Nvidia'nın daha iyi olduğu konusunda hemfikirsek başlayalım.
Sapphire kötü, kullanıp da memnun kalmanız markayı iyi yapmıyor. Arkadaşın dediği gibi kartı sınırlarda üretip bir ton dert çıkarıyor. Paranız ucuz olana yetiyor diye yüceltmenize gerek yok. Sapphire ucuza kaliteyi satmıyor, ucuza ucuzu satıyor. Cep dostu falan değil, kullanıcı dostu hiç değil. Yani her şey ederi kadar diyelim. Siz inanıyor musunuz aynı kaliteyi, daha yüksek performansı daha düşük fiyata satacaklar da Sapphire hala olduğu yerde sayacak, gülerler adama.
AMD'nin ekran kartı tarafında herhangi bir başarısını görmedim. Bunca yıl ucuz, ucuz ve ucuz diye satın alındı. Ucuz olması tekrar ve tekrar söylüyorum iyi olduğu anlamına gelmiyor. Kaliteyi ucuza almıyorsunuz, bir daha tekrarlarım gerekirse. RX 590'ın sorunlu olmasının sebebi şu; RX 480, RX 580 ve RX 590 hemen hemen aynı mimariye sahip birbirinin benzeri kartlar. RX 480'i iki kere hız aşırtmışlar da RX 590 olmuş gibi. Bu sebeple kart inanılmaz güç tüketip, tükettiği gücün yarısı performans veremiyor. Ben bulaşmazdım, bulaşmanı da tavsiye etmem. Sırf güç tüketimi için bile alınmaz diyebilirim.
@Chole Kafam rahat olsun diyorsan 1660 Super alabilirsin. Yani konuda da gördüğün gibi pek çok soru işareti var. İstersen bir de "GTX 1660 Super Problemli mi?" diye bir konu aç. Bak göreceksin, hiç böyle bir tartışma yaşanmayacak. Bu bile kartın soru işareti olduğunu gösterir