RX 580 Tabanlı Sistem Çöktü

mrBang

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2018
Mesajlar
559
Çözümler
2
Arkadaşlar sistemim imzadaki i5 3470'li olan sistem.
  • Anakart: Gigabyte B75M-HD3
  • RAM: 1x8GB ve 1x4GB 1600MHz
  • E. K Sapphire Pulse RX 580 4 GB
  • PSU Xigmatek Tauro 650W Bronz sertifikalı
Şimdi zaten eski bir sistem. Arasıra sorun çıkıyordu. Son 2 gündür fark ettiğim şey ise bilgisayarın kapanmaması. Yani sistem gücü kesmiyordu. Power tuşuna basılı tutarak kapatıyordum sonra akşam maçı seyrettikten sonra açtım mavi ekran hatası verdi X0000021A sanırım ve ilerleme yaptığımda da onarım yapamıyordu bilgisayar. Windows 10 yüklü USB belleğim vardır her zaman hemen formatlayım dedim formatlama kısmında olağanın dışında yavaş da olsa kurulumu gerçekleştirdikten sonra yeniden başlattı kendini bilgisayar. İşte tam bu sırada yeniden başlamadı. Yine aynı hatayı verdi. Dedim yeniden kurulum yaparım. Lakin olmadı. Bilgisayar kapanıp açılmaya başladı. Gücü alıyor 5-10 sn. arayla kapanıyor ve bunu tekrarlıyor. Bazen ekran geliyor Del basmadan (sürekli Del basıyorum ama almıyor) UEFI Dual BIOS mavi ekranına geçiyor aniden ve orada duruyor seçeneksiz biçimde ve sistem tekrar resetliyor ve 4-5 defa aralıklarla çalışıyor ve kapanıyor. Tüm parçaları söktüm taktım tozunu aldım. Zaten bilgisayarlarımın bakımını yaparım. Lakin en son böyle sönüp sönüp çalışan bir PC gördüğümde sorunun hep Anakart olduğu sonucuna bağlandı. PSU Vatan'dan almıştım 4 senesi var belki de sorun PSU'da ama bir anda sistem hataları verip bilgisayarın kapanmaması ve ardından mavi ekran aldıktan sonra sistemsel sanıp format attıktan sonra bir de bu kapanıp açılma sorunu sizce nedir ne önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gücü alıp 4-5 saniye sonra resetleme olayı benimde başıma geldi. Hatta konu bile açtım PSU ile ilgiliydi. İmkanın varsa başka bir PSU ile dene.
 
Diğer bilgisayarımdaki PSU'yu takıp deneyeceğim. Sonucu yazarım. Yani tüm bu sistemsel arızanın sebebi PSU'dur mu diyorsunuz? Anakart suçsuz mudur?
 
Diğer bilgisayarımdaki PSU'yu takıp deneyeceğim. Sonucu yazarım. Yani tüm bu sistemsel arızanın sebebi PSU'dur mu diyorsunuz? Anakart suçsuz mudur?

Bakın hocam yorumumda böyle bir zorluğa gerek kalmadan sadece GPU sökülerek onboard ile pratik şekilde çözebileceğinizi söylemiştim ya anlamadınız ya da anlamak istemediniz.

My job here is done.
 
Neden onboard olarak pratik? Açıklar mısınız?

Güç kaynağı değiştirmenin zahmetini biliyorsunuzdur umarım Katkıda Bulunan birisi olarak? RX 580 tek başına ortalama 120-130 Watt çekiyorken, çıkartılıp onboard ile 100-120 Watt arası tüm sistem çeker zaten. İki saat sistemdeki tüm pinleri çıkarıp, PSU vidasını söküp değiştirip tekrar bağlayıp denemektense bu dediğim işlem daha pratik değil mi, bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek?
 
Yanlış Bilgilendirme
Diğer bilgisayarımdaki PSU'yu takıp deneyeceğim. Sonucu yazarım. Yani tüm bu sistemsel arızanın sebebi PSU'dur mu diyorsunuz? Anakart suçsuz mudur?
PSU normalde 80+ Gold sertifikalı olması lazım bronzlara güvenilmez.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı