RX 580 için termal pad önerisi

emreparmaksiz

Centipat
Katılım
5 Eylül 2019
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Öncelikle elimde bulunan Gigabyte RX 580 ekran kartının termal macununu ve termal padlerini değiştirmek istedim. Macun olarak Cooler Master mastergel maker kullandım grafik işlemcisine. Ardından VRAM ve besleme mosfetlerine orijinalindeki gibi 1mm gri renkte 20 TL'ye aldığım markasız bir termal pad kullandım. Sonuç çok kötü oyunlarda 85 dereceye çıkıp PC kendini kapatıyor. Size sorum olacak hangi termal padi almalıyım. Piyasada birkaç farklı markalar var mupa 1.3 Watt termal iletkenlik. Thermal grizzly 8 Watt termal iletkenlik. Arctic thermal 6 Watt termal iletkenlik. İnternette araştırmam sonucu çok pahalı fiyatlar ile karşılaşıyorum aranızda bu konudan anlayan bilen varsa yardımınızı bekliyorum. Genellikle 20-30 TL'ye satılan isimsiz padler bilgisayar dışı kullanılan amfi LED adaptörü gibi cihazların mosfetleri için kullanılıyor. GPU buz gibi ama kartın yanları ısınıyor ısıyı iletemediklerinden dolayı. İyi günler teşekkürler.
 

Bakır thermal pad işini fazlasıyla görür.

Cevabınız için çok teşekkürler bakır için söyle kuşkularım var hem iletken olduğu için kısa devreye neden olması. Hemde kartın vidalarını sıkarken termal pad kadar esnemediği için SMD elenmanlarına zarar verir diye düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı