RX 590 ısınıyor

ShitShotTR

Hectopat
RX 590 Gigabyte Gaming 8 GB DDR5
Ryzen 2600

2-3 saat oyun oynarken GPU 72-83 arası, CPU 60-70 arası. RX 590 sıcak bir kart diye biliyorum ama yine de içimde bir gariplik var. Diğer incelemelere bakıyorum o kadar yüksek değil. Ama şöyle bir şey geldi aklıma, CPU değerlerim o kadar yüksek değil. Yani RX 590'ın muhtemelen kendi yapısı bu herhalde. Sizce endişe etmeli miyim? Bir de yakın zamanda R6 almayı düşünüyorum. Sizce ısınma problemi yaşar mıyım?

GPU için 80 derece ve "biraz üstü" sıcaklıklar aşırı yüksek değil. Daha serin çalışmasını istersen Afterburner gibi programlarla fan profilini daha düşük sıcaklıklarda daha yüksek dönme yüzdesiyle çalışması için ayarlayabilirsin. Bazı firmalar bazı GPU/seri kartlarını sessiz çalışmaları için 80-85 derece aralığında tutmak için profil ayarlıyorlar.

RX 590 Gigabyte Gaming 8 GB DDR5
Ryzen 2600

2-3 saat oyun oynarken GPU 72-83 arası, CPU 60-70 arası. RX 590 sıcak bir kart diye biliyorum ama yine de içimde bir gariplik var. Diğer incelemelere bakıyorum o kadar yüksek değil. Ama şöyle bir şey geldi aklıma, CPU değerlerim o kadar yüksek değil. Yani RX 590'ın muhtemelen kendi yapısı bu herhalde. Sizce endişe etmeli miyim? Bir de yakın zamanda R6 almayı düşünüyorum. Sizce ısınma problemi yaşar mıyım?

Çok sıcak değil ama UV yapın derim.

AMD kartlar için UV gerçekten yararlı oluyor, daha doğru demek gerekirse daha kolay oluyor.

Çünkü Nvida kartlarda da UV büyük bir etki yapıyor fakat onu MSI Afterburner üzerinden voltaj eğrisi kısmından yaptığımız için işler biraz karışıyor.

Fan profili oluşturmanızı tavsiye ederim.

Screenshot_1.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı