RX 580 Undervolt değerlerim

DeWitt

Kilopat
Katılım
28 Kasım 2015
Mesajlar
1.213
Çözümler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, direkt konuya gireceğim. Sapphire Pulse RX580 8GB ekran kartı kullanıyorum ve bildiğiniz üzere gereksiz güç çektiğinden ısınıyor. Bazı kartlarda forumdaki @Tolga Samet dostumuzun konusundaki değerler uyuşmuyor. Yani OCCT testinde error verdiği için undervolt yapılmıyor. Ben de o konudaki değerleri girip deneyerek undervolt yapmaya çalıştım fakat error almıştım. Dün tekrar aklıma geldi ve undervolt üzerine araştırma yaptım. Bir forumda paylaşılan değerleri girince error almadım ve sıcaklığı düşürmüş oldum. Voltaj değerleri şöyle;

Adsız.png


Fotoğraf bana ait değil fakat değerler fotoğraftaki gibi. Alt taraftaki Memory kısmını hiç ellemedim. Fan ayarlarım ise;

Hız sırasıyla: 25 - 35 - 45 - 60 - 80
Sıcaklık sırasıyla: 55 - 60 - 65 - 70 -75

Fan profilini oluşturduğunuzda Zero RPM devredışı kalıyor bunun için ise şu konuya gidebilirsiniz. Ben kartı OCCT ile 10 dakika test ettim ve 0 hata. Umarım faydasını görürsünüz. Linkleri alttaki konuda bulabilirsiniz.

@Tolga Samet

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Buyrun bir de benim rehberimdeki değerleri deneyin.
 
En son duruma kadar olan voltaj indirmeleri çok gereksizdir zaten güç gerektiren tek durum en sonda ki olandır sadece o kısmı undervolt edin diğer türlü çok basit ekranlarda örneğin CS:GO oynamazken menüdeyken hata vermesi gibi durumlarla karşılaşırsınız.
1604147490922.png
 
Ben konuda değer önermedim ki, mantığı yazıp benim kullandığım ayarlarla örneklendirdim. Direkt denemeyin, biraz uğraşla kendi değerlerinizi bulun diye ayrıca belirttim. Değerlerin eğer stabilse gayet iyi. Bellek frekansına ve modeline göre birkaç ayar çekebilirsin.
En son duruma kadar olan voltaj indirmeleri çok gereksizdir, zaten güç gerektiren tek durum en sondaki olandır. Sadece o kısmı undervolt edin, diğer türlü çok basit ekranlarda örneğin CS:GO oynamazken menüdeyken hata vermesi gibi durumlarla karşılaşırsınız.
Bunun gerçekleşeceğini sanmam, yüke göre frekansını belirliyor zaten. Son değer tabii ki çoğu oyun ve uygulama için yeterli ancak ara değerlerde GPU'ya yük bindirmeyen uygulamalar için ayarlanabilir, problem olmaz. Statik voltaj gibi düşün. Stabilitesi bozulmaz. Voltajın kaldıramayacağı frekansı yemiyor zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı