RX 580 GPU Sıcaklığı

• Konuyu başlatan clanr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.005

clanr

Hectopat
İyi günler,
Bilgisayarımı alalı 15 gün oluyor. Oyun oynarken aşırı ısındığını düşünüyorum. Forumdaki arkadaşların da fikrini almak isterim, değerler nasıl?
Splinter Cell Blacklist Oyunundaki Değerler

IMG_20200407_175444.jpg

MD Ryzen 5 2600X 3.6GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci
MSI Radeon RX580 Armor OC 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
XPG 16 GB (2x8GB) Spectrix D60G RGB Gri 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM
MSI B450M-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa

İyi günler,
Bilgisayarımı alalı 15 gün oluyor. Oyun oynarken aşırı ısındığını düşünüyorum. Forumdaki arkadaşların da fikrini almak isterim, değerler nasıl?
Splinter Cell Blacklist Oyunundaki Değerler

Eki Görüntüle 530149

MD Ryzen 5 2600X 3.6GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci
MSI Radeon RX580 Armor OC 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
XPG 16 GB (2x8GB) Spectrix D60G RGB Gri 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM
MSI B450M-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
Kasa da kaç fan bulunuyor?

Aynı ekran kartının farklı bir modeli bende de var ve bendeki de çok ısınıyor. Ama benim kasa çok kötü olduğundan oluyor bu. Çözümü de yan kapağı açık olarak kullanmakta buldum. RDR 2 oynarken 82-85 derece arasında idi yan kapağı açınca 10 derece birden düşerek 72 derece seviyesine geldi.

Kasa çok iyi değil gördüğüm kadarıyla önü cam. Mesh olsa böyle bir sıkıntı olmazdı diye tahmin ediyorum. RX580 için undervolt rehberi var. Onu kullanarak 6-7 derece düşürebilirsin. Bir de Önü mesh bir kasa alabilirsen 70 derece oynayabilirsin sanırım.

O ekran kartı biraz ısınan bir model. Kasanızın öndeki cam kısmını çıkarabiliyorsanız çıkarın. Olmuyorsa yan kapağını çıkararak aynı oyunları bir süre oynayın ve sıcaklıkları kontrol edin. 70 derece civarına düşüyorsa sorun kasadadır. Ayrıca CPU1 sıcaklığına değil CPU sıcaklığına bakmanız lazım.

Aynı ekran kartının farklı bir modeli bende de var ve bendeki de çok ısınıyor. Ama benim kasa çok kötü olduğundan oluyor bu. Çözümü de yan kapağı açık olarak kullanmakta buldum. RDR 2 oynarken 82-85 derece arasında idi yan kapağı açınca 10 derece birden düşerek 72 derece seviyesine geldi.
Aynen soruyu soran arkadaş bu çözümü kullanabilir bende de ısınma sorunu vardı kapağı açınca biraz daha düzeldi.

Armor modeller biraz daha ısınırlar normallere göre. Özellikle RX serisi ısınan bir kart. Yanına bir de Armor gelince çok ısınıyor. Kasanın sirkülasyonu yoksa durum normal. Düzeltmessen zararı olur. Arkadaşların dediği gibi kapağı vs açarak dene.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı