Eki Görüntüle 571880
Herkese merhabalar,
Yeni aldığım sistemi kutusundan çıkaralı bir hafta dahil olmadı. Kısa özet; oyunda aniden ekran kararıp "DP(monitör sinyal yazısı)" çıkıyor ve oyundan atıyor. LOL'de en ufak sorun yok. Warzone'da aldığım hata Directx 6068(bununla ilgili internette neeee kadar çözüm yolu varsa denedim olmadı) Başta warzone ile alakalı sandım fakat daha sonra witcher 3 açtım ve o da kapandı belirli bir süre sonra (5dk vs). Forumda çok fazla bu tarz sorun yaşayan olmuş, tüm konulara baktım mesajları okudum ve o yüzden sizler bana yardımcı olmak isterseniz diye o konulardan edindiğim bilgilerle yaptığım şeyleri söylüyorum;
- BIOS güncel, kontrol ettim bizzat gigabyte sitesinden.
- Ram XPM ile de çalıştırdım, daha aşağı frekansta da(2600 civarı)
- Stres testine soktum (1920*1080) = max 81 / ort 78 fps. GPU Load %100 fan %100 ısı max 84'ü gördü.
- Userbencmark'tan indirdiğim şeyi yaptım (ne bilmiyorum) = ekran kartı dx9 dx10'da bile bana göre zayıf.
- AMD software'da witcher açıp kontrol ettim, 83 derece, 1200 1300 Mhz, 2200RPM ve 180 190W güç ile çalıştı(2 test)
- Witcher'da iken mavi ekran. Yalnızca 1 kere bu hatayı verdi(THREAD STUCK IN DEVICE DRIVER)
Peki sistem ne;
R5 2600 işlemci
Gigabyte B450M S2H Anakart
2x Adata XPG 3000mhz Ram
XFX RX590ekrankartı
ADATA SX8200 M.2 SSD
Corsair spec 05 kasa(550lik PSU kendisinin)
Ufak not: oyun kapandıktan sonra sağ altta radeon software 2 tane oluyor, mouse'u üzerinden geçirince biri gidiyor tekrar.
Şu sıkıntılı dönemde pcyi iade etmeden önce iyice emin olmak istiyorum. Sorun ekran kartında mı? Hiç uğraşmadan direkt iade mi edeyim?
Ufak bir video yakaladım warzone'dan;
Şimdiden çok teşekkür ederim