RX 580 Format ve kasa taşıma sonrası yüksek FPS'e rağmen takılma

Alpando

Picopat
Merhaba bir konu daha açmıştım ama sonuca ulaşamadım. 2 gündür uğraşıyorum çıldırma noktasına geldim yardım ederseniz çok sevinirim. 2 gün önce yeni kasa aldım ve eski kasamdan parçaları yeni kasaya taşıdık arkadaşım ile. (işlemcim Ryzen 5 3600, ekran kartım RX 580.) eve geldiğimde oyun oynamadan format attım. Elle driverları kurdum, oyunları yükledim. CS:GO'ya girdiğimde FPS'im her zaman ki gibi 350 civarıydı Full ayarlarda ama resmen ekranıma 30 FPS geliyordu ve akıcı değildi.(Monitörüm 144Hz.) LoL'de deneyeyim dedim ve yine aynı şekilde. Bu arada oyun arayüzünde de hafif takılmalar var.

Yeniden format attım bir daha kurdum bu sefer FPS'im de düşüyordu 90 civarı FPS'e rağmen yine 30 FPS geliyordu ekranıma ki 90 FPS de normal değil. Bunun üzerine DDU ile driverları sildim ve yeniden yükledim. Bunun üzerine düzeldi 2 maç LoL oynadım problem yoktu Full ayarlarda 140 FPS almışım sonra baktım yine düşük ama takılma yoktu. Bugün yine girdim ve yine aynı şekildeydi. LoL oynarken oyundan dikey senkronizayonu açayım dedim son çare oyun tamamen dondu Alt Tab bile atamadım bir 5 saniye sonra Alt Tab attı ve oyun hala donuyordu. Problem kasa taşımadan dolayı mı yoksa yazılımsal mı bilmiyorum her şeyi denedim öneriniz olursa çok sevinirim.
Not: FurMark yaptım 1080p de 75 FPS aldı 1 dakikada Windows ayarlarından yüksek performans seçtim. Yine aynı şekilde Windows'tan 144Hz seçili.

Pardon işlemci ekran kartı yeterli olur diye düşümüştüm diğer parçaları kasa taşımdan önce kullanırken bir problem olmadığı için.

ASUS Prime B450 M-K.
Ryzen 5 3600.
ASUS AREZ RX 580.
XPG 8 GB 3000 MHz.
FSP 500W AHBC.
MSI MAG Forge 100M.

Ekran kartını ve RAM'i söküp taktım sorun düzeldi konu kilitlenebilir teşekkürler.

parçalar yerinden oynamış olabilir,format attıysanız freesync kapalı olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…