RX 590 Ekran kapanma problemi

zfaith

Centipat
1 Hafta önce aldığım yeni Ryzen 5 2600 RX 590 ekran kartlı yeni sistemim CS-GO. Valorant vs oynarken birden ekran kısa bir süre beyaz ekran verip komple ekran kapatıyor fakat kasa çalışır durumda. Ekran kartı fanı işlemci fanı vs çalışmaya devam etmektedir. Bu problemi bir haftadır araştırmaktayım herhangi bir çözüm bulamadım.

Ryzen 5 2600
Sapphire RX 590
ASUS Prime B450M-K ANAKART
G.Skill 3000 MHz 8 GB RAM
550W PSU (650W'de taktım yine aynı sorun yaşandı.)

Ekran kartı en güncel sürüm yüklüydü bazı arkadaşların tavsiyesiyle bir alt sürümüde yükleyip deneme sağladım. Problem devam etmektedir. Oyunlarda CPU sıcaklığı Max 65
GPU sıcaklığı ise Max 75 civarlarına çıkmaktadır. CS-GO oynarken FPS ise çok dalgalanma olmaktadır. Bazen 130'larda olabilirken bazen ise 300 yukarısına çıkmaktadır. Problemin ekran kartından olduğunu düşünmekteyim. Sizlerinde görüşlerine ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de rx590 kullanıyorum. Sıcaklık değerlerin fazla geldi. Valorant oynarken max 45-50 derece sıcaklık alıyorum karttan.

RX 590 Ekran kartını farklı bir pc de denedim sıcaklık değerleri 70'i geçmemesine rağmen yine ekran kapanma sorunu yaşattı sanırım ekran kartı arızalı garantiye göndereceğim.

Ekran kartı arızalı değil aslında.

Undervolt işlemi yapılması gerekiyor. AMD'nin ekran kartlarının nedense hep undervolt yapılması gerekiyor.

Ama hiç uğraşmayın, direkt gönderin. Alın Nvidia kart. Daha düşük olsun, Nvidia olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı