RX 590 Nitro+ Ekran kartı ısınma sorunu

Oyunlarda maks 75 gördüm.
Anormal bir sıcaklık değil. Afterburner ile oyun içerisinde fan hızınızın % kaç olduğunu kontrol etmenizi öneririm. Sessizlik / yeterlilik çizgisinde döndüğü için 75 dereceleri görüyor olabilirsiniz ki zaten bu dediğim gibi anormal değil. Benim kartım 70 derece görmüyor ve fan hızı %28'i geçmiyor. Komik bir değer bu. Sizde de benzer bir durum olduğunu düşünüyorum.

Sorunlu kartlar, özellikle 590.
Bence sorunlu değil. Yanlış kullanım sonucu oluşan kullanıcı hataları bunlar. Yüzlerce konuda yardımcı oldum insanlara ve genellikle kişisel hata sonucu yüksek sıcaklıklara çıkıldığını gördüm. Ya kasa kötü ya yazılım hatalı vs. AMD haterları ezbere RX500 serisi kötülemekten başka bir şey yapmıyor. Kendim kullanmasam bir şey demeyeceğim. 1 yıl oldu neredeyse.

Sorunlu kart falan değil kim söylüyor bunu size.
Fan hızım genelde %37-40 arası oluyor. Ben ayarlıyorum.
%40 civarı fan hızı ile o güç tüketiminde bir kartın 75 dereceyi geçmemesi inanın normal. Ekstra yapmanız gereken bir şey yok. En basit olarak özel fan hızı ayarı yapabilirsiniz. Mesela 70 dereceye geldiğinde fanların %50'de dönmesini sağlayın. Ses rahatsız etmez ise sıcaklıklarınız sizin istediğiniz gibi azalmış olacaktır.

Bence sorunlu değil. Yanlış kullanım sonucu oluşan kullanıcı hataları bunlar. Yüzlerce konuda yardımcı oldum insanlara ve genellikle kişisel hata sonucu yüksek sıcaklıklara çıkıldığını gördüm. Ya kasa kötü ya yazılım hatalı vs. AMD haterları ezbere RX500 serisi kötülemekten başka bir şey yapmıyor. Kendim kullanmasam bir şey demeyeceğim. 1 yıl oldu neredeyse.
Amd hateri değilim fakat sizin kullandığınız zaten 570 .rx serisinin en stabili.590 ciddi şekilde yazılım olarak sıkıntılı ve sıcaklık olarak sıkıntılı bir kart

Her kartın şikayetleri var dikkat ederseniz.
Size göstermek için yaptım. Mesela bu şekilde yapıp deneyebilirsiniz. Fan sesi rahatsız etmiyorsa hayırlı olsun. Sıcaklıklar bir miktar daha düşecektir.
1591470316028.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı