RX 580 ısınıyor

Kaanerdm

Femtopat
Daha fazla  
Sistemim MSI Gaming X370 PRO Carbon anakart, Kingston HyperX 8x2 2933MHz RAM, Ryzen 1700X işlemci Gamepower ıceberg 360mm+ sıvı soğutma, MSI RX580 8 GB OC Armor ekran kartı, 512 GB OCZ M.2 SSD, XPG 512 GB M.2 SSD, 1TB Seagate Barracuda HDD, 750W Bronze 80 PSU.
RX580 ekran kartım, Forza Horizon 4, batlefield 5, Star Wars Jedi: Fallen order oyunlarında 89 derece gibi yüksek sıcaklıklara gelip 30 dk dan sonra monitör siyah ekran olup PC fanları son hıza alıp donuyor.

Dün ekran kartım sorunlu diye Vatan Bilgisayar'dan Zotac RTX 2060 Super 8 GB OC AMP serisi kart aldım.
Almadan önce testlerini izledim 65 70 dereceleri geçmiyor fakat sistemimde bu kart 80 85 derece oluyor.
Kapanma problemi yaşamadım kasanın yan panelini de açtım 2 kartta ısınma sorunu neden olabilir?

DDA8BD5D-4D73-40BF-9DC0-D04A5DCE33FD.jpeg

kasam msı mag vampiric 010 ayrıca coolermaster masterlliqud 120mm sıvı sogutmamda var boşta duruyor işlemcim 45 50 dereceyken 20 derecelere düşürdü gamepower
Kasanızın üstüne iki tane fan takın. Sıcak havayı dışarı atacak şekilde. Kasanın önünde fan yoksa da önüne fan takabilirsiniz. Fan takmadan bu kasa cayır cayır yanar.

Sıvı soğutmanızda umarım 1 tane fan yoktur. Ayrıca ekran kartını en üstteki yuvaya takın %90 arayüz daha hızlı olacak ve hava alabileceği mesafe artacak.

Ön tarafında 3 adet fan var sogutmaya baglı.

Kasanızın üstüne iki tane fan takın. Sıcak havayı dışarı atacak şekilde. Kasanın önünde fan yoksa da önüne fan takabilirsiniz. Fan takmadan bu kasa cayır cayır yanar.

Kasanın üstünde 2 adet sıcak hava atacak şekilde fan var egzoz kısmında da sıcak havayı atacak fan var.

Sorun çözüldü TT 240 mm sıvı sogutma alıp kasanın üst tarafına taktım.

Eski sıvı sogutmamdaki 3 adet fanı da ön tarafa hava alacak şekilde montajladım, 65 70 derece arası çalışıyor RTX2060S.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı