RX 580 ve AOC Monitör "No Signal" sorunu

Bojkenov1c

Hectopat
Sapphire RX 580 Nitro+OC ekran kartım ve AOC marka eski nesil monitörüm var.
Ekran kartında VGA girişi olmadığı için monitörümü DVI-D/VGA dönüştürücü ile kullanıyorum.
Kasa daha 2 günlük henüz.
Rust ve Overwatch gibi oyunlara girdiğimde 5-10 dk sonra bir anda monitör No Signal ekranı veriyor ve kasayı kapatıp açtığımda düzeliyor.
Isınmadan yada dönüştürücüden olup olmadığı bilmiyorum ve sorunu çözemedim.

Sorun ekran kartı kaynaklı. Hatta Sapphire ve genel olarak AMD kartlarda sıklıkla görülen bir sorun diyebilirim. Bazen PSU kaynaklı da olabiliyor ama PSU arızası varsa sistem komple kapanıyor.

Ekran kartınıza PSU'dan gelen kablo gerçek 6 PIN PCIe ise kartınızı garantiye gönderin.

Öncelikle garanti dışında kendim halledebilir miyim? 6 PIN PCle midir bilmiyorum buyrun resmi.

20190408_201931.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki sorunu çözüp aynı kartı mı gönderirler yoksa sıfır bir kart mı?
Eğer başka bir kart gönderirlerse aynı sorun olma ihtimali yüksek midir?
İade isteyip başka bir kart almalı mıyım sizce?

Dönüştürücü kullanıldığı için oyun çözünürlüğü daha yüksek açıyor olabilir mi? Daha yüksek çözünürlükte açmaya çalıştığı için no signal hatası veriyor olabilir mi? Farklı bir monitörde dönüştürücüsüz deneme şansınız var ise bence birde öyle deneyin derim.

Dönüştürücü kullanıldığı için oyun çözünürlüğü daha yüksek açıyor olabilir mi? Daha yüksek çözünürlükte açmaya çalıştığı için no signal hatası veriyor olabilir mi? Farklı bir monitörde dönüştürücüsüz deneme şansınız var ise bence birde öyle deneyin derim.
Efendim sabah internetim iyi olmadığı için akrabamın evine taşıdım kasayı ve oradaki monitörde kullandığımda herhangi bir sorun olmadı açıkçası.Aynı dönüştürücüyü kullandım bu arada.
Ancak akşama doğru eve geldiğimde böyle bir sorunla karşılaştım ve çözebilmiş değilim.Yarın akrabamın monitörü ile tekrar uzun süreli denemeyi düşünüyorum umarım sorun olmaz.Şu aralar başka bir monitörle deneyebileceğimden emin değilim.
Oyun çözünürlükleri de monitörün desteklediği çözünürlükte hepsi.

Şimdi benim düşüncem şu ki dönüştürücü kullandığınız için ekran kartınız monitörü tam olarak tanımlayamıyor. Oyuna girdiğinizde sanırım çözünürlüğünü değiştiriyor, bu sebepten çözünürlüğü monitörünüz kaldırmıyor no signal hatası veriyor. Evinizde HDMI girişli TV var ise onda da deneyebilirsiniz amaç aparat kullanmadan denemek.

Şimdi benim düşüncem şu ki dönüştürücü kullandığınız için ekran kartınız monitörü tam olarak tanımlayamıyor. Oyuna girdiğinizde sanırım çözünürlüğünü değiştiriyor, bu sebepten çözünürlüğü monitörünüz kaldırmıyor no signal hatası veriyor. Evinizde HDMI girişli TV var ise onda da deneyebilirsiniz amaç aparat kullanmadan denemek.
Dediğinizi yarın deneyeceğim fakat eğer ekran kartında sorun varsa sizce düzeltip aynı kartı mı gönderirler yoksa sıfır kart mı gönderirler?

Dediğinizi yarın deneyeceğim fakat eğer ekran kartında sorun varsa sizce düzeltip aynı kartı mı gönderirler yoksa sıfır kart mı gönderirler?
Eğer ekran kartını yeni aldıysanız sıfır göndermek zorundalar ki ekran kartında da düzeltecekleri bir sorun değildir bu diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı