RX 580 sistem düşük FPS veriyor

AlperHD

Femtopat
Daha fazla  
CS:GO, LoL, Valorant oynuyorum bu tür oyunlarda FPS kendi sistemime göre düşük geliyor. LoL 100-150 FPS CS:GO 190-90 Valorant 120-100.
Sistem: Aorus RX580 4 GB.
Ryzen 3 1200 AF.
8 GB 3000MHz RAM.
ASUS A320M-F.
500W PSU.

Termal macun ve bakımları yaptın mı? Belki bir format iyi gelir. Driverleri silip yüklemeyi de deneyebilirsin. Ama ilk olarak oyunları sil tekrar yükle belki CS:GO'da Config'den dolayı sıkıntı yapıyor olabilir.
Format çok kez yaptım.Bilgisayarın bakımı da daha yeni yapıldı.Config den midir CS bilmiyorum onu.

Ram Mhz kaynaklı, CL değeri kaynaklı, Tek kanal/Çift Kanal durumu, PSU'nun ne kadar güç verebildiği gibi birçok farklı değişken var aslında. Örneğin Çift Kanal olursa AMD işlemcilerde daha çok FPS alınabiliyorsunuz. Aynı zamanda arkada açık olan uygulamalar, RAM kullanımı gibi birçok etken de işin içinde. Oyunların Ekran kartına stabilizasyonu vs. OC yapılmış mı yapılmamış mı? Tam olarak eşit karşılaştıramayız. Sonuçta aldığınız değerler düşük değil ve (özür dileyerek söylüyorum) işlemci 3950X ekran kartı da 2080Ti değil.

Ram Mhz kaynaklı, CL değeri kaynaklı, Tek kanal/Çift Kanal durumu, PSU'nun ne kadar güç verebildiği gibi birçok farklı değişken var aslında. Örneğin Çift Kanal olursa AMD işlemcilerde daha çok FPS alınabiliyorsunuz. Aynı zamanda arkada açık olan uygulamalar, RAM kullanımı gibi birçok etken de işin içinde. Oyunların Ekran kartına stabilizasyonu vs. OC yapılmış mı yapılmamış mı? Tam olarak eşit karşılaştıramayız. Sonuçta aldığınız değerler düşük değil ve (özür dileyerek söylüyorum) işlemci 3950X ekran kartı da 2080Ti değil.
Biliyorum fakat ben benim sistemimin daha kötülerinde daha iyi fps alanları gördüm ayrıca çoğu kişide az dedi.

Oyunu sil tekrar yükle. Kasan güzel hava alıyor mu-veriyor mu? Çok fazla bilgili değilim ama aklıma gelenler bunlar.
Sıcaklık değerleri iyi zaten kaç kez format attım bilgisayarı bence silip yüklemekle pek bir alakası yok.

Darboğaz yaptığını biliyorum işlemcinin GHZ sini de 3.4 e çıkardım 1 den yani düşük fps alsa bile sistem bu kadar düşük olmamalı.
Yine kurtarmama ihtimali yüksek, o işlemci RX570'le BF1 gibi oyunlarda darboğaz yapabiliyor. RX580'de FPS drop yemiyorsan normaldir. Sürücü güncellemesi belki bir tık daha iyi hale getirebilir. Ayarları yüksek tutmaya çalış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı