RX 590 Witcher 3 gri ekran

Nedzom

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 590
Oyunu oynarken bir anda kablolara ellemememe rağmen monitör siyah griye dönüyor ve ekranda sinyal yok yazısı çıkıyor fakat arka planda oyun çalışıyor ve oyunun sesi geliyor. Daha sonrasında bilgisayarı güç tuşundan kapatıp yeniden açınca sıkıntısız bir şekilde açılıyor. Bu sorunu sadece Witcher 3 de yaşıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim (Steam'den oyun dosyalarını doğruladım fakat hata devam ediyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu oynarken bir anda kablolara ellemememe rağmen monitör siyah griye dönüyor ve ekranda sinyal yok yazısı çıkıyor fakat arka planda oyun çalışıyor ve oyunun sesi geliyor. Daha sonrasında bilgisayarı güç tuşundan kapatıp yeniden açınca sıkıntısız bir şekilde açılıyor. Bu sorunu sadece Witcher 3 de yaşıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim (Steam'den oyun dosyalarını doğruladım fakat hata devam ediyor)
Oyununuz orjinal mi?

Son düzenleme:
Monitörü dönüştürücü ile kullanıyor musunuz? Bende zamanında RX 590 kullandım. Kullandığım monitör eskiydi ve hdmi dönüştürücü ile kullanıyordum. Witcher 3 gibi ekran kartına yük bindiren oyunlarda sizin bahsettiğiniz problemi yaşıyordum. Yeni monitör alınca bu problem çözülmüştü. Birde sıcaklık değerleri ne durumda?

Oyununuz orjinal mi?
evet steam den aldım

Driver kaynaklı olabilir. DDU ile sürücüyü kaldırıp WHQL driver kurun. WattMan ayarları sıfırlandı diye bildirim geliyor mu?

Driverı yeni güncelledim 22.9.1 olarak fakat sorun devam ediyor

Monitörü dönüştürücü ile kullanıyor musunuz? Bende zamanında RX 590 kullandım. Kullandığım monitör eskiydi ve hdmi dönüştürücü ile kullanıyordum. Witcher 3 gibi ekran kartına yük bindiren oyunlarda sizin bahsettiğiniz problemi yaşıyordum. Yeni monitör alınca bu problem çözülmüştü. Birde sıcaklık değerleri ne durumda?
Yok direkt hdmi kablosu ile ekran kartından görüntü alıyorum. Sıcaklık konusunda biraz sıkıntım var fanlarımın sadece 1 tanesi çalışıyor şuan bu yüzden 60-75 derece arasında alıyorum

Son düzenleme:
Evet Steam'den aldım.

Driverı yeni güncelledim 22.9.1 olarak fakat sorun devam ediyor.

Yok direkt HDMI kablosu ile ekran kartından görüntü alıyorum. Sıcaklık konusunda biraz sıkıntım var fanlarımın sadece 1 tanesi çalışıyor şu an bu yüzden 60-75 derece arasında alıyorum.

Hocam acilen fanlarinizi yaptirin oyle kullanmak hem bir de AMD kartlarda cok buyuk risk yaratir.

Yok direkt hdmi kablosu ile ekran kartından görüntü alıyorum. Sıcaklık konusunda biraz sıkıntım var fanlarımın sadece 1 tanesi çalışıyor şuan bu yüzden 60-75 derece arasında alıyorum
Tek fanı çalışan RX 590 ve 75 derece ne diyeceğimi bilemedim. Benim XFX RX 590 devasa iki fanı en son seviyede çalışmasına rağmen oyunlarda 85-88 derece oluyordu. :D Eğer deneme şansınız varsa başka bir monitör, televizyon ve başka bir hdmi kablo ile deneyin derim. Bahsettiğiniz sıcaklık değerleri oyun içerisinde ise çok iyi diyebilirim. Eğer başka bir monitör ve hdmi kablo ile deneme şansınız yoksa ekran kartı sürücüsünü değiştirmek ve undervolt yapmayı deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı