RX 580 Core ve Memory clock hızları farklı

213082

Hectopat
Katılım
27 Mayıs 2018
Mesajlar
1.628
Makaleler
3
Çözümler
4
Arkadaşlar Sapphire Nitro+ RX 580 ekran kartım var. Core ve Memory clock değerleri aynı ekran kartına göre farklı. Sanırım aynı markanın RX 570 olanının değerleriyle aynı. Ekran kartı üzerindeki BIOS tuşunu değiştim fakat değerler daha düşük oldu. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    109,5 KB · Görüntüleme: 70
İkisi de farklı şeyler zaten birisi ekran kartının GDDR5 diye geçen 4, 8 GB'lık belleğinin hızı yani RAM hızı gibi diğeri ise grafik işlemcisinin hızı.
Onu biliyorum zaten ama o anlamda demedim. Normal RX 580 ekran kartlarına göre bendeki kartın hızları düşük. Sanki RX 580 kullanmıyorum da ismi değişmiş RX 570 kullanıyorum gibi.
Bilgisayar yük altındayken değerler yükseliyor mu?
Hayır.
 
Merhabalar. Birçok RX 580 modeli var ve bu modeller arasında ufakta olsa bahsettiğiniz değerlerde farklılıklar vardır. GPU-Z programı ile kullandığınız kartın özelliklerine bakabilirsiniz. Şu siteden de diğer RX 580 modelleri ile karşılaştırabilirsiniz. Kullandığınız ekran kartında anormal bir durum göremedim. Ayrıca BIOS tuşunu değiştirince sessiz moda aldınız sanırım. Onu eski haline getirip normal moda almanızı tavsiye ederim.

 

Geri
Yukarı