RX 590 ve Ryzen 5 1600 sistem toplama

1ezioauditore1

Decapat
Resimde verdiğim sistemi toplamayı planlıyorum. Genel olarak nasıl olmuş? Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

234.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 2600 veya 2600X çok daha mantıklı olacaktır RX 590 için.

M.2 SSD'yi çıkar. Anakartı B450 yap. İşlemci tarafından da 1600 yerine 2600 ekle. Bütçenin durumuna göre SATA SSD ekleyebilirsin. Sistemi profesyonel amaçlı çok kullanmayacaksan M.2 alman çok da gerekli değil.

F/P olarak RX 580 de alınabilir. RX 580/590 arasında çok fiyat farkı varsa ben öyle yapardım.

Ryzen 2600 en makul işlemci olacaktır. Bu arada RX 590 ile 580 arasındaki farkı 400-500 TL ye değecek bir fark olarak görmüyorum. İşlemciyi 2600 alıp ekran kartında RX 580 tercih edebilirsiniz.

teşekkürler yorumlarınız için

bir de r5 2600 alırsam sanırım anakart bios update'i gerekecek, hepsiburada yapıyor mu güncellemeyi yoksa bilgisayarcıya mı götürmem gerekir

Ryzen 2600 en makul işlemci olacaktır. Bu arada RX 590 ile 580 arasındaki farkı 400-500 TL ye değecek bir fark olarak görmüyorum. İşlemciyi 2600 alıp ekran kartında RX 580 tercih edebilirsiniz.
Aradaki fark 200 lira dostum. Bundan 1 ay önce 400-500 liralık fark vardı. Şuanda RX580 1600 civarı RX590 ise 1800 lira civarı bilginiz olsun. Bu farkada değer en üst modelini almaya. Teknolojipazar'da 1800 liraya alabilirsiniz.
Ben PC kullanan birisi değilim ama sizce kasaya fazla değil mi? Bence kasadan kısıp anakartı yükseltmeniz daha mantıklı olmaz mı?
Arkadaşın almak istediği kasa PSU ile birlikte o fiyat aslında pahalı değil ucuz kasalardan. Bu arada kasa diyip geçmemek lazım hava akışı konusunda inanılmaz fark yaratan kasalar var.

Kasayı hangi model hangi marka alırsan al, havalandırma sistemi iyi olsun, benim gibi hatalara düşmeyin,
Cooler master masterbox lite 5 kasa aldık, görüntüden başka birşey yok :( hava akışı sıfır, ses çok fazla, tüm o pahalı parçaların muhafaza edileceği yer bence çok önemli !!

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı