RX 590 76-80 derece sıcaklık normal mi?

yucelyucel

Centipat
Merhaba yeni hazır bir sistem aldım.
XFX AMD Radeon RX 590 fatboy 8 GB GDDR5 256Bit DX12.
AMD Ryzen 5 2600 soket AM4 MPK işlemci.
2 Adet × Adata XPG Gammix D30 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz.
Gigabyte B450M S2H soket AM4 DDR4 mATX Gaming anakart.
Corsair Carbide SPEC-05 550W midi Tower pencereli Gaming kasa.
Monitör olarak da AOC 24G2U modelini kullanıyorum. Kasada 4 tane fan var.

Yük altındayken 3000-3400 RPM fan hızında ekran kartının sıcaklığı 84'e çıkabiliyor ama genelde 76-80 arası takılıyor. Sizce ekran kartında bir sıkıntı var mı? Daha önce de oyunlarda bir süre sonra ekran kapanıyordu ekran kartının voltaj ayarıyla oynadım ve fan ayarlarını artırdım şimdi kapanma olmuyor ama sıcaklık ortada. Garantiye göndermeli miyim?

Son düzenleme:
XFX Fatboy ısınması fazla diye biliyorum. Bende Sapphire RX 590 Pulse var, kasam da Corsair Delta Spec RGB 76 dereceyi geçtiğini görmedim. Kasaya ekstra fan ilave edersen sorunun bir nebze düzelir gibi. Garantiye gönderince de muhtemelen 85-90 dereceyi geçmediği için problem olmadığını söyleyeceklerdir.

Ben de geçen hafta RX580'li sistem topladım kasamda 1 fan vardı üstüne 3 tane Xigmatek Elite II aldım çünkü 1 fan kasalarda genelde egzoz kullanılıyor yani içeriye üfleyen fanyok uzun vadede sıkıntı olmaması için fan alabilirsin kasaya.

Bende xfx rx 590 kullanıyorum sanıyorum ki şuan otomatik ayarlarında bu dereceler normal. Eğer kartın sıcaklık değerlerini düşürmek istiyorsan undervolt yapabilirsin. Fakat ben undervolt yapamadım -10 değer düşürmeme rağmen sistem hep çöktü bende radeon programından kendimce bir ayar yaptım sıcaklığı 7-8 derece düşürmeyi başardım.
Ayrıca bu kart uzay montajda bile 80 dereceyi gören bir kart. Yapacak bir şey yok kart ısınıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    55,5 KB · Görüntüleme: 248
Bende XFX RX 590 kullanıyorum sanıyorum ki şu an otomatik ayarlarında bu dereceler normal. Eğer kartın sıcaklık değerlerini düşürmek istiyorsan undervolt yapabilirsin. Fakat ben undervolt yapamadım -10 değer düşürmeme rağmen sistem hep çöktü bende Radeon programından kendimce bir ayar yaptım sıcaklığı 7-8 derece düşürmeyi başardım.
Ayrıca bu kart uzay montajda bile 80 dereceyi gören bir kart. Yapacak bir şey yok kart ısınıyor.

Anladım teşekkürler. Keşke NVIDIA'dan şaşmasaydım diyorum bazen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı