RX 590 Nitro problemli mi?

Chole

Decapat
RX 590 Nitro 8 GB ekran kartını almayı düşünüyorum kartta sorun var mı? Bazı kartlarda oluyor ya hani.
Antalya'dayım, fanların aşırı hızlı dönmesi lazım. Tek kriterim bu, kart sorunluysa alternatiflerinin linklerini atın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 590’ın fiyatına göre performansı konusunda yorum yapamıyorum şu anda. Üretici olarak Sapphire kartlara ise güvenim tam. Özellikle de Nitro+ serisini gözüm kapalı alırım. Diğer markaların saçma sapan tasarımlarından daha iyi oldukları kesin. AMD ile işbirliği uzun yıllara dayanıyor. Diğer markalardan daha çok dikkat ettikleri kesin.

2500 liraya 590 düşünmek hata zaten. Ucuz iyi soğutmalı 5600XT bulursanız alınabilir yoksa 1660S alın.

5600 XT'de fiyat makası çok geniş benim için en iyi model hangisi olur bilemedim tek önemli noktam serin çalışması.

RX 590’ın fiyatına göre performansı konusunda yorum yapamıyorum şu anda. Üretici olarak Sapphire kartlara ise güvenim tam. Özellikle de Nitro+ serisini gözüm kapalı alırım. Diğer markaların saçma sapan tasarımlarından daha iyi oldukları kesin.

Performansı konusunda giriş seviyesi dedi birisi yeni nesil ounları RDR2 gibi 720P orta ayarlarda oynatmaz mı sizce 60 FPS ve üstü şekilde tabii.

@Chole Güncel testlere bakın en iyisi. Güncelleme aldıkça o oyunun performansı normale döndü. RX 590 giriş seviyesiyse biz kartlarımızı yakalım atalım. Alabiliyorsanız güncel kartlar daha mantıklı tabii ki de. Ne çok yermeye ne de çok övmeye gerek var. Sunabildikleri belli o kartın. Bence günümüz için de performansı iyi bir kart.

Anlamadığım konu kartın GB kapasitesi ile Bit sayısı bunların arasında bir orantı var mı bazen 6 GB kartlarda 192 ya da 256 Bit görüyorum fark ne oluyor.

O GPU mimarisine göre değişiyor bellekle alakası yok.
@Chole güncel testlere bakın en iyisi. Güncelleme aldıkça o oyunun performansı normale döndü. RX 590 giriş seviyesiyse biz kartlarımızı yakalım atalım.

RX 590 performansı zaten iyi sorun kartın verimsizliği ve çoğu modelde stabil olmaması.

Nvidia'nın daha iyi olduğu konusunda hemfikirsek başlayalım.

Sapphire kötü, kullanıp da memnun kalmanız markayı iyi yapmıyor. Arkadaşın dediği gibi kartı sınırlarda üretip bir ton dert çıkarıyor. Paranız ucuz olana yetiyor diye yüceltmenize gerek yok. Sapphire ucuza kaliteyi satmıyor, ucuza ucuzu satıyor. Cep dostu falan değil, kullanıcı dostu hiç değil. Yani her şey ederi kadar diyelim. Siz inanıyor musunuz aynı kaliteyi, daha yüksek performansı daha düşük fiyata satacaklar da Sapphire hala olduğu yerde sayacak, gülerler adama.

AMD'nin ekran kartı tarafında herhangi bir başarısını görmedim. Bunca yıl ucuz, ucuz ve ucuz diye satın alındı. Ucuz olması tekrar ve tekrar söylüyorum iyi olduğu anlamına gelmiyor. Kaliteyi ucuza almıyorsunuz, bir daha tekrarlarım gerekirse. RX 590'ın sorunlu olmasının sebebi şu; RX 480, RX 580 ve RX 590 hemen hemen aynı mimariye sahip birbirinin benzeri kartlar. RX 480'i iki kere hız aşırtmışlar da RX 590 olmuş gibi. Bu sebeple kart inanılmaz güç tüketip, tükettiği gücün yarısı performans veremiyor. Ben bulaşmazdım, bulaşmanı da tavsiye etmem. Sırf güç tüketimi için bile alınmaz diyebilirim.

@Chole Kafam rahat olsun diyorsan 1660 Super alabilirsin. Yani konuda da gördüğün gibi pek çok soru işareti var. İstersen bir de "GTX 1660 Super Problemli mi?" diye bir konu aç. Bak göreceksin, hiç böyle bir tartışma yaşanmayacak. Bu bile kartın soru işareti olduğunu gösterir

Son düzenleme:
Geç gördüm özür dilerim bütçe 2500 TL maksimum.
Eğer 2500 TL bütçeniz varsa bu karta bakmanın bile hata olduğunu düşünüyorum. Bütçenize göre güzel yeni nesil bir kart alabilirsiniz. Öneriler yapılmış zaten. RX 5600 XT veya GTX 1660 Super modelleri arasında seçim yapabilirsiniz. Ben olsam NVIDIA tarafına yönelirdim.

@176476 olayı çok güzel özetlemişsiniz. Yani kullandıkları markayı ürünü kendi egolarını tatmin etmek için eleştirisine dayanamıyorlar ve sonuna kadar savunuyorlar. Konu sahibi o arkadaşın kendi kullandığı modeli alsa ne olur almasa ne olur. Bu zihniyetten bir türlü çıkamıyorlar. Yani bu tür arkadaşlara laf anlatmak cidden zor. Yine de emeğinize sağlık güzel bir yazı yazmışsınız ve benim de anlatmak istediklerimi anlatmışsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı