RX 580 Sistem Açılışta Donma Sorunu

ghostsef

Decapat
Arkadaşlar dün yeni bir bilgisayar topladım.

Donanımlar:
  • Anakart: ASUS PRİME Z390M-PLUS DDR4 4266MHz
  • İşlemci: İNTEL İ5-8500 3.0 GHz
  • RAM: CORSAİR VENGEANCE WHITE LED 16GB (2X8) DDR4- 3000MHz C15
  • Ekran kartı: Sapphire AMD RADEON RX580 256 BİT 8GB GDDR5
  • İşlemci soğutucu: COOLER MASTER HYPER 412S
  • Depolama: SAMSUNG EVO 970 M.2 250GB SSD + 500 GB SEAGATE BARRACUDA HDD
  • Kasa+PSU: FRISBY FC-9235G-650W USB 3.0 MIDT ATX GAMING KASA (3 LED'li fan + 1 normal fan.)
Sorum şöyle: Ben bilgisayarımın fişini prizden çekip taktıktan sonra power düğmesine basınca bilgisayar ilk açılışta BIOS yazısı ekrana gelmeden stop edip (2-3 saniye) tekrardan çalışıyor ve bilgisayar açılıyor. Fakat bilgisayarın fişini prizden hiç çekmeden bilgisayarı kapatıp yeniden açtığımda bu durum oluşmuyor. Sebebi nedir, yardımcı olur musunuz?

Not: Asus web sitesinden BIOS'u güncelledim, durum aynı şekilde devam ediyor. RAM'lerim XMP desteklediği halde XMP durumu da kapalı. Yani XMP yapmadım, 2133 MHz'de çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Biosun pili var mı, çalışıyor mu? Gücü kesince bios baştan başlıyor olabilir. Masaüstü bilgisayarımda oluyordu bu durum. Bios pilini değiştirince olmadı bir daha.
Kardeş yeni bir bilgisayar topladığında anakart parçaları ilk defa tanıdığından 2-3 defa açınıp kapanabilir. Bu normal bir durum. Bir de güç kaynağı Frisby, ben olsam almazdım. Bu sisteme daha kaliteli bir güç kaynağı alırdım. O güç kaynağının 80+ ve üstü sertifikası var mı?

Kardeş yeni bir bilgisayar topladığında anakart parçaları ilk defa tanıdığından 2-3 defa açınıp kapanabilir. Bu normal bir durum. Bir de güç kaynağı Frisby, ben olsam almazdım. Bu sisteme daha kaliteli bir güç kaynağı alırdım. O güç kaynağının 80+ ve üstü sertifikası var mı?

Bios ekranı gelmeden kasadaki tüm fanlar bir kaç saniye duruyor ve çalışmasına devam edip bilgisayar açılıyor.850w psu takmama rağmen. Biosta parçalar frekans ayarlaması mı yapıyor acaba?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı