamandır açılmadığı için sıcaklığı yüksek geldi bana. Yalama vidayı nasıl sökebilirim? Ya da bilgisayarcıya götürüp açtırayım mı?

Bu arada OCCT 3D standart testinde sistem 1.dk da ekranı kapatıp fanları fullüyor. Furmakta 10dk tuttum bir sorun olmadı acaba OCCT'nin sürümü eski diye mi oluyor?

Bende 10-20 dk güçlü oyunlara girince 81 82 oluyor normal geliyor artık. WattMan yemişsin OCCT ile alakası yok.

Kartı bugün alıp test ettim. Satıcı İstanbul'da yaşadığı için sıcaklıklar daha düşüktü 69 70derece civarıydı. Kendisinden FurMark istedim 45dk test ettiğinde bu değerleri verdi. Yaşadığım şehir 41 derece olduğu için bende sıcaklıklar 82 83 derece civarı çıktı fan devri ise %62'dekran kartı söküp bakım yapmak istedim fakat diğer tüm vidalar sökülürken 2 tane garanti etiketi olan işlemci vidasını yalama olduğu için sökemedim. Bakım yapsam 72 73 derecelere düşeceğini tahmin ediyorum. Yalama olan vidayı nasıl sökebilirim?

Kartı açmanızı önermem. Satarken vb sıkıntı çıkarabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı