RX 580 Isınma Sorunu

xCle

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyun oynarken 88-90 dereceye kadar çıkıyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Ekran kartını daha 5 aydır kullanıyorum. Bir ayar falan mı yapmam lazım Radeon ayarlarından? Radeon ayarlarında ekran kartı için ayarlama kontrolü diye bir şey var. O şu an manuel onu otomatik yapsam işe yarar mı acaba? Bu arada boşta 50 derecede çalışıyor ekran kartı.

Benim gibi Frekans Mhz değerini biraz düşürerek daha fazla voltajı düşürebilirsiniz ve sıcaklıkta düşebilir. Ben 90 değer düşük kullanıyorum herhangi bir performans düşüklüğü olmadı deneyebilirsiniz.
Öneriniz için teşekkür ederim.
70-75 derece arası şuanda

Sıcaklıklarınız oldukça iyi seviyeye gelmiş. Artık kartınız yüksek sıcaklıklarda çalışmayacak :)

Sıcaklıklarınız oldukça iyi seviyeye gelmiş. Artık kartınız yüksek sıcaklıklarda çalışmayacak :)
Evet sıcaklık değerleri iyi gözüküyor ama o fan hızına rağmen biraz fazla geldi bana göre. Benim alev topuna dönüşen XFX RX 590 ekran kartım undervolt ve %75 fan hızıyla 75 dereceyi geçmiyor genellikle.

Benim gibi Frekans Mhz değerini biraz düşürerek daha fazla voltajı düşürebilirsiniz ve sıcaklıkta düşebilir. Ben 90 değer düşük kullanıyorum herhangi bir performans düşüklüğü olmadı deneyebilirsiniz.

Oldukça iyi sıcaklık değerleri şuan. Ama bu fan ayarına rağmen daha fazla düşmesi gerekirdi. Dediğim gibi belki sizde Frekans Mhz değerini biraz düşürüp daha fazla voltajı düşürebilirsiniz. Kasanın yan tarafı açık şekilde sıcaklık değerlerine baktınız mı?
Dediğinizi yaptım -130 mv kadar indirdim bir sorun olmadı biraz daha indirsem mi diye düşündüm ama fazla geldi normal mi bu kadar indirip bir şey olmaması :)

Dediğinizi yaptım -130 mv kadar indirdim bir sorun olmadı biraz daha indirsem mi diye düşündüm ama fazla geldi normal mi bu kadar indirip bir şey olmaması :)
Herhangi bir FPS kaybı ve performans düşüklüğü yoksa sorun yok. Oyunlarda ve Furmark gibi test programlarında da deneyin.

Herhangi bir FPS kaybı ve performans düşüklüğü yoksa sorun yok. Oyunlarda ve Furmark gibi test programlarında da deneyin.
Fps'in çok hafif düştüğünü farkettim ve oyunlar normalden biraz geç açılıyor gibime geldi ama kartın 90 derecede çalışmasından iyidir teşekkürler.Bu arada son durum 70 dereceyi zor geçiyor kart ortalama 65-70 arası.

Yükte 90 derece aşırı fazla. Kart için de zararlı bir durum. Bu rehberi takip ederek kartınız undervolt uygulayın;

Fps'in çok hafif düştüğünü farkettim ve oyunlar normalden biraz geç açılıyor gibime geldi ama kartın 90 derecede çalışmasından iyidir teşekkürler.Bu arada son durum 70 dereceyi zor geçiyor kart ortalama 65-70 arası.
FurMark programından yaptığınız ayarlar ile otomatik ayarları test edin aradaki FPS farkını tam olarak o zaman anlayabilirsiniz. Sonuçta biz bu kartları yüksek FPS değerleri için aldık. Performans düşüşü olmadan veya mümkün olduğunca çok az performans düşüşü ile sıcaklığı düşürmemiz lazım diye düşünüyorum. Yani mantığı anladıysanız işiniz artık kolay. Bu yaptığınız ayarları kaydedebilirsiniz.

Artı -1 Eksi
FurMark programından yaptığınız ayarlar ile otomatik ayarları test edin aradaki FPS farkını tam olarak o zaman anlayabilirsiniz. Sonuçta biz bu kartları yüksek FPS değerleri için aldık. Performans düşüşü olmadan veya mümkün olduğunca çok az performans düşüşü ile sıcaklığı düşürmemiz lazım diye düşünüyorum. Yani mantığı anladıysanız işiniz artık kolay. Bu yaptığınız ayarları kaydedebilirsiniz.
Oyundayken alt tab yaptıktan 5-10 saniye sonra pc resetliyor kendini bundan dolayı mı ? Sonra default ayarlara dönüyor.

Evet yaptığınız ayarlardan kaynaklanıyor olabilir. Değerleri biraz daha arttırıp deneyin.
Bu arada default ayarlara geçince oyunda fps sabitlemeyi denedim kart 65 derecede çalıştı maksimum.Herhangi bir ayar yapmadım üstelik.Kart sanırım %100 ile çalıştığı için çok fazla ısınıyordu.Bu fps sabitlemenin herhangi bir uygulaması falan var mı veya ekran kartı ayarlarından halledebiliyo muyuz oyuna özel.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı